مجتمع رجيمالأطباق الرئيسية

برام ارز بالبن وبطاطس بالسجق البلدي




http://photos.azyya.com/store/upload...092356cjrw.gif


http://www.rjeem.com/up/images/s9gwrw0gpa0nm2l3gbwz.gif

اخواتي لما يكون مفيش لحم او فراخ
http://photos.azyya.com/store/upload...092350QXHa.gif

لما تكوني راجعة من الشغل متاخرة


لما يجيلك ضيف علي فجاءة

http://www.alfrasha.com/up/1735777238291008880.gif
انصحك تعملي هذه الاكلةالحلوة المشبعة الغير مكلفة



البطاطس مع سجق بلدي


http://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_13_8.gif

حوالي 4 حبات بطاطس
http://www.rjeem.com/up/images/xgy5gmpy5o5xvy90ovbx.jpg

ربع كيلو سجق بلدي وممتاز



بصلة
3 فص ثوم
قرن فلفل رومي
http://photos.azyya.com/store/upload...092346EZGW.gif

ملح وفلفل اسود ورشة زنجبيل

http://www.lakii.com/vb/smile/11_47.gif






نقطع البطاطس ونضيف لها المكونات السابقة

http://www.rjeem.com/up/images/igwvosra4m7duppkj1i.jpg
نعصر نصف كيلو طماطم ومع معلقة صلصة


ونضيف حوالي معلقة زبدة

http://www.rjeem.com/up/images/hvo64vvfavro1vdqmliq.jpg

نغطي الصينية ونضعها علي نار متوسطة


عندما تنضج وتتسبك


نكون تم تجهيز السجق من قبل ونتخلص من الماء اللي نتج في البداية ونترك السجق دون ان نحمره فقط نسويه

http://www.rjeem.com/up/images/sjvoz5xvbaw0dq9qx2ki.jpg

نوزع السجق علي الصينية
ونضعه حوالي 4 ق علي نار هادية


ثم ندخل الصينية تحت الشواية ليحمر الوجه

http://www.rjeem.com/up/images/4o5ivsa4klydbtiz5ev.jpg


الارز البرام


هذه طريقة سهلة ورائعة


2كوب الاربع ارز مصري

http://www.rjeem.com/up/images/mwjso8hcv2ko3yrcv2a0.jpg

كوب لبن وكوب وربع مرقة او ماء

http://www.rjeem.com/up/images/t79upwoed038rc37tpj3.jpg

نغس الارز ونضعه في البرام ونتبله ملح وفلفل وقرفة



ونضع الزبدة حوالي معلقة كبيرة
http://www.rjeem.com/up/images/q3qhk5gez392kw0rep4k.jpg


نغلي اللبن مع المرقة او الماء ويغلي جيدااا



نسخن الفرن
نضيف اللبن مع الارز ونترك مساحة الاصبع الصغير من البرام فارغة


نغطيه بغطاء مناسب

ونضعه علي الشبكة
حوالي ساعة الاربع ونرفع الغطاء ونتركه دقائق ليتحمر الوجه


http://www.rjeem.com/up/images/ioceg8d3hzcn1aaozeq.jpg
يقدم ساخن وبالف الف هنا

http://www.rjeem.com/up/images/kl8hs8ntr9lujh1q157c.jpg

مخلل الجزر

http://photos.azyya.com/store/upload...092346egzL.gif

في اوقات توافر الجزر نجهز الكمية المناسبة


ونغسله ونقطعه اصابع
ونضيف له شطة وخل وملح ونتركه من الليل حتي الصبح
http://www.rjeem.com/up/images/st5v2ruvl3o5spo99hez.jpg

نضعه في برطمان مناسب للكمية ويغطي بالماء ونقفل البرطمان جيدااااا ونضعه في مكان مناسب وتهويته جيدة
http://photos.azyya.com/store/upload...092354RLUB.gif

اتمني وصفاتي تكون اعجبتكم ولاتنسوا تجربوها ياقمرات



http://www.rjeem.com/up/images/oqgv8vpg1s92a30q4etr.jpg


http://www.rjeem.com/up/images/2e99sgqu6srpt2hqaweu.jpg
تسلم اديكى ياقمر كتير حلوة
يا عيني يا عيني

سفرة جاهزة من مجاميعو و اخر حلاوة من ايدين حبيبتي دينو

تسلميلي دينو عالشطارة و التدبير...والله تجنني

احلى تقييم للقمر

و حااااااااااااااااااااااااالا احلى وسام
ممممممممم
عجبنى البرام جدااااااا
تسلم ايدك دندونتى
صحة على قلبك يا قلبى
تقبلى تقييمي ...
روووووعه انتي دودو حبيبتي
ربي يسعدك
1 2  3  4