سمك موسى وارز صياديه من مطبخى لعيونكم

مجتمع رجيم / وصفات اللحوم
كتبت : ام رحمه
-
iosdo5x1yb3eo4fkpfij
shgfivqyh7yrrx9stsn.

كيفكم ياقمرات يارب تكونو بخير انا عملت يابنات اكلة سمك وقلت لازم انزلهلكم مع انى مش بحب موضوع تصغير الصور وتحملها بس علشان خاطر عيونكم يهون التعب ياقمرات هبدء بالسمك وتنضيفه لانى فى ناس كتير متعرفش طريقة تنضيف سمك موسى والسمك يابنات لو متنضفش صح بيبقى زفر وطعمه مش حلو الاول هوريكو شكله على فكره يابنات انا تعبت جدا فى رفع الصور من المنتدى وفى الاخر فشلت زى كل مرهsmile20.gif
13241879231.bmp
وده الجانب التانى هنمسكها كده يابنات من عند الخياشيم ونسحب الجلده بالراحه من عند الراس وبعدين نشده كلها مره وحده
13241879252.bmp
وهنا بعد ماسلخناها من الجنبين شايفين الجلد بتاعها
13241879273.bmp
انا ليه بوريكم بالتفصيل لانى فى ناس كتير جدا بتنضفه عند بتاع السمك وطبعا بيسيب الجلده البيضه وده طبعا هيخلى طعمه زفر ومش حلو علشان كده لو انتى هتنضفيه عند بتاع السمك لازم تاخدى بالك وتقفى على ايده علشان مايغشكيش طبعا هو عايز ينجز ويخلص نفسهicon10.gifوبعد كده يابنات هنضفه نقص الخايشيم ونفتح بطنه ونقص الزاعنف وحته من الديل ونغسله كويس
13241883301.bmp
نيجى بقى للتتبيله كلنا نعرفها طبعا توم وكمون وشطه وملح وبهارات سمك وليمون ودى بتكون على حسب الكميه بتاعتك
13241886481.bmp
وبعدين نجيب الدقيق ونضيف عليه بكينج بودر علشان الزيت ميتحرقش ويبقى لونه اسود ونقلب فيه السمك ونعفره ونقليه هو مش بياخد حاجه على النار يعنى يدوب يتحمر علشان ميبقاش ناشف وده بعد مااتحمر يابنات
13241888051.bmp
نيجى بقى لرز الصياديه ودى المكونات بتاعته توم بالشطه والكمون والملح وطماطميه مفرومه وبصله مقطعه وملح وفلفل اسمر
13241889961.bmp
هنقسم التوم اولا هنحمر البصله لغايه مايبقى لونها بنى وبعدين نضيف عليها نصف التوم ونقلبه تقليبه وشمى بقى الريحه الجميله وبعدين ضيفى عليهم الطماطمايه المبشوره
13241890491.jpg
وبعدين الميه طبعا على حسب الكميه يعنى مثلا لو انا عملت مقدار 2كوب رز بضيف مقدار 3 كوب ماء هيطلع معاكى مظبوط جدا الكلام ده طبعا للرز المصرى بعد غليان الميه هنضيف باقى التومه والملح والفلفل الاسمر وطبعا الرز بعد غسله شايفين هنا الميه بقى لونها بنى ازاى وتسبيه يتشرب وتهدى النار على الاخر وتسبيه حوالى ربع ساعه مش اكتر اهم حاجه الحله تكون محكمة الغلق
13241897052.bmp
وهنا بعد ماستوى
13241902181.bmp
وطبعا انا مانسيتش انى عامله رجيم فاعملت ليا طبق سمك موسى شوربه الطريقه سهله جدا وكمان طعمه جميل هنجيب حله ونضيف فيها معلقه وحده بس زيت ونضيف عليه فصين مستكه وفصين حبهان والميه ونقطع عليها بصله وملح وفلفل اسمر وكمون واول ما البصله تستوى هنضيف السمك واول مايغلى غلوه وحده بس نطفى عليه ونعصر الليمون بيبقى جميل جدا وصحى
13241905031.bmp
وده طبق زيتون مخلل من عمايل ادياicon10.gif
13241898871.bmp
لو عجبك موضوعى قيمى لانى بجد تعبت فيه ولانى اكتر حاجه بتزهقنى تحميل الصور وتصغيرها بس علشان بحبكم فى الله قلت اتعب وتعبكم راحه ياقمراتicon10.gifsmile20.gif
0024.gif


كتبت : ام رحمه
-
انا يابنات نسيت اقول حاجه مهمه جدا وهى ازاى تعرفى ان السمك ده طازه لو طازه هتلاقيه لزج جدا وبيتزحلق من ايدك ومتعرفيش تمسكيه لو بايت طبعا مش هيكون فيه اى لزوجه يعنى تبقى السمكه ناشفه وجلدتها بتطلع بسهوله جدا انا بقى جبته من على البحر كان حى وبيلعب من الصياد عليا عدل
كتبت : Coeur de Rjeem
-
تسلم الايدي يا عسل على الموضوع وعلى الطريقه و النصائح
نورتي القسم
و طبعا في انتظار المزيد
لك احلى وسام وتقييم واعجاااااااااااااااااااااااااااااااب
كتبت : ام رحمه
-
ميرسى يانهوله ومرورك عليا احلى وسام ياقمر
كتبت : Coeur de Rjeem
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ام رحمه:
ميرسى يانهوله ومرورك عليا احلى وسام ياقمر
لا شكر على واجب حبيبتي
وان شاء الله تتعودي على تصغير الصور و تحميلها عشان
نستفيد و نستمتع بوصفاتك يا قمرررررررررررررررر
كتبت : *غاردينيا*
-
طبعا عجبني كتير كمان

تسلم ايديكي
وشكل الزيتون مستحيييل يفتح النفس
واحلى تقييم
الصفحات 1 2  3 

التالي

صدور الدجاج من مطبخي (فراشه رجيم )

السابق

كور الدجاج المقليه (حملة سماء الابداع)

كلمات ذات علاقة
لعيونكم , من , موسى , مطبخى , سمك , سياحيه , وارز