ملوخية باللحمة رووووعة
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
اية رفعت
-
ويلا نبتدى بالمقادير :
1ملوخية خضراء نقطفها ونغسلها وننشفها على فوطة وفى البلكونة فى الشمس لغايت بس لنا الماية تروح منها يعنى حوالى نصف ساعة
بعد كدها نيجى باة لمرحلة الخرط ودى اصعب مرحلة
2-لحمةنسلقها فى بصل- وملح- وفلفل- ورق لورا-حبهان
3-توم -كسبرة ناشفة طماطمية صغيرة -بصلة صغيرة خالص
الطريقة:
1-نقطع البصلة الصغيرة وعليها 3فصوص توم ونشوحها فى شوية زيت اوسمنة
2-بعد كدة نبشر الطماطماية ونحطها عليها ونسبهاشوية وبعدين نحط عليها شوربة اللحمة بس تكون نسبة الشوربة متوازنة مع الملوخية <يعنى مانحطش شوربة كتير والملوخية قليلة>
3-وتغلى الشوربة وبعدين نحط الملوخية 4- نحمر 3فصوص توم مفرومة مع حبة كسبرة ناشفة
5-واول ماتغلى نحط التوم والكسبر ة اسمها< طشة الملوخية>هو دة باة سر الطبخة6-وتغلى غلوة واحدة ونقف طافين النار وبكدة الملوخية خلصت
7-بعدين نحمر اللحمة فى السمنة البلدى
ونكون محضرين ارز بالشعريةودى الصور
الملوخية
ودى الشوربة
ودة طبق مكرونة جارتى جايبة لية قلت حلو اصورة بردوا
وبالهنا والشفا