فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول )

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : زهرة الليمون
-
فراخ بالفريك

فراخ بالفريك



354392992724394942.g

rXg97231.gif

حبيباتى وحشتونى
واخيرا هعمل موضوع بعد غياب
اكلة روعة ان شاء الله تعجبكم وهى
فراخ بالفريك والبطاطس ( البطاطا )

وعملتهم اليوم وطلعت وااااااااااااااو تجنن وعجبت اولادى وزوجى كثير

وصورتل لعيونكم المقادير والخطوات والشرح
وبطريقة جديدة وهى ترتيب صورى على الفوتوشوب

نبدأ بالمقادير

فرخة متوسطة الحجم

بصلة كبيرة

طماطم مكعبات ولو عندك فلفل اخضر يبقى روعة

بطاطس حلقات رقيقة

فــريــــك

سمن

فلفل اسود ـ ملح ـ بهارات ـ كمون ـ زعتر جاف ـ شوية خل صغيرين

0xgsoaxsa92t9k50fytj

hj6qlyzkwkaie5a1tww.

الـــــطريــقة


أول شئ طبعا نغسل الفرخة كويس جدا ثم
نخلط التوابل مع شوية خل صغيرين

نحاول نعزل الجلد من عند البطن بتبليل ايدك بالتوابل اللى مخلوطة بالخل علشان تكون سهلة

معاكى بالشكل دة


v9kh3sf2sxvkfoa76fy.


نتبلها بالتوابل اللى عندنا من تحت الجلد وفوقه

iib4mzy2yb6e0vfvtj2v

ونجهز الفريك بنقعه فى شوية ماء دافئ لمدة نصف ساعة علشان ينفش ولاياخذ وقت فى

السوا

الطريقة


نضع السمن ولما يسخن تضيفى البصل ونقلبه شوية حتى ياخذ اللون الذهبى

و تضيفى الطماطم والملح والتوابل اللى عندك

حتى تذبل الطماطم ونضيف عليهم الفريك ونتركه على نار هادئة حتى يتشرب من الخلطة

ويبدأ ينضج

نبدأ نحشى الفرخى

من الجزء اللى عزلتى الجلد فيه وكمان ضعى شوية من الحشو بداخل الفرخة حتى تمتلئ

بالفريك اللى عملتيه

3pg706almmbmf938yr15

نبدا نجهز الصينية ونبطنها بحلقات البطاطس ( البطاطا ) وشوية مكعبات طماطم وملح وفلفل وشوية كمون

ونبقى جهزنا صينيتنا ونضع الفرخة على البطاطس اللى فرشتى بها الصينية

وكدة تبقى جاهز وطبعا الفرن ساخن وجاهز علشان تستوى بسرعة

owf91y109w77qgk8xfs.

وعلى الفرن طبعا

وآدى فرختنا الطعمة بعد ما استوت

وتبقى جاهزة للتقديم
وبألف هنا ياقمرات

cbg4xbtuby33h79tzm2t

40pxf9z95x0k4mmou6pp

نسيت اصور السلطة جبتلكم صورة من النت قريبة من اللى عملتها
معلش بقى الزهايمر عامل عمايله
pwdb359iyyb42fepw9ny

43101_1185385889.gif








كتبت : *غاردينيا*
-
الفرخة كلها الي
لاني الرد الاول
تسلم ايدك ما شاء الله
منظرها شهي جوعني
كتبت : ツ♥ليمونةالحلوة♥ツ
-
يعطيكي العافية
تقييمي قبل ردي
كتبت : ~ عبير الزهور ~
-
تسلم ايديك زهورة شكلها كثير طيب
والف عافية عليكم
واحلى تقييم لعيونك ياقمر
كتبت : اميرة حلوة
-
ما شاء الله على ست غاردينيا جاية تلهف الفرخة

و انا رحت فين ؟؟؟



تسلمي يا قمر
و مبرووووووك الوسام يا ست الستات
نورينا بطبخاتك الجنان
لو سمحت تم نقل الموضوع للحوم
ما شاء الله عليها فرخة سمينة لازم تشرفنا في اللحوم هههههه
تقبلي تقييمي
كتبت : Coeur de Rjeem
-
يسلموووووووووو حبيبتي
يعطيك العافيه منوره يا قمر وفي انتظار طبخاتك احلى تقييم
الصفحات 1 2 

التالي

دجاجـــــــــة مشــــــــــــــــــوية على طريقتي (مسابقة )

السابق

الكباب المقلي من المطبخ العراقي

كلمات ذات علاقة
من , منقول , بالفريك , زهورة , غير , عند , فراخ