~*~ مائدتي الرمضانية الاولى ~*~

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : كلمة صدق
-


كيفكم يا غاليات ..

اول يوم رمضان كان عندي عزومة

وعملت اكتر من صنف .. كنت عاملة زي الشيف ده كده ههههههههههههه

الرمضانية 1246807975.gif

اتمنى ان اطباقي تعجبكم


اولا ::
الحمام المشوي


حمام حسب العدد منظف ومغسول جيدا
الرمضانية ylw4o3yurie6qoltd_th

نفتح الحمامة من الظهر ونضربها بمطرقة البقتيك او بيد السكينة ^_^
الرمضانية km31i4cx8j950sxzfl9x

نحضر التتبيلة
بصلة مبشورة + فصين توم مدقوق + ملح + فلفل اسود + كمون + عصير ليمون او برتقالة .. انا عملتها بالبرتقال
ونتبل بها الحمامات جيدا وانا تركتها في التتبيلة 12 ساعة تقريبا
الرمضانية pr8lkq33yenarlca1ipn

وقت التحضير نخرجها من التلاجة ونلفها كويس بالورق الفويل
ونضعها في الفرن لمدة من ساعة الى ساعة ونصف

وهنا بعد ما خرجت من الفرن
الرمضانية 281755_1015024796032


الرمضانية 1246808588.gif

ثانيا ::
دجاج مشوي بالفرن


دجاج مغسول جيدا حسب العدد ونقسمه الى ارباع
الرمضانية 253268_1015024796560

التتبيلة
بصلة مبشورة + كوب زبادي + ملعقة كركم + فلفل اسود + ملح + كمون + عصير ليمونه + فصين حبهان + نعناع ناشف + فصين توم وزنجبيل مدقوق جيدا
الرمضانية 206191_1015024796522

نتبل الدجاج ونتركه في التتبيلة لمدة 12 ساعة
الرمضانية 281665_1015024796542

يوضع في صينية بايركس وتغطى بالفويل وتوضع في الفرن لمدة من ساعة ونصف الى ساعتين الا ربع
وهذه هي النتيجة
الرمضانية 282458_1015024796506


الرمضانية 1246808588.gif

ثالثا :: المحشي
ورق عنب - بطاطس - فلفل اخضر - طماطم

بصلة مقطعة وفصين توم وزنجبيل مدقوق جيدا على النار في مقدار من الزيت ونحمر حتى يصبح لونه دهبي
الرمضانية 281614_1015024797079

ثم نضيف ربع كيلو لحم مفروم ونقلب
الرمضانية 263295_1015024797102

نضيف عصير طماطم وملعقة صلصة ونتركها حتى تتسبك

نضيف كمية الرز والملح والفلفل الاسود والكمون والبقدونس والكسبرة الخضرة ونقلب جيدا ونبدا في الحشي بس انا نسيت اصورها بعد ما قلبت المقادير ههههه
الرمضانية 262958_1015024797054

نسيت اصور ورق العنب ههههههه

دي البطاطس
نقشرها ونقورها ونغسلها جيدا
نحمرها في الزيت ونحشيها بالخلطة

الرمضانية 284584_1015024797691
انا رصيها في صينية بايركس وفرشت تحتها قلب البطاطس واضفت لها ملعقة صلصة مذابة في مقدار من المرق وعليها فلفل اسود وملح

الرمضانية 189197_1015024797714
ولفيتها بالفويل وفي الفرن لمدة ساعة ونصف
للاسف نسيت اصورها برضه هههههههههه

الطماطم نغسلها جيدا وننزع الجزء العلوي الاخضر ونقورها بحيث نزيل القلب فقط ونترك الجوانب سليمة ونحشيها بالخلطة
وبالمثل الفلفل الاخضر ننزع العنق الاخضر والبذور ونغسلها جديا من الداخل ونحشيها بالخلطة
ترص في صينية بايركس ونضيف تقريبا نصف كوب مرق وتلف بالفويل وتوضع في الفرن لمدة ساعة ونصف
الرمضانية 285584_1015024797737

ودي النتيجة النهائية
الرمضانية 223714_1015024797759

وده ورق العنب ^_^
الرمضانية 185243_1015024797672


الرمضانية 1246808588.gif

رابعا ::
رز بالخلطة


بصلة متوسطة نقطعها مكعبات ناعمة ونضعها على النار في مقدار من الزيت ونحمرها حتى يصير لونها بني
الرمضانية 281602_1015024798683

نضيف لها كمية من الزبيب ونحمرهم
الرمضانية 263238_1015024798699

ثم نضيف كمية من المرق انا مش بضيف كتير في المرحلة دي لحد ما اضيف الرز عشان اضبط الكمية ونتركه حتى يغلي

نضيف الرز المصري المغسول ونقلب عشان الزبيب لا يرسو في القاع ونزود كمية المرق ونضع ملح ونتركه حتى ينشف المرق ثم نهدي النار ونضع الشياطة ونتركه حتى ينضج
الرمضانية 206168_1015024798713

في ملعقة زيت نحمر حواشي الدجاج او الحمام او البط المسلوقة
ونضعها على وجه طبق التقديم بهذه الصورة
الرمضانية 226166_1015024798662
كتبت : دينار
-
يسلموا الايادي حبيبتي
بسم الله ماشاء الله مائدة رائعة بالف هنا وشفا

تقبلي مروري وتقييمي
كتبت : ❤ღ.. بريق أمل.. ღ❤
-
ربنا يباركلك
حجاتك كلها راقية باول يوم
يعنى كله زفر ههههههههههه
بما انى اول مرة اشوف اجتماع الحمام والفراخ والمحاشي
انا بقولك طريقتك للرز بالخلطة سهلة جداااااا بصراحة اسهل طريقة بالعالم ممممممممممممم اموت فيه

تسلم الايادي تستاهلى احلى تقييم
كتبت : عود مسك
-
ما شاء الله سفرة عامرة ان شاء الله


اكلات ووصفات جداااا طيبه

احلى تقيممممم لك حبيبتي
كتبت : المشتاقة للجنان
-
ماشاء الله
اطباق ولا ارووووع

بالعافيه يااااارب
احلى تقيييييم
كتبت : شمعة قلم
-
اطباق غاية في الجمال

بالهنا والشفا
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي
السابق