~*~ مائدتي الرمضانية الاولى ~*~
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
كلمة صدق
-
كيفكم يا غاليات ..
اول يوم رمضان كان عندي عزومة
وعملت اكتر من صنف .. كنت عاملة زي الشيف ده كده ههههههههههههه
اتمنى ان اطباقي تعجبكم
اولا ::
الحمام المشوي
حمام حسب العدد منظف ومغسول جيدا
نفتح الحمامة من الظهر ونضربها بمطرقة البقتيك او بيد السكينة ^_^
نحضر التتبيلة
بصلة مبشورة + فصين توم مدقوق + ملح + فلفل اسود + كمون + عصير ليمون او برتقالة .. انا عملتها بالبرتقال
ونتبل بها الحمامات جيدا وانا تركتها في التتبيلة 12 ساعة تقريبا
وقت التحضير نخرجها من التلاجة ونلفها كويس بالورق الفويل
ونضعها في الفرن لمدة من ساعة الى ساعة ونصف
وهنا بعد ما خرجت من الفرن
ثانيا ::
دجاج مشوي بالفرن
دجاج مغسول جيدا حسب العدد ونقسمه الى ارباع
التتبيلة
بصلة مبشورة + كوب زبادي + ملعقة كركم + فلفل اسود + ملح + كمون + عصير ليمونه + فصين حبهان + نعناع ناشف + فصين توم وزنجبيل مدقوق جيدا
نتبل الدجاج ونتركه في التتبيلة لمدة 12 ساعة
يوضع في صينية بايركس وتغطى بالفويل وتوضع في الفرن لمدة من ساعة ونصف الى ساعتين الا ربع
وهذه هي النتيجة
ثالثا :: المحشي
ورق عنب - بطاطس - فلفل اخضر - طماطم
بصلة مقطعة وفصين توم وزنجبيل مدقوق جيدا على النار في مقدار من الزيت ونحمر حتى يصبح لونه دهبي
ثم نضيف ربع كيلو لحم مفروم ونقلب
نضيف عصير طماطم وملعقة صلصة ونتركها حتى تتسبك
نضيف كمية الرز والملح والفلفل الاسود والكمون والبقدونس والكسبرة الخضرة ونقلب جيدا ونبدا في الحشي بس انا نسيت اصورها بعد ما قلبت المقادير ههههه
نسيت اصور ورق العنب ههههههه
دي البطاطس
نقشرها ونقورها ونغسلها جيدا
نحمرها في الزيت ونحشيها بالخلطة
انا رصيها في صينية بايركس وفرشت تحتها قلب البطاطس واضفت لها ملعقة صلصة مذابة في مقدار من المرق وعليها فلفل اسود وملح
ولفيتها بالفويل وفي الفرن لمدة ساعة ونصف
للاسف نسيت اصورها برضه هههههههههه
الطماطم نغسلها جيدا وننزع الجزء العلوي الاخضر ونقورها بحيث نزيل القلب فقط ونترك الجوانب سليمة ونحشيها بالخلطة
وبالمثل الفلفل الاخضر ننزع العنق الاخضر والبذور ونغسلها جديا من الداخل ونحشيها بالخلطة
ترص في صينية بايركس ونضيف تقريبا نصف كوب مرق وتلف بالفويل وتوضع في الفرن لمدة ساعة ونصف
ودي النتيجة النهائية
وده ورق العنب ^_^
رابعا ::
رز بالخلطة
بصلة متوسطة نقطعها مكعبات ناعمة ونضعها على النار في مقدار من الزيت ونحمرها حتى يصير لونها بني
نضيف لها كمية من الزبيب ونحمرهم
ثم نضيف كمية من المرق انا مش بضيف كتير في المرحلة دي لحد ما اضيف الرز عشان اضبط الكمية ونتركه حتى يغلي
نضيف الرز المصري المغسول ونقلب عشان الزبيب لا يرسو في القاع ونزود كمية المرق ونضع ملح ونتركه حتى ينشف المرق ثم نهدي النار ونضع الشياطة ونتركه حتى ينضج
في ملعقة زيت نحمر حواشي الدجاج او الحمام او البط المسلوقة
ونضعها على وجه طبق التقديم بهذه الصورة