مجتمع رجيمالأطباق الرئيسية

بطاطس وصفات متعددة

أم عمر و توتة 10:49 AM 04-05-2012
بطاطس وصفات متعددة
بطاطس وصفات متعددة
سماء الابداع 2




http://up.rjeem.com/uploads/13336115172.gif



http://up.rjeem.com/uploads/13336114373.gif


غالياتى..

من احب الاكلات لكثير من الاطفال و الكبار تلك التى تحتوى على بطاطس..

اقدم لكن اليوم العديد من الوصفات ..سهلة و بسيطة و لذيييييييذة..ان شاء الله تنال اعجابكن..



كرات البطاطس بالجبن..



المطلوب :

بطاطس مسلوقة و مهروسة..مضاف اليها ملعقة قشدة + ملح+فلفل+جبن رومى مبشور





http://up.rjeem.com/uploads/13336114861.jpg






نضيف بقدونس مقطع او كسبرة..





http://up.rjeem.com/uploads/13336114862.jpg






نشكل بواسطة ملعقة ثم نضعها على صينية و نضعها فى الثلاجة حوالى نصف ساعة..






http://up.rjeem.com/uploads/13336114863.jpg








http://up.rjeem.com/uploads/13336114864.jpg






نضعها فى دقيق ثم بيض ثم بقسماط.ثم نقليها فى زيت غزير..





http://up.rjeem.com/uploads/13336114865.jpg







http://up.rjeem.com/uploads/13336120531.jpg




*************




عجة البطاطس..



مكعبات بطاطس محمرة..





http://up.rjeem.com/uploads/13336144382.jpg






بصلة تقطيع فلاحى و تصفر فى قليل من الزيت..





http://up.rjeem.com/uploads/13336144381.jpg






نضيف طماطم مقشرة و مقطعة صغير+فلفل اخضر و فلفل حامى..






http://up.rjeem.com/uploads/13336144383.jpg






نضيف ملعقة دقيق و نقلب و نضبط الطعم بالملح و الفلفل..






http://up.rjeem.com/uploads/13336144384.jpg






نحضر 2 بيضة مربوبة + بقدونس مفرى و نضيفها..






http://up.rjeem.com/uploads/13336144385.jpg








http://up.rjeem.com/uploads/13336147671.jpg







نضيف قليل من الموتزاريلا و رشة سماق..






http://up.rjeem.com/uploads/13336147672.jpg






نضعه فى الفرن حتى تنضج..






http://up.rjeem.com/uploads/13336147674.jpg







http://up.rjeem.com/uploads/13336147673.jpg




الف هــنـــا و شــفــاااااااااا..





http://up.rjeem.com/uploads/13336148731.jpg





تابعونى..جزاكن الله خيرا....

أم عمر و توتة 11:00 AM 04-05-2012
بطاطس بوريه..


مقدار من البطاطس المسلوقة و المهروسة..
مضاف اليها قليل من الحليب + قطعة زبد +ملح+فلفل اسود+بيضة
مقدار من العصاج..



ندهن الطاجن بالزبد و نرش بقسماط ثم نضع
جزء من البطاطس و مقدار من العصاج..



http://up.rjeem.com/uploads/13336120532.jpg



نضع باقى البطاطس و نرش بقسماط ..



http://up.rjeem.com/uploads/13336120543.jpg



نضعها فى الفرن حوالى نصف ساعة حتى يحمر الوجة..


http://up.rjeem.com/uploads/13336120544.jpg




http://up.rjeem.com/uploads/13336120545.jpg




http://up.rjeem.com/uploads/13336128041.jpg



***************
أم عمر و توتة 11:22 AM 04-05-2012
بطاطس متوسطة نقورها ثم نحمرها فى زيت غزير
و سنقوم بعمل طبقين مختلفين منها..


الاول..بطاطس محشوة باللحم..


فى طاجن نضع شرائح بصل و طماطم و فلفل..
و نرش ملح+ فلفل..
(القلب الناتج من تقوير البطاطس نحمرها و نضعه مع السابق..
لكن الاولاد اكلوها بالهنا و الشفا..)



نحشى البطاطس باللحم المعصج المضاف اليه طماطم..



http://up.rjeem.com/uploads/13336128054.jpg



نضع قليل من الجبن الموتزاريلا على الوجة
(ممكن الاستغناء عنه)


http://up.rjeem.com/uploads/13336128055.jpg



ثم نضيف قليل جدا من الشوربة
و نغطى بالفويل و نضعه فى فرن متوسط حوالى نصف ساعة..



http://up.rjeem.com/uploads/13336135184.jpg


الوصفة الثانية ..بطاطس محشوة بالخضار..

فى طاجن نضع شرائح بصل و طماطم و فلفل..
و نرش ملح+ فلفل..



http://up.rjeem.com/uploads/13336128042.jpg



بسلة و جزر مسلوق + جبن موتزاريلا


http://up.rjeem.com/uploads/13336135181.jpg



نحشى البطاطس كما هو موضح..


http://up.rjeem.com/uploads/13336135182.jpg



http://up.rjeem.com/uploads/13336135183.jpg



نضع القليل من الجبن على الوجه و قليل من الزعتر..
و حوالى ربع كوب شوربة..



http://up.rjeem.com/uploads/13336135185.jpg



نضعها فى فرن متوسط بعد تغطيتها بالفويل
حوالى نصف ساعة ثم ننزع الفويل و نتركها 10 دقائق
حتى تحمر..



http://up.rjeem.com/uploads/13336140641.jpg



http://up.rjeem.com/uploads/13336140642.jpg





تابعونى..جزاكن الله خيرا..

****
أم عمر و توتة 11:43 AM 04-05-2012
جراتا البطاطس..


بطاطس مكعبات مسلوقة ..





http://up.rjeem.com/uploads/13336150631.jpg





3 بيضات + كوب حليب + جبن مبشور+
ملح+فلفل اسود ..و نضعه على البطاطس..





http://up.rjeem.com/uploads/13336150632.jpg






قليل من الخضرة حسب الرغبة(بقدونس او شبت او كسبرة)
+ سماق..





http://up.rjeem.com/uploads/13336150633.jpg






http://up.rjeem.com/uploads/13336150634.jpg






توضع فى فرن حارحوالى 45 دقيقة..





http://up.rjeem.com/uploads/13336150635.jpg




تابعونى ..جزاكن الله خيرا..


**********
أم عمر و توتة 11:52 AM 04-05-2012
صينية البطاطس التقليدية..
(نسميها صينية الخايبة..لسهولتها..)

وضعت معها كوسة..


بطاطس مقشرة و مقطعة
بصلة شرائح + ملح + فلفل اسود
شرائح جزر و شرائح فلفل اخضر و حامى(حسب الرغبة)



http://up.rjeem.com/uploads/13336156111.jpg





نتبل جزء البطاطس و نضعه فى جانب
و نتبل جزء الكوسة و نضعه فى الجانب الاخر
و نضيف شرائح الجزر و الفلفل..



http://up.rjeem.com/uploads/13336156122.jpg




نضيف طماطم مبشورة(ممكن زيادة الكمية او اضافة صلصة حسب الرغبة)
لكنا نفضلها فاتحة اللون..
ثم نضيف قليل من الزيت النباتى على الوجة..



http://up.rjeem.com/uploads/13336156123.jpg



تسقى بقليل من الشوربة و تغطى ثم توضع فى الفرن حتى تنضج..




http://up.rjeem.com/uploads/13336156124.jpg




http://up.rjeem.com/uploads/13336156125.jpg




تابعونى..جزاكن الله خيرا..
أم عمر و توتة 12:04 PM 04-05-2012
بطاطس بالكسبرة..



مكعبات بطاطس محمرة..
كسبرة خضرا مقطعة..
فصين ثوم و يصفر فى قليل من الزيت ثم نضيف
عصير ليمون..



http://up.rjeem.com/uploads/13336160461.jpg




الجميع على بعض و تقدم..





http://up.rjeem.com/uploads/13336160462.jpg





http://up.rjeem.com/uploads/13336160463.jpg





*********


حلقات البطاطس بالجبن..




حلقات بطاطس مسلوقة فى ماء و ملح..



http://up.rjeem.com/uploads/13336160464.jpg




تدهن الحلقات بالزبد و ترش الوجة بالجبن و الزعتر..




http://up.rjeem.com/uploads/13336160465.jpg




http://up.rjeem.com/uploads/13336165121.jpg



توضع فى فرن حار حتى تحمر..





http://up.rjeem.com/uploads/13336165123.jpg





http://up.rjeem.com/uploads/13336165122.jpg





**********

ارجو ان تكون الوصفات نالت اعجابكن..

فى انتظار مشاركتكن الرائعة....و ............

ودى و حبى لكن جميعااااااا..


http://up.rjeem.com/uploads/13336165125.gif



1 2  3  4  5  ... الأخيرة