مشكلتي مع بلح الشام

مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت : دينار
-
واضح حبيبتي ان مقاديره مش مضبوطة ممكن يكون الدقيق قليل والبيض كتير

انا راح اشوفلك ووصفة حلوة وجربيها


كتبت : دينار
-
الكمية تكفي:9 أشخاص

وقت التحضير:60 دقيقة

وقت الطهي:20 دقيقة

المقادير:1/2 كيلودقيق

1/2 لترماء

كوب زيت

1/2 ملعقة صغيرةملح

1/2 ملعقة صغيرةسكر


1/2 ملعقة صغيرةفانليا

مقدارزيت للتحمير


مقدارشراب ثقيل جدا

عدد 6بي

ض التحضير:نضع الماء والزيت والملح والسكر على النار
بعد الغليان نضع الدقيق مره واحده
نمزج الخليط جيدا لمده حوالى نصف ساعه
نرفعه من على النار بعد ان اصبح مثل الكوره ولا يلتسق بالكزرولا
نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه
نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذيادهالطبخ: نضع العجينه بكيس به بلبله
نقطع الجينه فى زيت بااااااااااااااااااااارد
نتركها تتحمر مع مراعاه التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك ملاحظات:زيت قلى بلح الشام لالالالالالالالالالازم يكون باااااااااارد

اذا تحبوا بلح الشام طرى ممكن نحمره فى زيت ساخن

ممكن نحشو بلح الشام بحشوات مختلفه مثل

الشيكولا والكريم شانطى والكريمه الكسترد



اتمني تكوني استفدتي
كتبت : ام عمر008
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ~ عبير الزهور ~:
يعطيك العافية ام عمر
واضح حبيبتى طالما الزيت بيفور معاكى اما انك بتزيدى كمية البيض
او انك لاتخلطى البيض جيداً بحيث يتجانس مع العجينة
حاولى تقللى البيض وتخلطى العجينة جيداً
وتضعى الزيت على درجة متوسطة ولاتنزلى اصابع بلح الشام الا بعد الزيت مايسخن
موفقة ياقمر
وان شاء الله بصور طريقتى بعمله قريب
جزاكي الله خيرا وانشالله اعمل بنصيحتك
كتبت : ام عمر008
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة دينار:
الكمية تكفي:9 أشخاص

وقت التحضير:60 دقيقة

وقت الطهي:20 دقيقة

المقادير:1/2 كيلودقيق

1/2 لترماء

كوب زيت

1/2 ملعقة صغيرةملح

1/2 ملعقة صغيرةسكر


1/2 ملعقة صغيرةفانليا

مقدارزيت للتحمير


مقدارشراب ثقيل جدا

عدد 6بي

ض التحضير:نضع الماء والزيت والملح والسكر على النار
بعد الغليان نضع الدقيق مره واحده
نمزج الخليط جيدا لمده حوالى نصف ساعه
نرفعه من على النار بعد ان اصبح مثل الكوره ولا يلتسق بالكزرولا
نضع العجينه فى العجان ونشغله الى ان تهدا العجينه
نضع البيض واحده واحده مع الضرب المستمر
ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نوعا نضع بيضه ذيادهالطبخ: نضع العجينه بكيس به بلبله
نقطع الجينه فى زيت بااااااااااااااااااااارد
نتركها تتحمر مع مراعاه التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك ملاحظات:زيت قلى بلح الشام لالالالالالالالالالازم يكون باااااااااارد

اذا تحبوا بلح الشام طرى ممكن نحمره فى زيت ساخن

ممكن نحشو بلح الشام بحشوات مختلفه مثل

الشيكولا والكريم شانطى والكريمه الكسترد



اتمني تكوني استفدتي
جزاكي الله خيرا اختي علي مجهودك انشالله اجرب المقادير والطريقه دي واخبرك بالنتيجه
كتبت : منوشه 2004
-
بلح الشام مش زي الزلابيه نزليه في زيت بارد غير مقدوح وقللي كميه البيض
الصفحات 1  2

التالي

كنافة بالجبن

السابق

البنات كتير بس بنت الصحن احلى

كلمات ذات علاقة
مشكلتي , مع , الشام , بلد