جمبري على الطريقة الصينية مع رز بالخضار

مجتمع رجيم / قسم الاطباق المنقولة
كتبت : سمرا مصر
-
المقادير
كيلو جمبري مقشر ومنزوع الظهر
كوسة مقطعة مكعبات
جزر مقطع مكعبات
نصف كوب كاتشاب
ربع كوب ماء محلى مثلا ماء علبة أناناس
زيت
بصلة مفرومة
زبدة
ملح وفلفل حسب الرغبة
ثلاثة ملاعق صلصة صويا
المقادير للارز
كوبين أرز مطبوخ أبيض
قطعة زبدة
ربع كوب بازلاء مجمدة
ربع كوب روبيان مجمد حجم صغير جدا
حبة فلفل رومي مقطعة قطع صغيرة
حبة جزر كبيرة مبشورة
ملعقتين صلصة صويا
ملح وفلفل حسب الرغبة
بصلة مفرومة ناعم جدا


الطريقة
يشوح الجمبري على النار حتى يفرز كل مائه ثم يقلب حتى يشربها. .1
يحمرالبصل في قليل زيت مع ملعقتين من الزبدة. .2
يضاف الجمبري إلى البصل ويقلب وتضاف الصويا. .3
تحل الكاتشاب مع الماء المحلى مع كاس ماء مغلي ويضاف إلى الجمبري. .4
تضاف الكوسة والجزر والملح والفلفل ويترك على النار حوالي ربع ساعة. .5
يسخن صحن أوصينية في الفرن حتى درجة عالية وعند التقديم يغرف الجمبري فيه. .6
طريقة الأرز: ضعي الزبدة في وعاء على النار ويضاف إليها البصل ويقلب ثم الروبيان ثم الفلفل الرومي ثم البازلاء والجزر وصلصة الصويا والملح والفلفل ويقلب ثم يضاف الأرزويقلب ويغرف وألف هناء وعافية. .7




اتمن يعجبكم
كتبت : سمرا مصر
-
فى انتظار ردود الوردات
كتبت : جنى الجنتين
-
وصفه جميله انا كنت بقول نفسى اعمل الجمبرى بطريقه مختلفه والحمدلله الى فى بالى اتحقق وبالهنا والشفا الف شكر
كتبت : سمرا مصر
-
بالف هنا عليك جنى جنتين
كتبت : جنى الجنتين
-
الف شكر ياسمرامصر صحيح مصر وحشتنى وبشتاق لكل مصرى ووصفاتك كلها روعه وان شاء الله هجربها الجمعه
كتبت : سمرا مصر
-
باذن الله تجربيها وتعجبك الطريقه
وشكرا لكى على ذوقك
الصفحات 1 2 

التالي
السابق