مجتمع رجيمقسم الاطباق المنقولة

مجموعة شوربات وسلطات طعمها يجنن... بالصور

10-31-2012, 12:56 AM
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكوا ياطعمين

جيبالكوا شوية شوربات وسلطات من تجميعي هتدعولى عليها وكمان متنسوش التقييم لاحسن ازعل منكم هههههههه

نبدأ ياعسلات




سلطة البطاطس بالزبادي

المقادير:
  • 2 ثمرة بطاطس مسلوقة ومقشرة
  • 2 ملعقة خل
  • كوب زبادي
  • ملح
الطريقة:


1 تبرّد البطاطس بالماء بعد ما تتسلق، وبعد كده نقطّعها لشرائح صغيرة، ونضيف عليها الزبادي والخل والملح، وبعد كده نشيل السلطة في الثلاجة، وعند التقديم ممكن نزيّنها بالبقدونس المفروم.. وبالهنا والشفا.





شوربة بالشوفان


المقادير:
  • كيس شوربة جاهزة "موجودة في السوبر ماركت"
  • 3 ملاعق لبن بودرة
  • 3 ملاعق شوفان
  • 2 كوب ماء ساخن
  • 1/4 كوب كريمة طبخ
الطريقة:
1 نضرب كل المكوّنات في الخلاط، لغاية ما نحصل على خليط متجانس، وبعد كده نصب كل المكوّنات في إناء ونحطّه على النار، مع التقليب من وقت للتاني، ونسيبها على النار لمدة 10 دقايق أو لغاية ما الشوربة تغلي.

2 بعد كده ممكن نضيف بعض قطع الفراخ المقطّعة والمسلوقة، ونصبّها في أطباق الشوربة، وممكن نقدّم معاها بعض قطع الفراخ





سلطة الحمص

المقادير:
  • كوب حمص مسلوق
  • 1/2 كوب طحينة
  • عصير ليمونة
  • كمون
  • ملح
  • ماء
الطريقة:
نفرم كل المكونات دي في الخلاط لغاية ما تبقى ناعمة تماماً، ومفيش فيها أي قطع صحيحة، وبعد كده نشيل طبق السلطة في الثلاجة علشان يبرد وبعد كده نقدمه، وممكن نزين الطبق عند التقديم بكمية من الحمص المسلوق وزيت الزيتون.







شوربة كريمة البروكلي

المقادير:
  • 1/4 كيلو بروكلي
  • ثمرة بطاطس مقشرة
  • 2 كوب كريمة لباني أو قشطة
  • 6 أكواب شوربة فراخ
  • بصلة متوسطة مفرومة
  • 1/4 كيلو كرفس مفروم
  • ملح وفلفل وكمون
الطريقة:
1 نجيب البروكلي ونقطّعه لقطع صغيرة، ونقطّع البطاطس لمكعبات صغيرة ونضيفهم على الشوربة، ونضيف معاهم البصل المفروم والملح والفلفل ورشة الكمون، ونسيبهم على النار لغاية ما يغلوا، وبعد كده نقلل النار على الشوربة ونسيبهم لغاية ما يستووا.

2 بعد ما نتأكد إن البروكلي استوى، نضرب الشوربة في الخلاط لغاية ما كل مكوناتها تتجانس، ونضيف معاها كمية من الكريمة اللباني، وبعد كده نرجّع الشوربة على النار ونضيف عليها باقي كمية الكريمة اللباني والكمون.

3 بعد كده نصب الشوربة في أطباق التقديم، ونزيّنها بقطع البروكلي الأخضر.. وبالهنا والشفا







سلطة التونة بالكرفس والفجل

المقادير:
  • 3 أكواب تونة مصفاة من الزيت
  • 8 ثمرات فجل صغيرة مقطعة لشرائح
  • 2 عود كرافس مقطعين لقطع صغيرة
  • 1/4 كوب بقدونس مفروم
  • 2 معلقة كبيرة عصير ليمون
  • معلقة كبيرة زيت زيتون
  • ملح وفلفل
الطريقة:
1 هاتي طبق غويط، واخلطي فيه التونة والفجل والبقدونس والكرافس وعصير الليمون وزيت الزيتون والملح والفلفل، وقلبيهم مع بعض كويس.

2 حطي طبق السلطة في الثلاجة، وطلعيه عند التقديم وممكن تقدمي معاها عيش محمّص.. وبالهنا والشفا.







شوربة السمك والجندوفلي

المقادير:
  • 1/2 كيلو سمك فيليه مطقع لمكعبات
  • 1/4 كيلو جندوفلي
  • معلقة كبيرة زيت زيتون
  • 2 عود كرات مقطع لشرائح صغيرة
  • فصين ثوم مفرومين
  • كوب بقدونس مفروم
  • رأس بصلة خضراء صغيرة مقطعة لشرائح
  • عصير نصف كيلو طماطم
  • 3 معالق كبيرة صلصة طماطم
  • 1/4 معلقة فلفل أحمر مطحون
  • 1/2 كوب زيتون للتقديم
  • زنجبيل
  • ملح
الطريقة:
1 شوّحي الكرات والثوم والبصل الأخضر في الزيت على نار متوسطة مع التقليب لمدة 3 أو 4 دقايق لغاية ما تحسي إنهم استووا.

2 بعد كده ضيفي الطماطم وصلصلة الطماطم والفلفل الأحمر والملح والزنجبيل، وسيبيهم على النار لغاية ما يغلوا، وبعد كده وطّي النار، وسيبيهم على نار هادية لمدة 15 دقيقة.

3 بعد كده بتضيفي السمك والجندوفلي، وقلبيهم بالراحة لغاية ما تحسي إن السمك استوى والجندوفلي فتح معاكي، بعد كده ضيفي البقدونس وقلّبي الشوربة كويس على النار، وبعد
كده قدّميها مع الزيتون.. وبالهنا والشفا.





شوربة الخضار والفراخ والمشروم

المقادير:
  • 1/4 كيلو صدور فراخ مسلوقة مقطعة قطع كبيرة
  • 3 بصلات مقطعة قطع صغيرة جداً
  • كوب لبن
  • 3 أكواب شوربة فراخ
  • كوب دقيق
  • 1/4 كيلو مشروم مقطع شرائح
  • 3 ملاعق كبيرة زبدة
  • عصير ليمونة
  • 1/2 حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة
  • ملح وفلفل
  • 3 أكواب خضار مشكل ومقطع مكعبات صغيرة
الطريقة:
1 سيحي الزبدة على النار، وبعد كده ضيفي إليها البصل مع استمرار التقليب لغاية ما لون البصل يبقى ذهبي.

2 لما تلاقي إن لون البصلة بقى ذهبي ضيفي إليها الدقيق مع استمرار التقليب لمدة خمس دقائق أو لغاية ما الدقيق يحمرّ.

3 بعد مرور الخمس دقائق ضيفي إليه اللبن تدريجياً مع التقليب المستمر علشان الدقيق ما يكلكعش.

4 بعد كده ضيفي شوربة الفراخ مع استمرار التقليب لغاية ما تلاقي إن العجينة بقت متجانسة وسمكية ومش مكلكعة، ضيفي إليها الخضار والمشروم.

5 سيبي الخليط على النار لمدة ربع ساعة، وبعد كده ضيفي إليه عصير الليمون والبهارات والملح، وسيبيه على النار لمدة ربع ساعة كمان، أو لغاية ما تلاقي الخضار والمشروم استوى، اطفي البوتاجاز وحطي الشوربة في أطباق التقديم، وزيني الأطباق بالبقدونس.







سلطة عيش الغراب

المقادير:
  • علبة عيش الغراب
  • فص ثوم مفروم
  • 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • ملعقة صغيرة زعتر مجفف ومطحون
  • 1/2 ملعقة كبيرة زبدة
  • ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم ناعم
  • ملح
الطريقة:
1 اغسلي عيش الغراب كويس، وبعد كده قطعيه إلى قطع صغيرة.

2 ذوبي الزبدة في طاسة على نار هادية، وبعد كده ضيفي إليها عيش الغراب وقلبيه لمدة دقيقة، وبعد كده ضيفي الثوم وقلبيهم مع بعض لمده 5 دقائق أو لغاية ما تلاقي إن عيش الغراب استوى.

3 حطي عيش الغراب في طبق التقديم، وضيفي إليه الملح وعصير الليمون، وزيت الزيتون والبقدونس والزعتر المطحون، وقلبيهم مع بعض.






سلطة بقدونس

المقادير:
  • 2 حزمة بقدونس
  • عصير ليمونة
  • 3 فصوص ثوم مفرومين
  • ملعقة كبيرة طحينة
  • ملح وفلفل
  • شرائح ليمون
  • أوارق بقدونس
  • ثمرة طماطم مقطعة شرائح
الطريقة:
1 هاتي البقدونس، واغسليه، وقطعيه قطعاً صغيرة جداً.

2 اخلطي الثوم مع الملح والفلفل، وضيفيهم للطحينة وقلبيهم مع بعض كويس، وضيفيهم للبقدونس، وقلبيهم مع بعض، وحطيهم في طبق السلطة.







شوربة المأكولات البحرية بالليمون

المقادير:
  • 1/4 كيلو سمك فيليه مقطعاً قطعاً صغيرة
  • 1/4 كيلو جمبري
  • 1/4 كيلو سبيط "اختياري"
  • كُرات
  • كرفس
  • بصـل
  • ثـوم
  • عصير ليمون
  • ملح وفلفل أسود
  • قرنفل
  • حبهان
الطريقة:
1 نظفي السمك والجمبري والسبيط واغسليهم كويس، وبعد كده اسلقيهم في حلة عميقة مع الكرات والكرفس والبصل المقطع والحبهان والقرنفل.

2 خدي بالك وأنتِ بتسلقي السمك إنك تشيلي الريم أول بأول، بعد كده ضيفي الملح والفلفل الأسود والثوم المفروم والبقدونس، وخليه يغلي على نار هادئة لمدة نصف ساعة.

3 بعد كده صبي الشوربة في أطباق الشوربة، وللتجميل ممكن إنك تضيفي البقدونس المفروم وترشي عليـها عصير ليمون.










شوربة الجبنة الشيدر

المقادير:
  • 1/2 كيلو جبنة شيدر مبشورة
  • 3 ملاعق كبيرة زبدة
  • 3 ملاعق كبيرة دقيق
  • ملح وفلفل وبهارات
  • 3 أكواب لبن
  • ثمرة بصل مقطعة قطع صغيرة جداً
  • 3 أكواب شوربة فراخ أو لحمة
الطريقة:
1 ذوّبي الزبدة في إناء على النار، وضيفي إليها البصل وقلبيه كويس لمدة 5 دقائق أو لغاية ما تلاقي إن البصل لونه بقى ذهبي.

2 لما تلاقي إن البصل لونه بقى ذهبي ضيفي إليه الدقيق مع التقليب المستمر لغاية ما الدقيق لونه يبقى ذهبي، بعد كده ضيفي الشوربة واللبن بالتدريج مع استمرار التقليب علشان الدقيق ما يكلكعش منك، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق أو لغاية ما يغلوا.

3 اطفي البوتاجاز وسيبي الخليط علشان يبرد، بعد كده اضربيه في الخلاط كويس، بعد كده حطيه في حلة ورجعيه على النار مرة أخرى وضيفي إليه الجبنة مع استمرار التقليب لمدة 5 دقائق علشان الجبنة تذوب مع إضافة الملح والفلفل والبهارات.







السلطة البلدي

المقادير:
  • بصلة مقطعة قطعاً صغيرة
  • ثمرة فلفل أخضر حار مقطع قطعاً صغيرة
  • فص ثوم مفروم
  • ملعقة صغيرة خل
  • 2 ملعقة صغيرة عصير ليمون
  • حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة
  • 2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات صغيرة
  • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
  • حزمة جرجير مقطعة قطع صغيرة
  • 2 ثمرة خيار مقطع مكعبات صغيرة
  • ملح وفلفل
  • خس مقطع قطع صغيرة
الطريقة:
دي ما فيش أبسط منها كل اللي هتعمليه إنك هتخلطي كل المقادير مع بعضها، وتحطيهم في طبق السلطة.






شوربة اللحمة بالبروكلي والفاصوليا الخضراء

المقادير:
  • 1/4 كيلو لحمة مقطعة قطعا صغيرة
  • بصلة متوسطة مقطعة قطعا صغيرة
  • 1/2 كوب كرفس مقطع قطعا صغيرة
  • 1/2 كوب بروكلي مقطع قطعا صغيرة
  • 1/2 كوب فاصوليا خضراء
  • 1/2 جزرة مقطعة قطعا صغيرة
  • ملعقة كزبرة خضراء
  • ملعقة ملح
  • رشة بهارات
  • ملعقة زبد
  • كوب مية
الطريقة:
1 سخني الزيدة وشوّحي فيها اللحمة لغاية ما تحمر وبعد كده ضيفي إليها الملح والبهارات والبصل وقلبيهم مع بعض، وبعد كده ضيفي إليهم الخضار والجزر والفاصوليا والبروكلي والكرفس وقلبيهم مع بعض لمدة خمس دقائق.

2 بعد مرور الخمس دقائق ضيفي إليهم المية، وسيبيهم على النار لمدة نصف ساعة أو لغاية ما تلاقي أن الخضار واللحمة استوت بعد كده حطي الشوربة في أطباق الشوربة وضيفي إليها الكزبرة الخضراء.








السلطة اليونانية

المقادير:
  • 4 ثمرات طماطم
  • 2 ثمرة خيار
  • ثمرة فلفل أخضر
  • بصلة متوسطة
  • 1/2 علبة جبنة ثلاجة
  • 1/2 ربطة خس
  • 2/1 كوب زيتون أسود منزوع البذر
  • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • عصير ليمونة
  • ملح وفلفل
الطريقة:
1 قطعي الطماطم إلى قطع طولية وقطعي الخيار والبصل والخس إلى شرائح وقطعي الفلفل الأخضر إلى مربعات وقطعي الجبنة إلى مكعبات صغيرة.

2 حطي الخيار والطماطم والبصل والفلفل الأخضر في طبق السلطة وضيفي إليهم الملح والفلفل وعصير الليمون ومعلقة زيت الزيتون وقلبيهم مع بعض.

3 بعد كده ضيفي إليهم الجبنة والزيتون الأسود ومن فوقهم ملعقة زيت زيتون.








سلطة الجزر والفجل

المقادير:
  • 1/2 حزمة بقدونس مقطع قطعاً صغيرة
  • 1 كوب جبنة بيضاء مقطعة مكعبات
  • 4 فجلات كبيرة
  • 3 جزرات متوسطة
  • عصير ليمونة
  • ملعقة صغيرة ملح
  • 1/2 كوب زيتون أسود
  • فصين ثوم مفرومين
  • 1/4 كوب زيت زيتون
الطريقة:

1 اغسلي الجزر والفجل كويس، وبعد كده ابشريهم.

2 دقي الثوم مع الملح، وضيفي إليهم عصير الليمون والزيت، وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفيهم إلى الجزر والفجل، وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي إليهم الجبنة والبقدونس والزيتون الأسود.







شوربة البنجر

المقادير:
  • 5 ثمرات بنجر
  • 5 ثمرات بطاطس مقطعة مكعبات
  • 2 ثمرة جزر مقطعة مكعبات
  • مكعب مرقة دجاج
  • 3 فصوص حبهان
  • 1/2 كوب كريمة لباني
  • ورق لاورا
  • ملح وفلفل
الطريقة:

1 اسلقي البنجر كويس أوي لمدة ساعتين في إناء عميق، بعد كده اطفي البوتاجاز وسيبي البنجر لغاية ما يبرد وقشريه وقطعيه مكعبات صغيرة.

2 اسلقي الجزر مع البطاطس، وضيفي إليهم أثناء السلق مكعب مرقة دجاج وورق اللاورا والحبهان والملح والفلفل.

3 لما تلاقي إن الجزر والبطاطس بدأت تستوي ضيفي إليهم البنجر والكريمة اللباني وسيبيهم مع بعض على النار لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر، بعد كده اضربي الشوربة في الخلاط لغاية ما كل المكونات تتجانس، وبعد كده رجعيها مرة تانية على النار وسيبيها لمدة خمس دقايق، وبعد كده حطي الشوربة في أطباق الشوربة.









سلطة الجرجير والبصل

المقادير:
  • 2 حزمة جرجير
  • عصير ليمونة
  • 3 ملاعق كبيرة خل
  • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • ثمرة بصل مقطعة قطعاً صغيرة
  • ملح وفلفل
  • 2 ثمرة جرز مبشورة
الطريقة:
1 اغسلي الجرجير كويس، وقطعيه إلى شرائح رفيعة.

2 اخلطي كل المكونات مع بعضها البعض وقلبيهم كويس وحطيهم في طبق السلطة.





وبالهنا والشفا....
للامانه منقول

10-31-2012, 01:10 AM
10-31-2012, 01:23 AM

الله يعطيك العآفية ياقلبي ..
مجموعة شوربات وسلطات طعمها يجنن.
عن جد شكلها تجنننننننننننننن وتفتح النفس


طرح رائع أستفدت منه كثيراً سلمت يمينك ياقلبي

وسبحان من وهبك فكراً مميزاً لتنتقي أجمل المواضيع
فدمتي زهرة يفوح شذاها في الاجواء بيتنا
ودي وتقــــــــديري وتقييمي لكِ ...
10-31-2012, 02:04 AM
تجميع رووعة ياقمر

مرررة شهيتيني

سلطة البطاطس بالزبادي دخلت ببالي ونفسي اعملها

جزاك الله خيرا
وطبعا لك احلى تقييم
10-31-2012, 02:39 AM
نايس تجميع



يسلموووووووووووو يا قمر
10-31-2012, 01:59 PM
http://up.rjeem.com/uploads/13507680021.gif
1 2 
كلمات ذات علاقة
مجموعة , يجنن... , شورتات , وسلطات , طعمها