صدور دجاج بالصوص تجنن وسلاطة بطاطس بالسلق (مسابقة اكل صحي= جسم رشيق)
مجتمع رجيم / أطباقنا الخاصة للرجيم
كتبت :
دينار
-
اخواتي اهلا بكم معنا
مشاركتي الاولي للمسابقة
وصفاتي ان شاء الله تعجبكم وتنال رضاكم
الطبق الرئيسي
صدور دجاج فليه
نقطعها رفيع ونتبلها ملح وفلفل وليمون من الليل حتي تاني يوم
قبل الطهي بربع ساعة يضاف لها طحينة معلقة كبيرة ومعلقة صغيرة ماسترد
ونقطع بصل اخضر او كرات معها
واهم شيء الزنجبيل بيخليها رائعة حوالي ربع معلقة صغيرة
في اناء تيفال او المونيوم ممسوح بزيت زيتون
نضع الخلطة ونشوحها
ونضيف ربع كوب ماء
ونبشر كوسة حبة صغيرة
وفلفل رومي حوالي ربع حبة
ونقلب
ونحفض الحرارة ونتركها حتي تمام النضج
نجهز الارز منقوع ومسلوق بدون دهون نهائيا
تقدم ساخنة جدا مع الارز والخس
بجد رووووووووووعة طعمها خيال بتذوب في الفم جربوها علي ضمانتي
الطبق الجانبي
سلاطة بطاطس بالسلق
نقطع بطاطس صوابع
نسلقها نصف سلقة
نغمس ورقة سلق الخاصة بالقلقاس (معروف نبات السلق) في ماء سلق البطاطس ثواني ونخرجها
ونجهز صينية فيهاورق فويل صغيرة
نرص بطاطس
ونقطع السلق ممكن تزودي السلق زي مانت عاوزة
نبشر فص ثوم
رشة زعتر وسمسم وملح
جبنة شيدر مبشورة
ونضعها في فرن
ثم نفتح الشواية عليها بعد متتحمر من اسفل
وهذا شكلها النهائي
طعمها مدهش
جربوها مش هتخيب ظنكم
اتمني تعجبكم ولاتنسوني من صالح الدعاء
كتبت :
شمعة قلم
-
احلى تقيم
وما دمت انا الاولى فالطبق ليا وحدي
تسلم الايادي
وما دمت انا الاولى فالطبق ليا وحدي
تسلم الايادي
كتبت :
حنين للجنان
-
واااو روعه ما شاء الله
شكلها يفتح النفس للاكل
الله يعطيك العافيه غاليتي
تستاهلي احلى تقييم واعجاب
شكلها يفتح النفس للاكل
الله يعطيك العافيه غاليتي
تستاهلي احلى تقييم واعجاب