ممبار ريش لحمة راس
مجتمع رجيم / وصفات اللحوم
كتبت :
sagda
-
المقادير:
مقدار من لحمه الراس
ملح
فلفل
شطه
فلفل اخضر
كزبره
(مقدار من البصل المفرى يراعى ان يكون مقطع احجام متوسطه +مقدار من الثوم المفرى )
مقدار من صلصه الطماطم
الطريقة:
تسلق اللحمه حتى درجه الاقتراب من السواء
ثم تصفى من الماء
وتقطع الى احجام صغيره
نحضر طاجن فخاري
ثم توضع مع البصل على النار
مع وضع مقدار من السمن 2ملعقه حجم كبير مع الاستمرار فى التقليب
حتى يصبح لون البصل اصفر مع اضافه الثوم وباقى البهارات ويقلب جيدا لمده 5 دقاق
ثم يضاف عليها صلصه الطماطم وتسبك جيدا وتوضع في الفرن 10 دقائق
وبالهناء و
المقادير
ربع كوب عصير ليمون
نصف ملعقة فلفل احمر مطحون
كيلو ريش
3 ملاعق كزبره خضراء مفرومه
3 فصوص ثوم مفروم
بصلتان متوسطتان
ملعقة كمون مطحون
ملعقة كزبره جافه مطحونه
ملعقة زنجبيل
ملعقة ملح
نصف كوب كريمه
الطريقه
قطعي البصل الى شرائح طوليه رفيعه
انقعي الريش في شرائح البصل والكمون والكزبره الجافه والفلفل الاحمر وعصير الليمون والزنجبيل
والثوم والملح والكريمه في حله لمدة 3 ساعات او اكثر
اشويها بعد ذلك على الفحم او في فرن تصل درجة حرارته الى 240 درجه مئويه
وادعولي بقى
انا هعملكم الممبار بس بصراحه انا بعمله يجنن زى ما حماتى بتقول تعالوا ياله شوفوا المقادير 1 كيلو ممبار 5 اكواب ارز مصرى خضار شبت وكسبره وبقدونس ثوم 5او 6 فصوص كمون ملح فلفل طماطم 4 بصل الطريقه اضربى الطماطم مع البصل فى الخلاط وخرطى الخضار وضعيه عليهم وافرمى التوم وضعيه ايضا ثم ضعى التوابل وضعرى حوالى نصف كوب زيت ذره وقلبيه قطعى الممبار حسب اختيارك وابدائى فى الحشو ثم ضعى اناء على النار به ماء حتى يغلى واسلقى الممبار حتى يستوى مع اضافة الملح فى الماء (ظبطى الطعم الملح) ثم اتركيه حتى يستوى اخرجى واحده وشوفيها بس على فكره لا تملئى الممبار اوووى حتى لا يطق ثم اخرجيه واقليه فى الزيت والف هنا وشفا على قلوبكم