عجينه العشر دقائق وتطبقات من مطبخى بالصور تفضلو روعه

مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
مريومه
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020


honey-1195658433.gif

اخواتى الحبيبات فى مجتمع رجيم
اليوم جايبه لكم عجينه لذيذه جدا سريعه وتصلح لمعظم انواع المعجنات
قرات عن هذه العجينه فى احد المواقع وعجبتنى الفكره وقمت بتطبيقها
وطبعا مقادير العجينه منقوله ولكنى قمت بالتجربه

ولاول مره اخيرا قمت بتصوير الوصفه والفضل يرجع بعد الله وحده ل honey لانى باعتلها استنجد بيها انى مش عارفه اضع صور ومركز التحميل طريقه طويله وتاخد منى وقت وربنا يجزيها خير ساعدتنى وشرحتلى الطريقه بالتفصيل الممل لان صاحبتكم انا يعنى فهمى بطئ فى المسائل دى


المفروض ابطل رغى وادخل فى الموضوع بس ارجوكم كل من تحب التجربه والمطبخ00%20(6).gif تطبق الطريقه على معجناتها المختلفه وتصورها طبعااااا وتنزلها هنا عشان يكون مرجع لينا جميعا
ويا ريت واحده من مشرفاتنا اللى زى العسل يثبتلونا الموضوع واكيد ده مش هايحص الا بتفاعلكم وشطارتك برده

ارجع بقى لموضوع

اولا العجينه
العجينه تتكون من



مرحلتين





الكاس المستعمل هو كاس الجبن =240 غ




والملعقة ملعقة الاكل وتكون الكميه ممسوحه




والحليب عادي وحتى لو الملاعق مليانه




والفنجان استعمل فنجان القهوه التركيه بس ما امليه على الاخر




والعجينه تتكون من مرحلتين






بالاول تخلطين المرحله الاولى وتتركيها عشر دقايق وراح يكون شكلها سائل شوية





فنجان قهوة سكر + 2 ملعقة اكل خميره فوريه + 2 كاس ماءدافي + ذرة ملح + 2 كاس دقيق و اضيفي ملعقتين حليب بودر مليانه .... انا احط ملعقةخميره بس





وبعدها تحطين مقادير المرحله الثانيه عليها




3 كاسات دقيق + نصف كاس زيت





و تعجنيفيها ... بالاول ممكن تلصق في ايدينك بس عادي حطي في يدك القليل من الزيت او طحين وابدي اعجني فيها وكل ما طولتي عجن فيها راح تكون احسن واحسن




لما تتكور معكي وتصبح ملسه وما تلصق في الوعاء ...


وتعجن جيدا وتستخدم على طول

ملاحظات

مثل ما شفناالعجينه تنقسم لقسمين وتتخمر عشر دقايق في القسم الاول ... وتضاف عليها باقيالمكونات

يعني مجموع الطحين في العجينه هو خمس كاسات

الكميه ممكنتكون كبيره على بعضكم لكن ممكن تشكلي فيها وتنوعي يعني تقسمي العجينه حق فطاير وحقعمل البيتزا او حق خليه وعمل بيتزا وهكذا

ملحوظه كمان فنجان السكر ممكن يكون كتير شويه على التطبيقات المالحه فنقلله للمالح اما لو حلو فهو ده المطلوبالعجينه بتلزق شويه فى الايد ولا يهمك استمر عجن وارفعى العجين بايدك واضربيه بقوه فى الفلاحين فى مصر بيسموه(لت العجين) والنتيجه ممتازه
وتفضلو مع اولى التطبيقات
hangs%20(1282).gif
مريومه
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
اهلا بنات
زى ما قولتلكم الطريقه منقوله وهذا للامانه لكن هذا تطبيقى والصور خاصه بى وبمطبخى
هانعمل بيتزا محشيه باللحمه المفرومه
اولا عجنت العجينه مثل ما سبق وشرحت وطبعا لما تلزق منك تعجنى وتزودى دقيق خفيف وبعض الزيت هاتتزبط معاكى وتبقى زى الفل
وده كان شكلها




تفرد العجينه وتوضع في طاجن يفضل ان يكون دائري لاكن مافيش مشكله لوكان مربع




طبعا انا دهنتها بالصلصه صلصه بيتزا او صلصه طماطم او حتى كاتشب كله لذيذ



تاني شي نكون محضرين لحم مفروم طايب مع بصل وزيت وشويه بهارات ويكون ناشف من الماءوبعدها تخليه حتي يبرد واضيفي بياض بيضه والصفارخليه علي جنب

وده شكل اللحمه وانا اضفتلها بعض الصلصه ممكن الاستغناء عنها




والصفار زي ماقلت تخلوه على جنب

نضع لحم المفروم على العجينه (( اللي في الطاجن))



ممكن نقطع عليها بعض الفلفل الاخضر

ونبدا في قلي البيض نجهز قلايه التيفال (( حتى لايلتصق )) ونضع فيه شويه زيت ونكسر البيضة في المقلاة حتى تنضج من تحت فقط



شكله مكعبل شويهمعلش كنت مستعجله
المهم
نضعها فوق اللحم


وبعدها شرائح الجبنه انا استعملت جبنه شيدر وموتزريلا يعنى زى ما انتى بتفضلى شيدر بس موتزريلا بس توع جبنه تانى براحتك





تم نفرد قطعه عجينة تانى ونضعها فوق الجبنة مثلالصورة ونقص الحواف


وندهن السطح بصفار البيضه (( اللي خليناه على جنب )) ونرش جلجلان (( سمسم يعني)




ونخليها ترتاح حوالي 10 دقايق وبعدين في الفرن حتىتنضج وهذا بعد النضج





وتقطع مثلاثات

وهذه قطعه لاحلى بنوته هاترد عليا







اقرب





وبالهنا والشفا وطعمها حلو اوى وعجبت الشعب






honey
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
ما شاء الله عليكي يا مريومة
ما تتصوري قد ايه أن سعيدة انك نزلت لنا وصفة من مطبخك
و أول قطعة لي طبعا:biggrin:
سبحان الله كنت لسة بفكر اني اشجع العضوات على تصوير أكلاتهم
الصور غير ظاهرة الآن
صيغة الرابط خاطئة
و حسب الرابط هو رابط ايميل
احفظي الصور مجددا في الجهاز و اعيدي تحميلهم
حمليهم على هذا المركز الخاص بالمنتدى
سجلي به و اعيدي تحميل الصور

http://www.rjeem.com/uploader/

أو هذا (هذا يظهر رابط منتدانا على الصور)

http://www.rjeem.com/Upload/

و أنا معك حتى تظهر الصور و نفسي أشوف ابداعك :o
مريومه
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة :
الصور غير ظاهرة الآن
صيغة الرابط خاطئة
و حسب الرابط هو رابط ايميل
احفظي الصور مجددا في الجهاز و اعيدي تحميلهم
حمليهم على هذا المركز الخاص بالمنتدى
سجلي به و اعيدي تحميل الصور
honey حبيبتى والله انقهرت لما قولتيلى الصور غير ظاهره
بس ليه انا فاتحه دلوقتى عندى وظاهره!!!!!!!!!!!!!!!!!
فوليلى تانى اذا كان لازم انزلهم عن طريق مركز التحميل ولا ظهرو خلاص انا دلوقت داخله على السريع لو فعلا مش ظاهرين للورد
هانزلهم تانى بكره
واول حته والبيتزا كلها بالف هنا وعافيه على قلبك يا عسل المنتدى
اصلا انا باحاول اقلدك انتى وامى الدنيا وما فيها
انتو سبب اساسى فى انى اصور اكلاتى وزى ما عملتو معايا هاحاول اعمل مع ورداتنا الاعزاء الى ان يستجيب حد بس يبدر شويه عنى انا بالى طويل اصلى
واحدة طيبة
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020


شكلها وصفة تجنن بس للاسف الصور مش ظاهرة شكراااااا ليكى
مسلمة
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
مشكورة حبيبتى مريومة سلمت يداك بس فعلا الصور مش ظاهرة عموما انت صحبتى و لازم تتدينى حتة انا كمان ممكن
جــــــزاك اللـــــه خيـــــــــــــرا
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

كيك الكريم كراميل

السابق

استفسار عن الدقيق

كلمات ذات علاقة
مطبخى , العشر , بالصور , تفضلو , حقائق , روعه , عجينه , وتطبقات