مجتمع رجيمالمعجنات و الحلويات

سؤال لخبيرات المنتدى

omm ahmed 11:34 AM 04-02-2012
ازيكم يا حلوات
سؤال على السريع
هو يفرق لو حطيت دقيق البر بدل الدقيق الابيض فى وصفات المعجنات ؟
يعنى لو بدلت ب الدقيق البر الوصفه هتظبط و لا محتاجه اغير حاجه فى الوصفه
مشكوريين مقدما
أم عمر و توتة 12:17 PM 04-02-2012
حبيبتى..

الفرق بين الدقيق الاسمر و الدقيق الابيض..


الدقيق الأسمر..

المحتوي على النخالة ( الردة ) ويعرف بالدقيق الكامل .. وتصل نسبة الإستخلاص به إلى 90 - 95% وبالرغم من احتوائه على الأملاح المعدنية والفيتامينات وزيت جنين القمح التي ترفع قيمته الغذائية كثيراً .

الدقيق الأبيض..

وهو الذي نزعت منه معظم طبقات النخالة وتصل نسبة الإستخلاص به إلى 80 - 85% ..
أما الدقيق الأبيض الفاخر أو الممتاز فتصل نسبة الاستخلاص به إلى 70 - 75% , ويعرف أيضا ً باسم الدقيق (الزيرو) وهو المستعمل في عمل الفطائر والخبز الأبيض الأفرنجي والكعك والبسكويت .



اما بالنسبة لان تستبدلى الدقيق الابيض بالاسمر فى المعجنات فلقد جربتها من قبل و كانت افضل نتيجة ان تستخدمى نصف المقدار ابيض و نصف اسمراو ثلثى المقدار ابيض و الثلث اسمر..لان الاخير يعمل على جعل اللون غامق و كذلك لا يساعد على نفش العجين كليةً...و مقدار السكر اذا كان مثلا ملعقة كبيرة ضيفى نصف ملعقة اخر..


تحت امرك حبيبتى..
ان شاء الله اكون افادتك..
دينار 12:18 PM 04-02-2012
حبيبتييييييييي


انا اللي اعرفه ان دقيق البر ده هو المستخدم في الدايت مثل الدقيق الاسمر


ويختلف اكيد في كمية السوائل المضافة مثل اللبن او الماء


اتمني اكون افدتك


وانتظر راي الخبيرات
omm ahmed 12:48 PM 04-02-2012
ام عمرو و دينار مشكورين على ردكم السريع
و طبعا افدتونى كتييير جزاكم الله الف خير
احلى دندونة 02:19 PM 04-03-2012
ان شاء الله تكوني عرفتي الفرق حبيبتي

مشكورين ام عمر و دينار
omm ahmed 02:31 PM 04-03-2012
شكرا دندونه و انا امبارح عملت و صفتيين بالطريقه اللى قالت عليها ام عمرو نص و نص و طلعو تحفه
كنت متاكده انى هلاقى عندكم الجواب ماشاء الله
1 2