طريقة عمل البوريك ويطلع مقرمش و بتوفير زيت .. خيآآل

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : اميرة وطني
-
السلام عليكم
كيف حالكم
انا حبيت اني أشارككم بموضوع اول خفيف و بسيط يا غآلياتي
المهم نبدأ بسم الله

1- تجيبي بطاطا و بيض الكمية اللي تحتاجيها
بحيث كل عدد 2 بطاطات متوسطات تقابلهم بيضة
مثلاً جبتي 4 بطاطات جيبي بيضتين وهكدا
تاخديهم و تغسليهم كويس كويس و تطبخيهم في ماء على النار

2- لما يجهزو تاخديهم من على النار بطريقة الشيل
يعني في ايدك ملعة و تاخدي البطاطا و تحطيها في صينية وهكذا ( مش مهمه الطريقه بس هادي طريقة سهلة احسن ما ينكب عليكم الماء الساخن .. أخاف عليكم البوريك icon11.gif )

3- تقشري البيض و تنزعي قشرة البطاطا و تحطيهم في صينية
وتضيفي عليهم ( ملح + فلفل أسود ) و شوية زيت
وتبدأي تهرسيهم و تخلطيهم مع بعض لين يصيرو مهروسين جيداً

4- تجيبي البوريك الجاهز اللي على شكل دوائر موجود في كل مكان وقصينه على 4
بحيث كل دائرة تحصلي منها على 4 مثلثات

5- تاخدي الحشوة اللي صنعتيها و تحطي في وسط كل مثلث منها بالملعقة او بيدك كيف ما ترتاحي
وتلفيها بحيث يطلع لك مثلت ( ما عندي بوريك + ليل لهذا ما صورت لكم طريقة اللف ) بس لو ما عرفتي قوليلي وانا اجهزها و انزلها في الموضوع

6- هنا الخدعة ... انك بدل ما تقليه وتعقدي نفسك و يشرب الزيت و يطلع ثقيل على المعدة البوريك sick.gif
تاخدي طاجين كبير اوكي .. و تمسحيه بالزيت و توزعي البوريكات فيه
وتحطيه في الفرن
وكل شوي تعالي شوفيه من تحت تلاقيه صار احمر يجنن خودي ملعقة خشب مسحطه حتى ما ينكسر
واقلبيه لين يصير الوجه الآخر احمر
+
تقدري تفتحي عليه من فوق ومن تحت و يجهز الوجهين في نفس الوقت البوريك 000021541.gif
وتطلعيها و تحطيها في صحن وتاكلينها مقرمشة يمي يمي

والنتيجة لون حلو جداً و قرمشة لا تقاوم

شكلها النهائي

البوريك 59311.jpg

وبس ياا رب يكون بسيط وما ثقلت عليكم
هذا اول موضوع لي معكم البوريك happy.gif
كتبت : أمواج رجيم
-
بالصور تكون احلى
كتبت : اميرة وطني
-
ان شالله يا الغآلية اجهزه و اصوره لكم خطوة خطوة وا ضيفه للموضوع

بس مشاركاتي اقل من 30 لهذا ممنوع علي الروابط

حاولت ادعمه بصور من النت
كتبت : دبه بس قموره
-
تسلم الايادي بس بغيتك تنزلين صورة البوريك الجاهز او اسمه وفين احصله
كتبت : اميرة وطني
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة دبه بس قموره:
تسلم الايادي بس بغيتك تنزلين صورة البوريك الجاهز او اسمه وفين احصله
هلا غاليتي
حاضر من عيوني اشتريه و اصوره واحطه لكم بحتت عنه في الفريزر بس الظاهر انه خلص من عندنا
هو مش جاهز يعني مقطع وكدا لا
هو جاهز عجينته وانتي عليك تحشيها و تلفيها و تحطيها بالفرن
انا قلت جاهز لان في نساء يجهزونه بالبيت و يحتاج وقت ولخبطه ووجع راس

اسمه بوريك تلقينه في الاسواق الكبيرة في قسم المعجنات مع الخبر و التوست و كدا
وايضا في الافران يبيعونه
تلاقيه في اكياس هو عبارة عن عجيبة على شكل دوائر تلاقيها مجموعة عجينات على بعض انتي تفكينها عن بعض
ولو ما حصلتيه ان شالله انزل لكي طريقة عمله
كتبت : مامت توتا
-
بجد موضوع جميل جدا

وفعلا الموضوع لما يكون مدعم بالصور

بيكون حاجه تانيه خالص لكن لكى جزيل الشكر

على مجهودك يا قمر ولا تحرمينا من مواضيعك

التالي

شوربة القرع اللذيذة من مطبخي

السابق

قائمه السعرات الحرارية للاغذية

كلمات ذات علاقة
مقرمش , البوريك , بتوفير , جدآآآ , زيت , عمل , ويطلع , طريقة