صينية اللحم المفروم بالبطاطس والبصل

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : (ميمونه المزيانه)
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اقدم لكم اليوم طبق شهي من مطبخك سيدتي اتمنى ان ينال اعجابكم

المقادير: 30 جم زبده
ثلاته اربع كجم بطاطس تقطع حلقات رقيقه
3 حبات كرات صغير تقطع شرائح خفيفه
20 جم زبد اضافي
حبه فلفل احمر بارد كبير يقطع شرائح
ثلات ارباع كجم لحم بقر مفروم ناعم
ملعقه زيت
كوب من حساء الطماطم المركز
ثلت كوب كريمه قليل من جبنة الشيدر المبشوره
التحضير:

سخن الفرن بدرجة( 180 م) وتذاب الزبده في الطنجره بالبطاطس 2749.imgcache

وتضاف البطاطس وتطهى على نار متوسطه الى عاليه مع تقليبها عدة مرات خلال 5 دقائق ثم تخرج في اناء ويضاف الفلفل ةيقلى لخمس دقائق ويخرج في اناء وثم البصل مع الكراث يوضع في الطنجره ويحرك حتى يصبح البصل طريا ويخرج في اناء بالبطاطس 15493hayah.jpg

تم ضعي فوق النار طنجره اخرى وسخني الزيت وضعي اللحم المفروم ويصهى على نار عاليه ل5 دقائقاو حتى يتبخر سوائله ويتحمر مع استخدام الشوكه لتفتيت الكتل بالبطاطس 15494hayah.jpg

ثم اضف حساء الطماطم والكريمه ويقلب الخليط فوق النار مع اضافة الملح حسب الرغبه
ثم يفرغ الخليط في طاجين حراري سعة 6 اكواب ويطرح جيدا بالبطاطس 2756.imgcache

ويغطى الخليط بشرائح البطاطا والبصل والكراث والفلفل ثم يوضع مكعبات زبده 20 غ وثم تنثر الجبنهبالبطاطس 2757.imgcache

ويوضع في الفرن لنصف ساعه ويخرج بعد اكتساب الباطاطس قليل مكن اللون البني

بالبطاطس 2759.imgcache
يبرد قليلا ويقدم

وصفره دايمهبالبطاطس 000003254.gif
كتبت : ملك 2004
-
وصفة حلوة

تسلم الايادى

وتسلم لبيا كلها

لكن المرة الجاية تعمليها بالصور

علشان نشوف ونستفاد
كتبت : يالذيذ يا رايق
-
اكله جميله يا حبيبتى
مره جايه نزليها بالصور
علشان نتعلم اكتر