العجة المصرية من مطبخى
مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت :
دوللى
-
** العجة المصرية من مطبخى **
المقادير:
5 بيضات
5 بصلات متوسطة الحجم
خضرة ( بقدونس وشبت وكسبرة )
1/2 كوب زيت
1/2 ملعقة فلفل وملعقة ملح و3 ملاعق دقيق
طريقة التحضير:
نفرم البصل
نضع البصل فى حلة صغيرة
نضع الزيت للبصل ونتركها على النار
ونقوم بالتقليب
يتغير لونها للأصفر
ونضيف الخضرة ونقلب ونتركها ونرفعها من على النار
نضع البيض فى طبق غويض مع اضافة الملح والفلفل ونضربه
ثم نضيف الدقيق ونقلبه
وبعدها نضيف الخضرة ونقلبه
نحضر صينية متوسطة الحجم ونضيف اليها قليل من الزيت
ثم نضيف الخليط فى الصينية ونسويها
ونضعها على النار ونتابع حروف الصينية عشان لا تلصق
وبعدها نضعها على الشواية لتحمر وده شكلها النهائى
وبالهنا والشفا
اذا عجبتكم العجة قيمونى