مقلوبة الارز بالتونة على طريقتى ومن مطبخى خطوة خطوة

مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت : ~ عبير الزهور ~
-


21065lzp5u5krh4.gif

020111030212g05m0h1n

مقلوبة الارز بالتونة على طريقتى ومن مطبخى خطوة خطوة

ياهلا بكل من شرفنى بالتواجد والمرور المميز ياقمراااااات


هذى وصفتى وطريقتى لعمل مقلوبة الارز بالتونة

وان شاء الله تعجبكم وتجربوها
ترى جدااااااً شهية وبسيطة وخفيفة

المقادير

مقدار الارز حسب افراد الاسرة
بسوى اربع كاسات وبسلقه او الطريقة العادية للارز المفلفل

3علب تونة ويستحسن ان تكون من النوع المتماسك

بستعمل تونة قودى كثير طيبة
علبة فاصوليا مطبوخة حمراء كبيرة
علبة صلصة
بصل
5فصوص ثوم
حبة او ثنين طماطم حسب الرغبة
بهار
بقدونس وكزبرة مفرومة
بطاطس وباذنجان مقلى

ll726vddiztkpu8pobe.




3an7ii7heor0ko80gpn.




ke0t2tj5lta0ijunghq1


الطريقة


اجهز الارز بالطريقة العادية ام بالسلق او مفلفل


jj62dgvplhqe5dzn66m.


واجهز الخلطة

اول اقلى البصل مع الزيت
ثم الثوم
و
والكزبرة والبقدونس ثم اضيف التونة بعد تصفيتها من الزيت
ثم البهار واتركها 5دقائق

ha9uvhnja24qr7ylzkp3


واضيف الطماطم

واضيف علبة الصلصة
ثم اضيف الفاصوليا
ودقائق ثم اضيف البطاطس المقلى مع الباذنجان
وفقط تبدأ الخلطة بالغليان ارفعها من على النار

pa4dhw3jhwejzdmowli.



وابدأ بالتجهيز بالقدر اضع قليل من الحشوة مع الارز

طبقة اولى
iu2zchgw2z9u4uyjypvr

ثم طبقة من الحشوة ( خلطة التونة) تغطية كاملة
ثم تغطية بالارز الابيض

y8a8sky1m7kuwgpclx42


وهكذا حتى تنتهى المقدار


71b0mencmq908u4k0omn


واتركها على النار حتى تتبخر ثم اقدمها

والف عافية عليكم
مرة حلوة
وحاتعجبكم
cb4h442mq8uyrkj4snh.




nj7bci40xu730u4oc5b.

yaui2tgcdtm7cghctng.

[/frame]
كتبت : ◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕
-
ماشاء الله

جميله وحلوه اوى يابيرو

انا بحب اى شئ بالتونه بس باذنجان لاااااااا

انا هاخد الطبق ده بقى اكيد ده مفيهوش باذنجان ؟؟صح



مخصووووص لى انا بعرف هههههههههه

بجد تسلم ايديكى لاكلاتك الحلوه والمميزه حبيبتى

وتقبلى مرورى وتقييمى

:)
كتبت : رموسه الحلوه
-
اول احد يرد عليكي سلمت يداكي فعلا كل يوم انبهر بالاكلات اللي تقدميها يعطيكي الف عافيه
ولك مني احلى تقيم امــــــــــــووت في التونه يـــــــــسســــــلـــــــــمـــــــــوو
كتبت : مامت توتا
-
تسلم ايديكى يا بيرو
انتى ممتازه وشاطره خالص
بس كده الاكل خلص
فين منابى
كتبت : ملك 2004
-
تسلم الايدى على الاكل دى


اول مرة اعرف ان فى مقلوبة بلتونة
كتبت : فرفوووشه
-
تسلم الايادي ياعبورة
والله شكلها رووووعه انا احب المقلوبة لكن ماجربتها بالتونه واكيد طعمها طيب
تسلمي على الافكار الحلوة دائما تبدعي
الصفحات 1 2  3 

التالي

** تفضلو أخواتي شوربة العدس للصائمين في رمضان **

السابق

اسرع طبق بزلاء مع نهوووله:))

كلمات ذات علاقة
مطبخى , مقلوبة , الارز , بالتونة , خطوة , على , ومن , طريقتى