طريقة عمل البوريك ويطلع مقرمش و بتوفير زيت .. خيآآل

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
اميرة وطني
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
السلام عليكم
كيف حالكم
انا حبيت اني أشارككم بموضوع اول خفيف و بسيط يا غآلياتي
المهم نبدأ بسم الله

1- تجيبي بطاطا و بيض الكمية اللي تحتاجيها
بحيث كل عدد 2 بطاطات متوسطات تقابلهم بيضة
مثلاً جبتي 4 بطاطات جيبي بيضتين وهكدا
تاخديهم و تغسليهم كويس كويس و تطبخيهم في ماء على النار

2- لما يجهزو تاخديهم من على النار بطريقة الشيل
يعني في ايدك ملعة و تاخدي البطاطا و تحطيها في صينية وهكذا ( مش مهمه الطريقه بس هادي طريقة سهلة احسن ما ينكب عليكم الماء الساخن .. أخاف عليكم البوريك icon11.gif )

3- تقشري البيض و تنزعي قشرة البطاطا و تحطيهم في صينية
وتضيفي عليهم ( ملح + فلفل أسود ) و شوية زيت
وتبدأي تهرسيهم و تخلطيهم مع بعض لين يصيرو مهروسين جيداً

4- تجيبي البوريك الجاهز اللي على شكل دوائر موجود في كل مكان وقصينه على 4
بحيث كل دائرة تحصلي منها على 4 مثلثات

5- تاخدي الحشوة اللي صنعتيها و تحطي في وسط كل مثلث منها بالملعقة او بيدك كيف ما ترتاحي
وتلفيها بحيث يطلع لك مثلت ( ما عندي بوريك + ليل لهذا ما صورت لكم طريقة اللف ) بس لو ما عرفتي قوليلي وانا اجهزها و انزلها في الموضوع

6- هنا الخدعة ... انك بدل ما تقليه وتعقدي نفسك و يشرب الزيت و يطلع ثقيل على المعدة البوريك sick.gif
تاخدي طاجين كبير اوكي .. و تمسحيه بالزيت و توزعي البوريكات فيه
وتحطيه في الفرن
وكل شوي تعالي شوفيه من تحت تلاقيه صار احمر يجنن خودي ملعقة خشب مسحطه حتى ما ينكسر
واقلبيه لين يصير الوجه الآخر احمر
+
تقدري تفتحي عليه من فوق ومن تحت و يجهز الوجهين في نفس الوقت البوريك 000021541.gif
وتطلعيها و تحطيها في صحن وتاكلينها مقرمشة يمي يمي

والنتيجة لون حلو جداً و قرمشة لا تقاوم

شكلها النهائي

البوريك 59311.jpg

وبس ياا رب يكون بسيط وما ثقلت عليكم
هذا اول موضوع لي معكم البوريك happy.gif
أمواج رجيم
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
بالصور تكون احلى
اميرة وطني
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
ان شالله يا الغآلية اجهزه و اصوره لكم خطوة خطوة وا ضيفه للموضوع

بس مشاركاتي اقل من 30 لهذا ممنوع علي الروابط

حاولت ادعمه بصور من النت
دبه بس قموره
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
تسلم الايادي بس بغيتك تنزلين صورة البوريك الجاهز او اسمه وفين احصله
اميرة وطني
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة دبه بس قموره:
تسلم الايادي بس بغيتك تنزلين صورة البوريك الجاهز او اسمه وفين احصله
هلا غاليتي
حاضر من عيوني اشتريه و اصوره واحطه لكم بحتت عنه في الفريزر بس الظاهر انه خلص من عندنا
هو مش جاهز يعني مقطع وكدا لا
هو جاهز عجينته وانتي عليك تحشيها و تلفيها و تحطيها بالفرن
انا قلت جاهز لان في نساء يجهزونه بالبيت و يحتاج وقت ولخبطه ووجع راس

اسمه بوريك تلقينه في الاسواق الكبيرة في قسم المعجنات مع الخبر و التوست و كدا
وايضا في الافران يبيعونه
تلاقيه في اكياس هو عبارة عن عجيبة على شكل دوائر تلاقيها مجموعة عجينات على بعض انتي تفكينها عن بعض
ولو ما حصلتيه ان شالله انزل لكي طريقة عمله
مامت توتا
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
بجد موضوع جميل جدا

وفعلا الموضوع لما يكون مدعم بالصور

بيكون حاجه تانيه خالص لكن لكى جزيل الشكر

على مجهودك يا قمر ولا تحرمينا من مواضيعك

التالي

شوربة القرع اللذيذة من مطبخي

السابق

قائمه السعرات الحرارية للاغذية

كلمات ذات علاقة
مقرمش , البوريك , بتوفير , جدآآآ , زيت , عمل , ويطلع , طريقة