فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول )
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
زهرة الليمون
-
فراخ بالفريك
فراخ بالفريك
حبيباتى وحشتونى
واخيرا هعمل موضوع بعد غياب
اكلة روعة ان شاء الله تعجبكم وهى
فراخ بالفريك والبطاطس ( البطاطا )
وعملتهم اليوم وطلعت وااااااااااااااو تجنن وعجبت اولادى وزوجى كثير
وصورتل لعيونكم المقادير والخطوات والشرح
وبطريقة جديدة وهى ترتيب صورى على الفوتوشوب
نبدأ بالمقادير
فرخة متوسطة الحجم
بصلة كبيرة
طماطم مكعبات ولو عندك فلفل اخضر يبقى روعة
بطاطس حلقات رقيقة
فــريــــك
سمن
فلفل اسود ـ ملح ـ بهارات ـ كمون ـ زعتر جاف ـ شوية خل صغيرين
الـــــطريــقة
أول شئ طبعا نغسل الفرخة كويس جدا ثم نخلط التوابل مع شوية خل صغيرين
نحاول نعزل الجلد من عند البطن بتبليل ايدك بالتوابل اللى مخلوطة بالخل علشان تكون سهلة
معاكى بالشكل دة
نتبلها بالتوابل اللى عندنا من تحت الجلد وفوقه
ونجهز الفريك بنقعه فى شوية ماء دافئ لمدة نصف ساعة علشان ينفش ولاياخذ وقت فى
السوا
الطريقة
نضع السمن ولما يسخن تضيفى البصل ونقلبه شوية حتى ياخذ اللون الذهبى
و تضيفى الطماطم والملح والتوابل اللى عندك
حتى تذبل الطماطم ونضيف عليهم الفريك ونتركه على نار هادئة حتى يتشرب من الخلطة
ويبدأ ينضج
نبدأ نحشى الفرخى
من الجزء اللى عزلتى الجلد فيه وكمان ضعى شوية من الحشو بداخل الفرخة حتى تمتلئ
بالفريك اللى عملتيه
نبدا نجهز الصينية ونبطنها بحلقات البطاطس ( البطاطا ) وشوية مكعبات طماطم وملح وفلفل وشوية كمون
ونبقى جهزنا صينيتنا ونضع الفرخة على البطاطس اللى فرشتى بها الصينية
وكدة تبقى جاهز وطبعا الفرن ساخن وجاهز علشان تستوى بسرعة
وعلى الفرن طبعا
وآدى فرختنا الطعمة بعد ما استوت
وتبقى جاهزة للتقديم وبألف هنا ياقمرات
نسيت اصور السلطة جبتلكم صورة من النت قريبة من اللى عملتها
معلش بقى الزهايمر عامل عمايله
فراخ بالفريك
حبيباتى وحشتونى
واخيرا هعمل موضوع بعد غياب
اكلة روعة ان شاء الله تعجبكم وهى
فراخ بالفريك والبطاطس ( البطاطا )
وعملتهم اليوم وطلعت وااااااااااااااو تجنن وعجبت اولادى وزوجى كثير
وصورتل لعيونكم المقادير والخطوات والشرح
وبطريقة جديدة وهى ترتيب صورى على الفوتوشوب
نبدأ بالمقادير
فرخة متوسطة الحجم
بصلة كبيرة
طماطم مكعبات ولو عندك فلفل اخضر يبقى روعة
بطاطس حلقات رقيقة
فــريــــك
سمن
فلفل اسود ـ ملح ـ بهارات ـ كمون ـ زعتر جاف ـ شوية خل صغيرين
الـــــطريــقة
أول شئ طبعا نغسل الفرخة كويس جدا ثم نخلط التوابل مع شوية خل صغيرين
نحاول نعزل الجلد من عند البطن بتبليل ايدك بالتوابل اللى مخلوطة بالخل علشان تكون سهلة
معاكى بالشكل دة
نتبلها بالتوابل اللى عندنا من تحت الجلد وفوقه
ونجهز الفريك بنقعه فى شوية ماء دافئ لمدة نصف ساعة علشان ينفش ولاياخذ وقت فى
السوا
الطريقة
نضع السمن ولما يسخن تضيفى البصل ونقلبه شوية حتى ياخذ اللون الذهبى
و تضيفى الطماطم والملح والتوابل اللى عندك
حتى تذبل الطماطم ونضيف عليهم الفريك ونتركه على نار هادئة حتى يتشرب من الخلطة
ويبدأ ينضج
نبدأ نحشى الفرخى
من الجزء اللى عزلتى الجلد فيه وكمان ضعى شوية من الحشو بداخل الفرخة حتى تمتلئ
بالفريك اللى عملتيه
نبدا نجهز الصينية ونبطنها بحلقات البطاطس ( البطاطا ) وشوية مكعبات طماطم وملح وفلفل وشوية كمون
ونبقى جهزنا صينيتنا ونضع الفرخة على البطاطس اللى فرشتى بها الصينية
وكدة تبقى جاهز وطبعا الفرن ساخن وجاهز علشان تستوى بسرعة
وعلى الفرن طبعا
وآدى فرختنا الطعمة بعد ما استوت
وتبقى جاهزة للتقديم وبألف هنا ياقمرات
نسيت اصور السلطة جبتلكم صورة من النت قريبة من اللى عملتها
معلش بقى الزهايمر عامل عمايله