المحشى المصرى لمسابقه اكله عربيه اصليه

مجتمع رجيم / مطبخ رمضان - وصفات رمضانية - طبخ - طبخات جديدة
كتبت : دعاء دعاء الدلوعه
-
المحشى المصرى لمسابقه اكله عربيه اصليه
المحشى المصرى لمسابقه اكله عربيه اصليه
المحشى المصرى لمسابقه اكله عربيه اصليه
udcw5fh8c1cma1qlqtn.


uswk2zowijundf1ua084

السلام عليكم وردات رجيم انا اليوم جبت للمسابقه

اشهر اكله مصريه وهى المحشى طبعا
وحرصت ان اتكلم باللغه العربيه الفسحه لكى يفهمنى الجميع مش بس المصريين
انا كنت طابخه محشى وكنت هنزله اصلا للمنتدى بس عجبتنى فكرة المسابقه وقلت اجبها لكم
يلا سمو الله هنبدا في الجد

الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 60 دقيقة
وقت الطهي: 45 دقيقة1
المقادير كيلو باذنجان ابيض او اسود كيلو كوسة 1/4 كيلو فلفل رومي 3 1/2 كوب ارز كيلو طماطم مقدار خضرة 2 ثمرة متوسطة بصل 3 فصوص كبيرة ثوم كوب2/3 زيت ذرة مقدار ملح وفلفل وبهارات 1/2 ملعقة صغيرة زنجبيل اخضر حسب الرغبه مقدار شوربة 2 ثمرة طماطم 4 فصوص ثوم 2 ملعقة كبيرة سمن 1 مكعب مرقة دجاج او شربه

التحضير: 1- تضرب الطماطم في الخلاط بعد غسلها ثم توضع في قدر على النار وتقلب من حين لآخر حتي يثقل سمكها وتجف إلى حد ما مياهها.
2- ينظف الباذنجان والكوسة بالمقوار الخاص بالمحشي بحيث يزيل قلب (بذور) الثمرة.
3- ينظف الفلفل بنزع عنقوده ثم يغسل الباذنجان والفلفل والكوسة جيدا ويتركوا ليصفوا.
4- تنظف الخضرة وتغسل وتفرم بالسكين فرما ناعما.
5- يفرم البصل والثوم.
6- يغسل الأرز جيدا ويصفى.
7- تضاف الخلطة إلى بعضها (الأرز والطماطم والبصل والثوم والخضرة والزنجبيل والتوابل والزيت) وتقلب جيدا ويراعى اعتدال مكوناتها بحيث لا يطغى اللون الأحمر على الأخضر. ودى الخلطه




images?q=tbn:ANd9GcS

8- تحشى حبات الباذنجان والفلفل والكوسة



images?q=tbn:ANd9GcR
الصورة للاسف منقوله لانى مش صورتها لانى كنت مشغوله

بالخلطة مع الحرص على حشو ثلثي الثمرة فقط.
9- يرص المحشي في قدر عميق واقفا أو نائما ويسقى بالشوربة الساخنة بحيث يصل مستواها لرؤوس الثمرات.
10- بعد رص المحشي تفرم المكونات الخيرة (الطماطم والثوم والسمن ومكعب المرقة) وترش على وجه المحشي ويفضل رشها قبل صب الشوربة. الطبخ: يوضع القدر على النار العالية حتى تغلي الشوربة وتبدأ في النقصان فتقلل النار ويجب الحرص على أن يكون الغطاء محكم الغلق ويترك على النار الهادئة حتى اكتمال نضجه ويمكن اختبار ذلك بتذوق باذنجانة (لانها تإخذ وقتا أطول في النضج) ويقدم المحشي ساخنا.
ملاحظات: 1- عند نزع قلب الكوسة بالمقوار يفضل ترك الجوانب سميكة أكثر من الباذجان لأنها لا تأخذ وقتا طويلا في النضج مثل الباذنجان.
2- يمكن إضافة مكعبة مرقة على الطماطم وإذابتها قبل وضعها على الخلطة إذا كانت الشوربة خفيفة.
3- يفضل وضع أطراف الخضرة في تحت المحشي في القدر لكيلا يلتصق المحشي بالقدر.
4- يجب متابعة نضج المحشي وإذا تشرب شوربته كلها قبل تمام نضجه يضاف له القليل من الشوربة.




images?q=tbn:ANd9GcQ

5 -

احنا بقي بنحب نعمل الكوسه في الفرن يعنى بنرش عليها صلصه طماطم ونحطها في الفرن . فبتكون بالشكل دة

images?q=tbn:ANd9GcS

وكمان ممكن نحمرها شويه بس انا بحبها كدةوممكن نحمر البذنجان بابا بيحبو كدة فبنعملو انا الطريقه مجبتش فيها سيره الورق عنب بس اهو وهو بينسلق


images?q=tbn:ANd9GcS
معلش بقي اصل حلل التيفال كانت مشغوله ههههههههههه icon10.gif
مدو ايدك بقي واكسرى الدايت مش مهم





images?q=tbn:ANd9GcS
من الحله لعيونكم الحلوةblink2.gif
يا رب اكون عجبتكم في طرحى ويعجبكم تعبى عامله زى المصورة كل ما ماما تعمل حاجه اصورها هههههههههicon10.gifبس النهاردة شكلت يعنى الكرنب مطبوخ ورق العنب مسلوق كدة يعنى
اوعو بقي تنسونى من تعليقاتكم اللى بتفرحنى wub.gifwub.gif
epewb2sxgfvuqebsrfp.

المحشى المصرى لمسابقه اكله عربيه اصليه
المحشى المصرى لمسابقه اكله عربيه اصليه
المحشى المصرى لمسابقه اكله عربيه اصليه

كتبت : سحر هنو
-
ياحبيبتى تسلم الايادى على المحشى اللى يفتح النفس

طلعتى طباخة جامدة موووووووووووت
كتبت : ~ عبير الزهور ~
-
طبخة ولااروع اكيد
والشكل والطريقة روعة
يسلمو الايادى ياقمر
وطبعاً التقييم قبل الرد
حبيبتى الصور من تصويرك
كتبت : دلوعة حبيبها86
-
أنا وزوجي منحب المحشي كتييير اعزمينا لعندكم وزوجي بيقعد مع الرجالة وانا بقعد معك ومع ماميتك وبتتفرجو عليي انا وعم آكل كلشي ههههههههههه
كتبت : سمر4
-
روووعة سلمت يدااااك
كتبت : طالبة الفردوس
-
الصفحات 1 2  3 

التالي

الرز المعمر المصري والتورلي بالصور ..

السابق

محاشي وحلو من مطبخي لمسابقتنا الرمضانية

كلمات ذات علاقة
لمسابقه , المحشي , المصري , اصليه , اكله , عربيه