الطريقة: 1- اخلطي الموز مع عصير الليمون، وملعقتين من السكر، وصفار البيض في الخلاط أو بالمضرب الكهربائي كويس أوي لحد ما المكونات تندمج ويبقى الخليط ناعم.
2- في وعاء استانلس اضربي بياض البيض مع ذرة الملح بالمضرب الكهربائي لحد ما يبقى زي الفوم، وبعدين ضيفي ملعقة سكر، واضربيه مرة كمان لحد ما يبقى الخليط متماسك وناعم.
3- بعد كذه خذي ربع كمية خليط البياض وضيفيه مع خليط الموز وقلبيهم بهدوء لحد ما يمتزجوا كويس، وبعدين ضيفي باقي الكمية وقلبيهم.
4- حضري القوالب اللي هتحطي فيها السوفليه؛ ادهنيها زبدة، ورشي فيها سكر في القاع ومن جوانبها، وبعدين صبي شوية سوفليه في كل قالب، ورصيهم في صينية فرن.
5- دخليها الفرن في الرف المتوسط وسيبيها لمدة 15 دقيقة أو لحد ما يبقى لونها ذهبي، وقدميها . [/gdwl]