حصرى عزومتى لأحلى نهلة يارب تعجبها
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
محبة رسول الهدى
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
حبيباتى موضوعى النهارده
هو عزومتى لأحلى نهلة فى المنتدى
يارب تعجبها عزومتى ( بط محشى بالفريك - محشى كوسة وبدنجان)
والحلوة بقلاوة وكنافة
نبتدى بسم الله
أولا بط محشى بالفريك
بطة كبيرة مقلبظة كده علشان خاطر عيون نهلة
متنظفة ومغسولة بالدقيق والملح علشان مش تبقى ريحتها ظفرة
طريقة الحشو
الفريك أنا بنقيه وأغسله وأنشفه وأشيله لوقت الحاجة
طبعا ناخد شوية فريك وننقعهم فى ميه سخنه شوية بالشكل ده
وبعد كده بجيب بصله كبيرة أو بصلتين وأقطعهم مكعبات مش بالمبشره لأ
وأشوحهم شويه بقليل من السمن لما لونها يبقى دهبى
ثم أضيف عليهم الكبد والقوانص بعد تقطعيهم قطع
صغيرة وأضيف عليهم بهار لحمه وبهار فراخ وكارى وفلفل وملح وأسيبهم شويه على نار هاديه لغاية لما ميه
البصل تنشف شويه وأضيف عليهم الفريك بعد تصفيته من
الميه وأشوحهم مع بعض وأسيبهم على نار هايه شويه لغايه لما أحس الفريك بدأ يستوى
دى وهو على النار
نفس طريقتى فى الحمام المحشى
والبطة بعد حشوها بالشكل ده
وبسلقها عادى جداااااااااااااا علشان أعمل المحشى بالشوربة بتاعتها وبعد كده بحطها على صينية وأدخلها الفرن علشان تتحمر بدون أى اضافات بكده الدهون اللى فيها بتسيح وبتطلع جميلة بالشكل ده
ودى السمبوسك أنا نزلت طريقتها بس أنا عملتها مربعه مش دايرة وحشيتها جبنة
ودى الكبيبة بصراحة دى جاهزة يدوب على التحمير فقط
نيجى للمحشى
أنا بعمل خلطة المحشى بالطريقة دى
بقطع 3 بصلات كبار بالسكينة وأضيف عليهم السمن وزيت الزيتون ومعلقة ملح صغيرة دى بقى مش بتخلى البصل يتحرق وكلة يبقى دهبى لونه حلو مش غامق بعد كده بضيف عليها عصير الطماطم والتوم المفروم وكمان بضيف بهارات المحشى دى من عند العطار + شوية نعناع + فلفل أسود + زنجبيل بيدى للمحشى طعم جنان على فكرة أنا بطحن على الفلفل خلطة من عند العطار أسمها خلطة الفلفل بتخلى ريحة الطبيخ جنان والله وتسبيها لحد ماتتسبك شوية وبعد كده تنزليها من على النار لغاية لما تبرد
وكمان ببشر بصلتين بالمبشرة وأضيف عليهم شوية ملح وفلفل وأفركهم كويس جدا دى بقى أسمها مرته وبضيفها على الخلطة
ولما بقور الكوسة باخد نصف كمية القلب اللى طلع منها وبضيفة على الخلطة وبتيقى بالشكل ده
ودى الكوسة
وباخد باقى القلب وأفرشه فى الصينية ومعاه حلقات البصل وعيدان الشبت بالشكل ده
وباخد نصف القلب الباقى بضيفة على الخلطة بالشكل ده
وأنا بحمر الكوسة لثوانى بس تاخد لون دهبى بيعطيها طعم كويس جداااا تحفةودى صورتها
ودى صورة الكوسة حشوها ورصها فى الصينية
وده البدنجان _أسود وأبيض
وبسويهم على البوتاجاز بالشوربة وبعد كده بحطهم تحت الشوايى لما تتحمر
وأتفضلوا ده الطبق
والله العزومة دى حصرى علشان خاطر عيون نهلو وأنتم كلكم
بحبكن فى الله
حبيباتى موضوعى النهارده
هو عزومتى لأحلى نهلة فى المنتدى
يارب تعجبها عزومتى ( بط محشى بالفريك - محشى كوسة وبدنجان)
والحلوة بقلاوة وكنافة
نبتدى بسم الله
أولا بط محشى بالفريك
بطة كبيرة مقلبظة كده علشان خاطر عيون نهلة
متنظفة ومغسولة بالدقيق والملح علشان مش تبقى ريحتها ظفرة
طريقة الحشو
الفريك أنا بنقيه وأغسله وأنشفه وأشيله لوقت الحاجة
طبعا ناخد شوية فريك وننقعهم فى ميه سخنه شوية بالشكل ده
وبعد كده بجيب بصله كبيرة أو بصلتين وأقطعهم مكعبات مش بالمبشره لأ
وأشوحهم شويه بقليل من السمن لما لونها يبقى دهبى
ثم أضيف عليهم الكبد والقوانص بعد تقطعيهم قطع
صغيرة وأضيف عليهم بهار لحمه وبهار فراخ وكارى وفلفل وملح وأسيبهم شويه على نار هاديه لغاية لما ميه
البصل تنشف شويه وأضيف عليهم الفريك بعد تصفيته من
الميه وأشوحهم مع بعض وأسيبهم على نار هايه شويه لغايه لما أحس الفريك بدأ يستوى
دى وهو على النار
نفس طريقتى فى الحمام المحشى
والبطة بعد حشوها بالشكل ده
وبسلقها عادى جداااااااااااااا علشان أعمل المحشى بالشوربة بتاعتها وبعد كده بحطها على صينية وأدخلها الفرن علشان تتحمر بدون أى اضافات بكده الدهون اللى فيها بتسيح وبتطلع جميلة بالشكل ده
ودى السمبوسك أنا نزلت طريقتها بس أنا عملتها مربعه مش دايرة وحشيتها جبنة
ودى الكبيبة بصراحة دى جاهزة يدوب على التحمير فقط
نيجى للمحشى
أنا بعمل خلطة المحشى بالطريقة دى
بقطع 3 بصلات كبار بالسكينة وأضيف عليهم السمن وزيت الزيتون ومعلقة ملح صغيرة دى بقى مش بتخلى البصل يتحرق وكلة يبقى دهبى لونه حلو مش غامق بعد كده بضيف عليها عصير الطماطم والتوم المفروم وكمان بضيف بهارات المحشى دى من عند العطار + شوية نعناع + فلفل أسود + زنجبيل بيدى للمحشى طعم جنان على فكرة أنا بطحن على الفلفل خلطة من عند العطار أسمها خلطة الفلفل بتخلى ريحة الطبيخ جنان والله وتسبيها لحد ماتتسبك شوية وبعد كده تنزليها من على النار لغاية لما تبرد
وكمان ببشر بصلتين بالمبشرة وأضيف عليهم شوية ملح وفلفل وأفركهم كويس جدا دى بقى أسمها مرته وبضيفها على الخلطة
ولما بقور الكوسة باخد نصف كمية القلب اللى طلع منها وبضيفة على الخلطة وبتيقى بالشكل ده
ودى الكوسة
وباخد باقى القلب وأفرشه فى الصينية ومعاه حلقات البصل وعيدان الشبت بالشكل ده
وباخد نصف القلب الباقى بضيفة على الخلطة بالشكل ده
وأنا بحمر الكوسة لثوانى بس تاخد لون دهبى بيعطيها طعم كويس جداااا تحفةودى صورتها
ودى صورة الكوسة حشوها ورصها فى الصينية
وده البدنجان _أسود وأبيض
وبسويهم على البوتاجاز بالشوربة وبعد كده بحطهم تحت الشوايى لما تتحمر
وأتفضلوا ده الطبق
والله العزومة دى حصرى علشان خاطر عيون نهلو وأنتم كلكم
بحبكن فى الله
كتبت :
محبة رسول الهدى
-
كتبت :
Coeur de Rjeem
-
ماشاء الله حبيبتي
ابدعتي
تسلمي على العزومه الحصريه حبيبه
منوره القسم
وان شاء الله دايما عزومات و اطباق حصريه لمنتدى ريجييم من تحت اديكي الحلوه
مبروك الوسام و احلى تقيييييم
ابدعتي
تسلمي على العزومه الحصريه حبيبه
منوره القسم
وان شاء الله دايما عزومات و اطباق حصريه لمنتدى ريجييم من تحت اديكي الحلوه
مبروك الوسام و احلى تقيييييم
كتبت :
رقة زمان
-
تسلم ايدك يا قمر
و الله انتى شطورة خالص برافوا عليكى
بس الله يسامحك مش عزمانى و انا بموت فى البط لاذم تعزمينى مع نهلة
ههههههه
و الله انتى شطورة خالص برافوا عليكى
بس الله يسامحك مش عزمانى و انا بموت فى البط لاذم تعزمينى مع نهلة
ههههههه