شاركينا بأطباق بلدك الرمضانية

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : مامي نور
-
حبيبتي عبير الزهور
ربي لا يحرمني مرورك العطر يا قمر
وشكرا للمعلومات الحلوي

دانو حبيبتي
كفيتي ووفيتي
شكرا للرد وفعلا هي عادات المصريين الحلوي
تسلميلي على المعلومات

منايا حبيبتي
نورتي موضوعي بكلامك الطيب
سلمتِ حبيبتي وأسأل الله أن يبلغنا رمضان على خير بإذن الله وسعادة

راجية عفوربها
ربي يبلغك ما ترجينه في رمضان يارب
شكرا للرد الطيب حبيبتي وإن شاء الله بحاول حط طرق الأكلات إن شاء الله

هنا اسلام
نورتي حبيبتي بمرورك العطر

حبيبتي الدب الكسلان الأمور
هههه تسلميلي على المرور حبيبتي
وشكرا للمعلومات الطيبة
تسلميلي عالكلام الطيب بالنسبة للتوقيع
شهادة فرحت وأعتز بها

كتبت : مامي نور
-
بوسي حبيبتي نورتي موضوعي يا قمر
صح انا كتير حبيت الصوبيا حماتي بتعملا طيبة كتير
وكمان منقوع التمر
تسلمي عالمرور يا قمر
كتبت : المقدسية
-
السلام عليكم..

أشكركِ أختي على هذا الموضوع الرائع.

ونحن في بلدنا الحبيب ليبيا الحرة نأكل في الأول التمر مع الحليب أو اللبن مخلوط بعصير اللوز





ثم نصلي المغرب ونضع الأكل
ويكون الشيء الرئيسي على السفرة هو الشربة الحمرة المعروفة عندنا وتسمى (عروسة السفرة)



ومعها خبزة تنور امممممممممممممممم



ثم تكون معها بيتزا وبطاطا امبطنة وعجة وسمبوسك أو بلهجتنا نحن بوريك ..



أتمنى أن يكون الأكل الليبي أعجبكن والله طعمه حلو بكل بكل بكل...
كتبت : كلمة صدق
-
نور موضوعك مميز ورائع وجاي بوقته

وياريت فعلا اللي تشارك تكتب لنا الوصفة عشان الكل يستفيد

بالنسبة لنا في مصر

اهم حاجة تكون موجوده على سفرة رمضان وقت الفطار هي عصير قمر الدين

بيكون كده ..
نقطعه قطع صغيرة او متوسطة ونحطه في ماء لحد ما يدوب ويتجول الى سائل وبعد كده يضرب في الخلاط ويحلا .. بس انا بسيحه في كمية من الماء قليله نسبيا يادوب تغطيه على النار لحد ما يذوب تماما واتركه يبرد وبعد كده برضه اضربه في الخلاط مع السكر .. وطبعا انت بتحددي اذا كنت تحبيه خفيف او تقيل .. انا عن نفسي احبه متجانس




فيه كمان السمبوسة
اما باللحم او الجبن الابيض .. وعندي في البيت بيفضلوها بالجبن ..




الشوربة .. بس مش شرط تكون يومية .. يعني متى توافرت المرقه ههههههه
وغالبا بتكون لسان عصفور لان عندي بيحبوها بلسان العصفور


السلطة الخضرا .. وبرضه مش شرط تكون يومية .. انا افضلها بالاخص مع الاسماك لانها بتشهي


مائدة السحور

اهم طبق على مائدة السحور المصرية هو




ايون ..

الفول المدمس
فيه فول سادة يعني زيت وملح وعصير ليمون
فيه فول بالسلطة يعني طماطم وخيار وفلفل وممكن معاها بقدونس وشبت
فيه فول بالطحينة
فيه فول بالخضرة وغالبا بتكون شبت

واكيد اكيد ما ننسى تاني اهم حاجة في مائدة السحور المصرية


الزبادي




اما بقى مائدة الحلويات
فهمي غنية جدا في مصر



قطايف



كنافه


بسبوسة


جلاش حلو او بقلاوة


بلح الشام


مهلبية قمر الدين





ها ايه رأيكم في
كتبت : honey
-
حبيبتي مامي
موضوع يجنن
بس ما خليتيلي شيء تقريبا من اطباق بلدنا
أكيد الفتوش أساسي كل يوم
بس احيانا بيزهقوا منه في البيت و بيطلبوا تبولة



و ابعتيلي صحن المغربيةلأني ما بعمله ما حدا بيحبه غيري

و أزيد على المشروبات قمر الدين



و تانج الليمون و البرتقال

و لا ننسى السمبوسة و شوربة الماجي أو العدس

غير الطبق الأساسي

اللهم بلغنا رمضان
و لك أحلى تقييم على الموضوع الحلو...
كتبت : توتا البنوتة 22
-
بارك الله فيك
يسلموووووووو
الصفحات 1  2  3 4  5 

التالي

 ســمــبـــوســــه مــحــشـــيــــه بالــفــلافـــل اللــذيـــذهـ 

السابق

صينية الدجاج بالبطاط والأرز بالشعرية .. من مطبخي ..

كلمات ذات علاقة
الرمضانية , بلدك , بأطباق , شاركينا