توضع الخضروات بالشكل المرغوب فيه
و نضع جزء من التتبيلة بين الطبقات..
توضع باقى التتبيلة على الوجة
و توضع فى الثلاجة لحين التقديم..
طـاجــن الــســـوبـــيــا
تنظف السوبيا جيدا و تنقع فى ماء+ليمون
و نضيف الفلفل الاخضر+حامى حسب الرغبة..
نضعه فى طاجن ثم فى الفرن حوالى نصف ساعة..
يتبع..
كتبت :
أم عمر و توتة
-
السمك الفيليه بالوايت صوص
سمك فيليه مغسول و مصفى من الماء..
يشوح فى ثوم مفرى+ملعقة جنزبيل طازج
يترك دقيقتين ثم
نقلبه و نزيد قليل من الماء حتى ينضج..
فى نفس الطاسة نضع نصف كوب ماء+ ملح
بسيط+فلفل اسود+ملعقة نشا+كمون+كسبرة ناشفة
+عصير 2 ليمونة..
نقلب حتى الحصول على القوام المطلوب..
نضع السمك فى طبق التقديم
و يرش بابريكا..
ثم نضع الصوص..و نزين بالشبت..
يتبع..
كتبت :
أم عمر و توتة
-
الجمبرى بالكريمة لايت
ملعقة جنزبيل مبشور طازجة+ثوم مفرى
و يصفر فى ملعقة زيت نباتى..
نضيف الجمبرى المنظف المغسول..
نقلب ثم نضيف ماء حتى ينضج..
يضاف ملح بسيط+فلفل اسود+بابريكا بسيط..
(مع ترك بعض السائل)..تضاف ملعقة دبس
رمان..
نحضر نصف كوب ماء مذاب به ملعقة كبيرة
نشا او كورن فلور ثم نضيفه الى الجمبرى
و نقلب..
نضيف الشبت المقطع و نضعه فى
طبق التقديم..
يتبع..
كتبت :
أم عمر و توتة
-
الفيلية بالخلطة السرية..
الخلطة السرية..
بصلة شرائح و تصفر فى ملعقة زيت واحدة..
نضيف الطماطم المقشرة و المقطعة+الفلفل
الحامى و البارد..+ ملعقة صلصة..+ملح+فلفل اسود+
بهار..و نقلب و نتركه حتى يتسبك..
نجهز طاجن و نضع فيه نصف الخلطة..
نرص السمك فوق الخلطة..
نضع باقى الخليط..
(حلاوته يكون حااااامى..)
نضعه فى الفرن حوالى نصف ساعة..
الــف هــنــا و شـــفــا..
فراخ دايت جـــــدا..
نغسل قطع الفراخ جيدا
و تشق و لكن ليس للاخر..
التتبيلة..
تغطى و توضع فى فرن حار ثلاثة ارباع
ساعة ثم ننزع الغطاء و نتركها 10 دقائق لتحمر..
توضع فى طبق التقديم و تزين بالبقدونس..
يتبع..
كتبت :
أم عمر و توتة
-
فراخ محمرة دايت..
تغسل الفرخة جيدا و ننزع الجلد
و تقطع 8 قطع..
توضع فى البرستو(حلة الضغط)+بصلة شرائح+
طماطم+فلفل+ملح+فلفل اسود+بهار+كوب ماء..
نتركها على النار 10 دقائق..
ننشلها بعد ان تنضج ثم نرصها فى البايركس
و ندهن الوجة بملعقة صلصة+عصير ليمونة+
قليل من الاورجانو..و توضع تحت الشواية
5 دقائق..
يتبع..
كتبت :
أم عمر و توتة
-
كمونية الدجاج
صدور مخلية مقطعة و مغسولة جيدا..
نضع ثوم مفرى+ملعقة زيت واحدة على النار..
نشوح الصدور حتى تشرب كل السائل..
نضيف كمون+قليل من الفلفل الاسود و نقلب..
نضيف الماء و نتركها على نار متوسطة حتى
تنضج ثم نضيف المشروم و الملح..