مجتمع رجيمأطباقنا الخاصة للرجيم

اكلات و حلويات صحيه وللرجيم ..







حبيباتى فى اجمل منتدى...رجـــيــــم...

اقدم لكن مجموعة من الاكلات و الحلويات الصحية و التى

تصلح لمن يتبع حمية غذائية..

اكلات خفيفة .. ذات سعرات قليلة و قيمة غذائية عالية..

ان شاء الله تنال اعجابكن..


نبدأ على بركة الله تعالى..



سلطة الفطر


المطلوب..

فطر معلب..يشطف بالماء و يصفى منه
ثم يشوح فى ملعقة زيت نباتى+فص ثوم مفرى
























نضيف المشروم الى الخضار و نقلب..







نضيف الصوص..






يرش قليل من البابريكا ..











الفطر مع الفلفل..



نضع ماء على النار+ بصلة صغيرة+ورق غار+فص ثوم
و نتركها تغلى..
نضع الفطر و نتركه 5 دقائق فقط ثم نصفى الماء..
نضيف عصير ليمون + قطع فلفل..


نزين بالكسبرة و نقدمه..









سلطة الروكا ( الجرجير..)



جرجير مغسول و منقوع فى ماء+ عصير ليمون..
يصفى من الماء و يقطع..
نضيف عصر ليمون+ ملح+فلفل اسود..
نزين بالطماطم الشيرى و يرش سماق..













اللبنة مع الرمان



لبنة قليلة الدسم+عصير ليمون و تقلب..
تضاف نصف حبة رمان..
جزء يقلب مع اللبنة و جزء للتزيين..









سلطة الملفوف (الكرنب)


شرائح من الكرنب/فجل احمر مقطع..
الصوص(كوب زبادى لايت+ملعقة مايونيز لايت+
عصير ليمونة..)

الجميع على بعض و يقدم..










سلطة الخضار و المكرونة..


شرائح خيار/خس/كرنب/جزر مبشور/مكرونة
مسلوقة/فلفل ملون..

التتبيلة..(2 كوب زبادى لايت+عصير ليمونة+ملح
+فلفل اسود+2 ملعقة مايونيز لايت..)

توضع الخضروات بالشكل المرغوب فيه
و نضع جزء من التتبيلة بين الطبقات..






توضع باقى التتبيلة على الوجة
و توضع فى الثلاجة لحين التقديم..














طـاجــن الــســـوبـــيــا



تنظف السوبيا جيدا و تنقع فى ماء+ليمون
























و نضيف الفلفل الاخضر+حامى حسب الرغبة..


نضعه فى طاجن ثم فى الفرن حوالى نصف ساعة..
















يتبع..
السمك الفيليه بالوايت صوص

سمك فيليه مغسول و مصفى من الماء..
يشوح فى ثوم مفرى+ملعقة جنزبيل طازج




يترك دقيقتين ثم
نقلبه و نزيد قليل من الماء حتى ينضج..




فى نفس الطاسة نضع نصف كوب ماء+ ملح
بسيط+فلفل اسود+ملعقة نشا+كمون+كسبرة ناشفة
+عصير 2 ليمونة..
نقلب حتى الحصول على القوام المطلوب..

نضع السمك فى طبق التقديم
و يرش بابريكا..
ثم نضع الصوص..و نزين بالشبت..



















يتبع..
الجمبرى بالكريمة لايت

ملعقة جنزبيل مبشور طازجة+ثوم مفرى
و يصفر فى ملعقة زيت نباتى..




نضيف الجمبرى المنظف المغسول..




نقلب ثم نضيف ماء حتى ينضج..
يضاف ملح بسيط+فلفل اسود+بابريكا بسيط..
(مع ترك بعض السائل)..تضاف ملعقة دبس
رمان..

نحضر نصف كوب ماء مذاب به ملعقة كبيرة
نشا او كورن فلور ثم نضيفه الى الجمبرى
و نقلب..

نضيف الشبت المقطع و نضعه فى
طبق التقديم..







يتبع..
الفيلية بالخلطة السرية..


الخلطة السرية..
بصلة شرائح و تصفر فى ملعقة زيت واحدة..
نضيف الطماطم المقشرة و المقطعة+الفلفل
الحامى و البارد..+ ملعقة صلصة..+ملح+فلفل اسود+
بهار..و نقلب و نتركه حتى يتسبك..

نجهز طاجن و نضع فيه نصف الخلطة..



نرص السمك فوق الخلطة..





نضع باقى الخليط..
(حلاوته يكون حااااامى..)








نضعه فى الفرن حوالى نصف ساعة..

الــف هــنــا و شـــفــا..



فراخ دايت جـــــدا..


نغسل قطع الفراخ جيدا
و تشق و لكن ليس للاخر..





التتبيلة..









تغطى و توضع فى فرن حار ثلاثة ارباع
ساعة ثم ننزع الغطاء و نتركها 10 دقائق لتحمر..


توضع فى طبق التقديم و تزين بالبقدونس..







يتبع..
فراخ محمرة دايت..


تغسل الفرخة جيدا و ننزع الجلد
و تقطع 8 قطع..

توضع فى البرستو(حلة الضغط)+بصلة شرائح+
طماطم+فلفل+ملح+فلفل اسود+بهار+كوب ماء..






نتركها على النار 10 دقائق..
ننشلها بعد ان تنضج ثم نرصها فى البايركس
و ندهن الوجة بملعقة صلصة+عصير ليمونة+
قليل من الاورجانو..و توضع تحت الشواية
5 دقائق..










يتبع..
كمونية الدجاج


صدور مخلية مقطعة و مغسولة جيدا..
نضع ثوم مفرى+ملعقة زيت واحدة على النار..
نشوح الصدور حتى تشرب كل السائل..
نضيف كمون+قليل من الفلفل الاسود و نقلب..
نضيف الماء و نتركها على نار متوسطة حتى
تنضج ثم نضيف المشروم و الملح..

تذاب ملعقة صغيرة نشا فى قليل من الماء
ثم نضيفها..

تقدم ساخنة..





يتبع..
1 2  3  4  5  ... الأخيرة
كلمات ذات علاقة
للرجيم.. , ملف , اكلات , حلويات , سجدة