فراخ فى الفرن هايلة جدا وبسيطة
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
اية بودى
-
السلام عليكم احباتى فى الله ..
طريقة عمل فراخ فى الفرن
طريقة عمل فراخ فى الفرن
طريقة عمل فراخ فى الفرن
اليوم سأذكر لكم طريقة عمل فراخ فى الفرن لكن طعمها زى المشوية تمام ولو حد أكلها عندك هيعتقد تمام الاعتقاد أنها مشوية وجاهزة ..
المقادير
فرخة مقطعة ( أو وراك )
ثمرة طماطم صغيرة - ثمرة بصل صغيرة - 2 ملعقة زيت كبيرة - 1 ملعقة خل كبيرة - 1 ملعقة كبيرة ليمون
1 ملعقة صغيرة سكر - بهارات - ملح - فلفل أسود - كمون - زعتر - فحمة ساخنة جدا
الطريقة
قومى باستخدام المبشرة فى بشر الطماطم والبصلة من الناحية الضيقة
ثم قومى باضافة الزيت والخل والليمون والسكر والبهارات والملح والفلفل الأسود والكمون والزعتر وقلبيهم جيدًا .
ثم قومى بعمل فتحات فى لحم الفرخة ( او الوراك ) وهذه الفتحات حتى تتأكدى أن لحم الفرخة تشرب من هذا الخليط
( هذه الفتحات قومى بعملها بواسطة السكينة شقة بسيطة فى كل اجزاء جسم الفرخة (أو الوراك) وقومى بادخال الخلطة بداخلها )
وتبليها من الداخل والخارج ومن تحت الجلد
اتركى الفرخة (او الوراك) فى هذه الخلطة مدة لا تقل عن الساعتين .
بعد ذلك قومى بتدبيل الفرخة (أو الوراك ) بالثوم المهروس
(ولا تقومى بوضع الثوم إلى الخلطة وإنما ضعيه فقط عند بداية طهوك للفرخة أو الوراك)
ثم قومى بوضع الفرخة (أو الوراك) فى صينية وضعى عليها باقى الخلطة (إن كان هناك باقى)
وقومى بوضع كوب ماء (شوب كبير) فى الصينية نفسها حتى لا تحترق الفراخ اثناء الطهى
بعد تمام نضج الفرخة (أو الوراك) ارفعيها للرف العلوى للفرن حتى يحمر وجهها
اخرجيها من الفرن وقومى بوضع الفحمة الساخنة جدا جدا داخل الصينية على ورقة (فويل) صغيرة
ثم قومى بوضع نقطتين زيت على الفحم وغطى الصينية بالغطاء المحكم سريعا لمدة بسيطة .
وهذا هو شكلها النهائى
ارجو تجربة هذه الأكلة وابداء رأيكم فيها وإن شاء الله ستعجبكم جدًا
الصور فقط فى هذا الموضوع منقولة
طريقة عمل فراخ فى الفرن
طريقة عمل فراخ فى الفرن
طريقة عمل فراخ فى الفرن