طريقه رائعه لعمل الفخد المحشي وبالصور المتحركه
مجتمع رجيم / قسم الاطباق المنقولة
كتبت :
ام احمد123
-
طريقه عمل الفخد المشوي
المقادير :
فخذ غنم متوسط (ممكن يكون وزنه 1و1/2 كجم)
للتتبيل :
2 حبة طماطم مبشورة ؛ بصله متوسطة مبشورة ؛ فص ثوم مبشور ؛ قرن فلفل حار مبشور
قطعة زنجبيل 2 سم مبشورة ؛ ½ كوب زيت ذرة ؛ ¼ كوب خل تفاح ؛
ملعقه صغيرة سكر (تعمل على تفكيك انسجة اللحم سرعة إستواءه) ؛ ملعقة صغيرة فلفل أسود ؛
½ ملعقة صغيرة كزبرة باودر ؛ ½ ملعقة صغيرة قرفة ؛ ½ ملعقة صغيرة كبابة ؛ ملعقة أكل ملح .
للحشو :
5 بيضة مسلوقة وممكن تحطي معاهم مكسرات
أنا محطيتش عشان الأولاد.
ضبارة لربط الفخذ
للشوي :
بهارات مصححة [3 ورقة غار ؛ 6 حبات هيل ؛ 6 حبات قرنفل ؛ ملعقة صغيرة حبوب فلفل أسود ] ؛ كوب ماء .
للتقديم :
رز بالزعفران ؛ لوز وزبيب محمرين
الطريقة :
ثم يحشى بالبيض المسلوق على طوله ويربط بالضبارة على مسافات متساوية
وبقووووووة
يحمر الفخذ في مقلاة تيفال ساخنة بدون زيت من الوجهين (لإن اللية اللي فيه تنزل شوية دهن)
ثم يوضع في نفس الصينية اللي فيها التتبيلة بعد إضافة البهارات المصححة والماء
ويغطى بفويل ويشوى لمدة 2 – 2و1/2 ساعة مع تسقيته من الزوم كل نصف ساعة .
ويقدم مع رز بالزعفران وسلطة خضراء
*** يطبخ الرز عادي مع إضافة هيل مطحون وزعفران وبعد أن ينشف ماءه تضاف له
الشعرية المفلفلة ويقلب معه ويترك على نار هادئه 15 دقيقة يقلب خلالها .
والمفروض يوزع اللوز والزبيب على الوجه بس أولادي مبيحبوش المكسرات مع الطبيخ .
وإحنا متعودين لما نحمر الزبيب بنحمر بصلة ناعمة جدا + رشة كركم ونقلب وبعدين
نضيف الزبيب ونقلب لحد ما يبتدي ينتفخ ونرفعه .
يتبل فخذ الغنم ل 4 ساعات أو لليلة بخليط :
الطماطم والبصل والثوم والزنجبيل والفلفل الحار والزيت والخل والبهارات المطحونة والسكر .
كتبت :
أمواج رجيم
-
تسلم الايادي ع النقل المميز