مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

ارجو المساعده من طباخات المنتدى \كفته الروبيان

مممممممممممممم
انا بعمله طاجن ((زبدية جمبري ))
عمري ما عملته كفتة
طيب يا بسبس اسألى ماما
اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕:
بصراحه حبيبتى ماعندى فكره لان مش من عشاقه ان شاء الله البنات يفيدوكى كمان ممكن تبحثى فى اليوتيوب ع كفته الروبيان موفقه غاليتى :-*
تسلمي حبيبتي بوسي
ولا انا من عشاقه بس زوجي وبناتي بحبوه كتير
فمضطرة ادور عليه واتعلم طبخات ليه
حبيبتى بنت الاردن..
اعتذر بشدة عن التأخير..

المطلوب..
كيلو جمبرى مقشر يفضل صغير الحجم..
شبت+بقدونس+كسبرة خضراو تقطع صغير
او تفرم خشن نوعا..
بصلة كبيرة مفرية+2 فص ثوم مفرى...
ملح+فلفل اسود+بهار+كمون بسيط+عصير
نصف ليمونة..
2 ملعقة كبيرة دقيق+2 ملعقة بقسماط..

يغسل الجمبرى و يترك ليصفى مائه تماما..
بالشوكة نقطعه او سه ليكون قطع و ليس مفرى
(حتى نحس بطعمه افضل و الذ..)
الخضرة المغسولة المقطعة + البصل و الثوم المفرى+التوابل
و الليمون+ الدقيق و البقسماط و يقلب..
يضاف الجمبرى و يقلب..
ندهن اليد بالزيت و نشكل حسب الرغبة..
نضعه فى الدقيق و يقلى فى الزيت..
ممكن عمل تخديعه بالصلصة..(ملعقتين زيت+فص
ثوم و يصفر على النار ثم نضع الطماطم المعصورة
و نتركها حتى تتسبك و نضبط الطعم بالملح+الفلفل
الاسود+الكمون) ثم نضع فيه الجمبرى بعد تحميره
ووضعه على ورق نشاف لامتصاص المادة الدهنية..

البعض يضيف 1بطاطس صغيرة مسلوقة و مهروسة لاضفاء
نكهة و ثخانه و البعض يضيف قليل من الارز المغسول
المطحون ناعم بدلا من الدقيق لكن الدقيق يجعله
ينفش عند قليه..و الارز مهما تم طحنه ناعم الا انه
يظل ناشف نوعا..

اى سؤال حبيبتى تحت امرك..
و اعتذر مرة اخرى عن التأخير..
اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ♥ღ بريق أملღ♥:
مممممممممممممم
انا بعمله طاجن ((زبدية جمبري ))
عمري ما عملته كفتة
طيب يا بسبس اسألى ماما
خلص بروقة بس ارجع من الاجازة بتعلميني طريقتك
وبتعلم انا وانتي الكفته
ايوة كده المعلمة جاوبت
هههههههههه
صحتين على قلبك انتى وجوزك والبنات

سلامى الحار
اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة أم عمر و توتة:
حبيبتى بنت الاردن..
اعتذر بشدة عن التأخير..

المطلوب..
كيلو جمبرى مقشر يفضل صغير الحجم..
شبت+بقدونس+كسبرة خضراو تقطع صغير
او تفرم خشن نوعا..
بصلة كبيرة+ثوم و يفرى...
ملح+فلفل اسود+بهار+كمون بسيط+عصير
نصف ليمونة..
2 ملعقة كبيرة دقيق+2 ملعقة بقسماط..

يغسل الجمبرى و يترك ليصفى مائه تماما..
بالشوكة نقطعه او سه ليكون قطع و ليس مفرى
(حتى نحس بطعمه افضل و الذ..)
الخضرة المغسولة + البصل و الثوم المفرى+التوابل
و الليمون+ الدقيق و البقسماط و يقلب..
يضاف الجمبرى و يقلب..
ندهن اليد بالزيت و نشكل حسب الرغبة..
نضعه فى الدقيق و يقلى فى الزيت..
ممكن عمل تخديعه بالصلصة..(ملعقتين زيت+فص
ثوم و يصفر على النار ثم نضع الطماطم المعصورة
و نتركها حتى تتسبك و نضبط الطعم بالملح+الفلفل
الاسود+الكمون) ثم نضع فيه الجمبرى بعد تحميره
ووضعه على ورق نشاف لامتصاص المادة الدهنية..

البعض يضيف بطاطس مسلوقة لاضفاء
نكهة و ثخانه و البعض يضيف قليل من الارز المغسول
المطحون ناعم بدلا من الدقيق لكن الدقيق يجعله
ينفش عند قليه..

اى سؤال حبيبتى تحت امرك..
و اعتذر مرة اخرى عن التأخير..
تسلم ايديك حبيبتي ام عمر
وانا الي بعتذر على الغلبة بعرف اني جننتك
بس والله ما معي وقت لاني مسافرة
تسلم ايديك حبيبتي مرة تانية وسامحيني على الغلبه
1  2 3 
كلمات ذات علاقة
المساعده , الروبيان , ارجو , \كفته