طريقتى التانية للرز باللبن الحلو عملتها لأولادى يوم رأس السنة الهجرية والله أحلى من الجاهز

مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت : محبة رسول الهدى
-
basmla3.gif

vfkrfxso0kxq9j3z2ao.

أنا النهارده نزلت طريقة رز بالبن حلو
وقولت علشان خاطر حبايب قلبى أنزل الطريقة التانية
بجد أحلى وأطعم من الجاهزة وتحدى
ومنتظرة التطبيق ياقمرات

وبالتفصيل من مطبخى

والموضوع مش مكلف وبسيييييييط خالص



تعالو الاول نشوف هنحتاج ايه

15601606341242285751

طبعا هقول مقاديرى وانتى عليكى تزودى أو تقللى حسب عدد أسرتك

كيلو ونصف لبن (( ممكن أقل أوأكتر ))
كوب أرز مغسول ومنقوع ساعه
نشا هنحتاح 3 معالق كبيره
حبه مستكه (( وده السر بقى ))
ملعقة ذبده صفرا - ممكن سمن بس نص ملعقة علشان يبقى خقيف
3 معالق لبن بودره (( كوب لبن بودره ))
سكر حسب الرغبه
التزيين حسب الرغبه


ملحوظه فيه ناس بتحب تضيف قشطه لو تحبى بالخطوه الاخيره ضيفى أنا مش بحبها الصراحه والوصفه مش محتاجه


الطريقه


أنا عرفت السر تابعونى بالخطواات هتعرفواااا

علشان افيدكم بتجربتى وعايزة أشوف التطبيق

تعالو واحده واحده معايا

الأول

دى اللى هنحتاجة

y99aoyaiq40jkavbcee.


بعدين هنجيب معلقه الذبده او النص من السمنه فى الحله ونسخنها كويس


haabzyxw8vhum4ve2qb1

هنضيف واحده المستكه عليها وأول ماتسيح نضيف الرز
واحده بس مش كتير وهى حجمها صغير جدا


qdx18gouqz4j43d71ph.

هتقلبى الرز شويه دقيقه كده وهتشمى ريحه تحفه والله
وبعدين هتضيفى شويه لبن صغيرين أقل من نص كوب يعنى
وده بقى السر
خليكو معايا

nk9lm9cigrhbvhvng8zv

أول مايغلى غلوتين ويبدأ الرز ينفش ويشرب اللبن هتضيفى شوية لبن تانى

nk9lm9cigrhbvhvng8zv

هنا الرز وهو بيغلى
ياريت تعملوه وأنتم مشغولين بحاجه فى المطبخ بيكون أفضل عشان السهو أسألى مجرب

86nqq3twbicbocuyvtz.


هنا الرز بيغلى وشرب شويه اللبن طيب وبعدين هنضيف شويه لبن تانى
متزهقوش ولا تقولوا ايه التعب ده هتحسوا بالفرق لما تدوقوه

nkjdrugz31965224uggc

هنا اتاكدنا بقى ان الرز اتهرى هه اقصد استوا كووووووووويس وبقى تمام
هنحلى الباقى من اللبن ونضيفوا كله

ونروح بقى لكوبايه اللبن البودره ونحط عليها 3 معالق النشا

rqq04efutczqx0lk0np2

هندوب النشا كويييييييييييس باللبن

k0lvx4zlnop2kxyk3fgx

هنضيف النشا على الرز بتاعنا ونقلب عشان القوام يتقل

tbfib1kua621fmj0lm4.



هنحط الرز باللبن فى الأطباق

والتزيين حسب الرغه قرفه مكسرات زى ماتحبوااا

هنا صورهب المكسرات


rligfdau2mjdwoatfyya

صوره ساده من غير مكسرات

9m6bhowzmqtsbva4ou4e

دة طبق للرد والتقييم

j7c8vuw110dwp3ee2o.j

وبالهنا والشفا

ومتنسوش تجربوه وتقولولى النتيجه علشان أما ناديت على سلفتى تساعدنى علشان أعرف أصور
وبتقولى لما أشوف أخرتها ايه محدش هيعبرك موافقين على الكلام ده
بحبكم فى الله


كتبت : أنثى أبكت القمر
-
أول شي بما اني أول رد الطبق هذا لي وحدي فقط


لا حد يقرب

والأكيد انه منظرها روعه ان شاء الله بجربها منشان تقولي لسلفتك
انه كلنا حبيناها وعملناهااااااااا كيفني معك هههههه
أحلى تقييم للقمر
كتبت : Coeur de Rjeem
-
تسلم الايادي لولو شكلها بيشهي يا قمر
طبعا احلى تقييم لعيونك
وفي انتظار المزيد
كتبت : قمر المنتدى
-
الصور موجودة بمنتدى اخر من وقت قديم
ومنسوبة لحضرتك للاسف





واسم صاحبة الموضوع ام زياد
كتبت : ام سما ويوسف
-
جزاك الله خيرا
قولى لسلفتك عبرونى و قيمونى كمان
تسلم ايديك
كتبت : مامت توتا
-
اطعم تفييم
بالارز باللبن
تسلمى
الصفحات 1 2  3  4 

التالي

استقبال الامبراطوره للامبراطوره

السابق

قهوتكم اليوم عندي .. حياكم الله جميعاً ..

كلمات ذات علاقة
للرز , لأولادى , محمد , من , الثانية , اليمن , الجاهز , السنة , الهجرية , باللبن , يوم , رأس , عملتها , والله , طريقتى