حصرى عزومتى لأحلى نهلة يارب تعجبها

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : محبة رسول الهدى
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
4xl8cmy8cnzhhz12xnxg

حبيباتى موضوعى النهارده
هو عزومتى لأحلى نهلة فى المنتدى
يارب تعجبها عزومتى ( بط محشى بالفريك - محشى كوسة وبدنجان)
والحلوة بقلاوة وكنافة
نبتدى بسم الله
أولا بط محشى بالفريك

4rsomrfuq8wepbbg5mjs

بطة كبيرة مقلبظة كده علشان خاطر عيون نهلة
متنظفة ومغسولة بالدقيق والملح علشان مش تبقى ريحتها ظفرة

jmfm8szysq7syz70lgk.

طريقة الحشو

الفريك أنا بنقيه وأغسله وأنشفه وأشيله لوقت الحاجة

طبعا ناخد شوية فريك وننقعهم فى ميه سخنه شوية بالشكل ده

cb6vbg2ml03ttyi8oq2.

وبعد كده بجيب بصله كبيرة أو بصلتين وأقطعهم مكعبات مش بالمبشره لأ

وأشوحهم شويه بقليل من السمن لما لونها يبقى دهبى

ثم أضيف عليهم الكبد والقوانص بعد تقطعيهم قطع

صغيرة وأضيف عليهم بهار لحمه وبهار فراخ وكارى وفلفل وملح وأسيبهم شويه على نار هاديه لغاية لما ميه

البصل تنشف شويه وأضيف عليهم الفريك بعد تصفيته من

الميه وأشوحهم مع بعض وأسيبهم على نار هايه شويه لغايه لما أحس الفريك بدأ يستوى

دى وهو على النار

kr6oq7m85sl7ct5hpubx

8jrwar1sxoyp51incfuo

نفس طريقتى فى الحمام المحشى

والبطة بعد حشوها بالشكل ده

8xt1yu2pn24dab544dr.

وبسلقها عادى جداااااااااااااا علشان أعمل المحشى بالشوربة بتاعتها وبعد كده بحطها على صينية وأدخلها الفرن علشان تتحمر بدون أى اضافات بكده الدهون اللى فيها بتسيح وبتطلع جميلة بالشكل ده

2nfjznxyqxl97etin6wv

ودى السمبوسك أنا نزلت طريقتها بس أنا عملتها مربعه مش دايرة وحشيتها جبنة

1jocaz2p129i1fk9axp.

ودى الكبيبة بصراحة دى جاهزة يدوب على التحمير فقط

x75jfexd0xhxu4nnxp3t

نيجى للمحشى
أنا بعمل خلطة المحشى بالطريقة دى

بقطع 3 بصلات كبار بالسكينة وأضيف عليهم السمن وزيت الزيتون ومعلقة ملح صغيرة دى بقى مش بتخلى البصل يتحرق وكلة يبقى دهبى لونه حلو مش غامق بعد كده بضيف عليها عصير الطماطم والتوم المفروم وكمان بضيف بهارات المحشى دى من عند العطار + شوية نعناع + فلفل أسود + زنجبيل بيدى للمحشى طعم جنان على فكرة أنا بطحن على الفلفل خلطة من عند العطار أسمها خلطة الفلفل بتخلى ريحة الطبيخ جنان والله وتسبيها لحد ماتتسبك شوية وبعد كده تنزليها من على النار لغاية لما تبرد

وكمان ببشر بصلتين بالمبشرة وأضيف عليهم شوية ملح وفلفل وأفركهم كويس جدا دى بقى أسمها مرته وبضيفها على الخلطة

ولما بقور الكوسة باخد نصف كمية القلب اللى طلع منها وبضيفة على الخلطة وبتيقى بالشكل ده

vpihwdwaqch63jbojd2y

ودى الكوسة
6v537a1u0ghvvt0jdlyb

وباخد باقى القلب وأفرشه فى الصينية ومعاه حلقات البصل وعيدان الشبت بالشكل ده

z3smpxmdu4gsk6uvv0a.

وباخد نصف القلب الباقى بضيفة على الخلطة بالشكل ده

vpihwdwaqch63jbojd2y
وأنا بحمر الكوسة لثوانى بس تاخد لون دهبى بيعطيها طعم كويس جداااا تحفةودى صورتها

pikwvcwsrki0rsx704g0

ودى صورة الكوسة حشوها ورصها فى الصينية

fbihzeoavk1x0azl60cm

وده البدنجان _أسود وأبيض

ghdfud98zeapz3k2dy8c

وبسويهم على البوتاجاز بالشوربة وبعد كده بحطهم تحت الشوايى لما تتحمر
وأتفضلوا ده الطبق
tjfc105qpnzf1hfk6o7l

ypt3xjccnvjwd4s2ai4t

والله العزومة دى حصرى علشان خاطر عيون نهلو وأنتم كلكم
بحبكن فى الله
كتبت : محبة رسول الهدى
-
كتبت : Coeur de Rjeem
-
ماشاء الله حبيبتي
ابدعتي
تسلمي على العزومه الحصريه حبيبه
منوره القسم
وان شاء الله دايما عزومات و اطباق حصريه لمنتدى ريجييم من تحت اديكي الحلوه
مبروك الوسام و احلى تقيييييم
كتبت : رقة زمان
-
تسلم ايدك يا قمر
و الله انتى شطورة خالص برافوا عليكى
بس الله يسامحك مش عزمانى و انا بموت فى البط لاذم تعزمينى مع نهلة
ههههههه
كتبت : محبة رسول الهدى
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة :))NEHLA:)):
ماشاء الله حبيبتي
ابدعتي
تسلمي على العزومه الحصريه حبيبه
منوره القسم
وان شاء الله دايما عزومات و اطباق حصريه لمنتدى ريجييم من تحت اديكي الحلوه
مبروك الوسام و احلى تقيييييم
تسلمى ياحبيبة قلبى يارب تكون عجبتك
وشكرا على الوسام ياقلبى
كتبت : احب الدنيا
-
الصفحات 1 2  3  4 

التالي

شيش طاووق من مطبخي

السابق

ستيك بالكارى

كلمات ذات علاقة
لأحلى , تعجبها , حارة , يصرخ , عزومتي , وهمة