سؤال لخبيرات المنتدى

مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت : omm ahmed
-
smile24.gifازيكم يا حلوات
سؤال على السريع
هو يفرق لو حطيت دقيق البر بدل الدقيق الابيض فى وصفات المعجنات ؟
يعنى لو بدلت ب الدقيق البر الوصفه هتظبط و لا محتاجه اغير حاجه فى الوصفه
مشكوريين مقدما
كتبت : أم عمر و توتة
-
حبيبتى..

الفرق بين الدقيق الاسمر و الدقيق الابيض..


الدقيق الأسمر..

المحتوي على النخالة ( الردة ) ويعرف بالدقيق الكامل .. وتصل نسبة الإستخلاص به إلى 90 - 95% وبالرغم من احتوائه على الأملاح المعدنية والفيتامينات وزيت جنين القمح التي ترفع قيمته الغذائية كثيراً .

الدقيق الأبيض..

وهو الذي نزعت منه معظم طبقات النخالة وتصل نسبة الإستخلاص به إلى 80 - 85% ..
أما الدقيق الأبيض الفاخر أو الممتاز فتصل نسبة الاستخلاص به إلى 70 - 75% , ويعرف أيضا ً باسم الدقيق (الزيرو) وهو المستعمل في عمل الفطائر والخبز الأبيض الأفرنجي والكعك والبسكويت .



اما بالنسبة لان تستبدلى الدقيق الابيض بالاسمر فى المعجنات فلقد جربتها من قبل و كانت افضل نتيجة ان تستخدمى نصف المقدار ابيض و نصف اسمراو ثلثى المقدار ابيض و الثلث اسمر..لان الاخير يعمل على جعل اللون غامق و كذلك لا يساعد على نفش العجين كليةً...و مقدار السكر اذا كان مثلا ملعقة كبيرة ضيفى نصف ملعقة اخر..


تحت امرك حبيبتى..
ان شاء الله اكون افادتك..
كتبت : دينار
-
حبيبتييييييييي


انا اللي اعرفه ان دقيق البر ده هو المستخدم في الدايت مثل الدقيق الاسمر


ويختلف اكيد في كمية السوائل المضافة مثل اللبن او الماء


اتمني اكون افدتك


وانتظر راي الخبيرات
كتبت : omm ahmed
-
ام عمرو و دينار مشكورين على ردكم السريع
و طبعا افدتونى كتييير جزاكم الله الف خير
كتبت : احلى دندونة
-
ان شاء الله تكوني عرفتي الفرق حبيبتي

مشكورين ام عمر و دينار
كتبت : omm ahmed
-
شكرا دندونه و انا امبارح عملت و صفتيين بالطريقه اللى قالت عليها ام عمرو نص و نص و طلعو تحفه
كنت متاكده انى هلاقى عندكم الجواب ماشاء الله
الصفحات 1 2