ريموش ياريموشى ريموش الست من ايد لولو
مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت :
محبة رسول الهدى
-
السلام عليكم ورحمة الله
النهارده هقدم لكم ريموش الست
نبدأ بسم الله
المقادير
نصف كوب دقيق سيمولينا(دقيق السميد)
نصف كوب جوز هند(ده اختيارى)
كوب ونصف زبدة بدرجة حرارة الغرفة
3 ونصف كوب دقيق
كوباية الا ربع سكر
فانيليا
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 بيضة
الشربات السكرى
كوب ميه على كوب سكر وربع ليمونة
الطريقة
هنضرب الزبدة مع السكر
ولما تنعم هنزل عليها البيض واحده بواحده بالتدريج ونضربها
وده شكل البيض والسكر والزبدة لما اتضربو مع بعض
بعد كده هنضيف عليهم الدقيق العادى ودقيق السيمولينا والبيكنج بودر
ونضربهم تانى مع بعض وده شكلهم
بعد كده ندخل العجينة التلاجة لمدة ساعتين ولما نطلعها نعجنها بايدينا
وده شكلها بعد ماخرجتها من التلاجة وعجنتها
خلى بالك قبل ماتشكليهم وتحطيهم فى صينية خدى جزء صغير من العجينة وشكليه وحطيه فى صينية واخبزيه عشان تجربى قبل ماتحطى كل العجينة وتشكليها
لو فرش منك اوى فى الفرن ولقيتى انك مش قادرة تمسكيه زودى للعجينة دقيق لأن كل نوع زبدة غير التانى وكل دقيق غير التانى
انا عملت كده وزودت دقيق
وبعد كده شكلتهم وحطتهم فى صينية وحطيت عليهم زبيب وممكن تحطى مكسرات او اللى انتى عايزاه
كورى كورة صغيرة عشان بعد كده هتكبر فى الفرن
اخبزيهم على حرارة 180 وهياخدو حوالى 20 دقيقة
اطفى عليهم لما الوش يحمر
ولما يطلعو حطى عليهم الشربات وبعد كده تطلعيهم ترصيهم فى طبق التقديم(انا عملت كده)
وبالهنا والشفا ياقمرات
ملحوظة:
لازم تحطوه فى التلاجة قبل ماتاكلوه هيفرق اوى فى الطعم والتماسك
يارب الموضوع ينال اعجابكم
النهارده هقدم لكم ريموش الست
نبدأ بسم الله
المقادير
نصف كوب دقيق سيمولينا(دقيق السميد)
نصف كوب جوز هند(ده اختيارى)
كوب ونصف زبدة بدرجة حرارة الغرفة
3 ونصف كوب دقيق
كوباية الا ربع سكر
فانيليا
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 بيضة
الشربات السكرى
كوب ميه على كوب سكر وربع ليمونة
الطريقة
هنضرب الزبدة مع السكر
ولما تنعم هنزل عليها البيض واحده بواحده بالتدريج ونضربها
وده شكل البيض والسكر والزبدة لما اتضربو مع بعض
بعد كده هنضيف عليهم الدقيق العادى ودقيق السيمولينا والبيكنج بودر
ونضربهم تانى مع بعض وده شكلهم
بعد كده ندخل العجينة التلاجة لمدة ساعتين ولما نطلعها نعجنها بايدينا
وده شكلها بعد ماخرجتها من التلاجة وعجنتها
خلى بالك قبل ماتشكليهم وتحطيهم فى صينية خدى جزء صغير من العجينة وشكليه وحطيه فى صينية واخبزيه عشان تجربى قبل ماتحطى كل العجينة وتشكليها
لو فرش منك اوى فى الفرن ولقيتى انك مش قادرة تمسكيه زودى للعجينة دقيق لأن كل نوع زبدة غير التانى وكل دقيق غير التانى
انا عملت كده وزودت دقيق
وبعد كده شكلتهم وحطتهم فى صينية وحطيت عليهم زبيب وممكن تحطى مكسرات او اللى انتى عايزاه
كورى كورة صغيرة عشان بعد كده هتكبر فى الفرن
اخبزيهم على حرارة 180 وهياخدو حوالى 20 دقيقة
اطفى عليهم لما الوش يحمر
ولما يطلعو حطى عليهم الشربات وبعد كده تطلعيهم ترصيهم فى طبق التقديم(انا عملت كده)
وبالهنا والشفا ياقمرات
ملحوظة:
لازم تحطوه فى التلاجة قبل ماتاكلوه هيفرق اوى فى الطعم والتماسك
يارب الموضوع ينال اعجابكم