طريقة تنظيف وتخزين القلقاس

مجتمع رجيم / التجارب والحلول المنزلية
كتبت : Hayat Rjeem
-






القلقاس 52040wjq6b06ixrfv5.g


القلقاس images?q=tbn:ANd9GcS

يعتبر القلقاس مفيد جدا للسعال والخشونة والقوة الجنسية
ويحتوى على نسبة بسيطة من البروتين ونسبة عالية من المواد السكرية
والاملاح المعدنية كالفسفور والكالسيوم

الطريقه


نجيب الكمية كلها في قطعة واحدة او اتنين علي الاقل يعني لو هانجيب 2 كيلو نجيبهم واحدة كبيرة او اتنين مش ننقي كذا واحدة و السر في دا ان القلقاس يستوي كلة مع بعض مش واحدة تستوي و التانية لسة





نقشر القلقاس و نقطعه طرنشات متوسطة الحجم ثم نقع الطرنشات صوابع و الصوابع نقطعها مكعبات و ذلك ليكون القلقاس كلة بحجم واحد تقريبا
بعدها نغسلها كويس بماء علشان لو حاجة جت فيها واحنا بنقشرها
ونشفها بفوطة من كويس جدا عشان مش تتزفلط مننا واحنا بنقطعها ثم نغسلة بالماء الساخن لازالة اللزوجة و الماء في بداية الغسيل هايكون متعكر وكأن فيه نشا
هنكرر عملية الغسل دى 3 او 4 مرات لحد ما الماء يروق ويبقى شكله صافي
بعدها على طول نعصر ليمون عليه ونقلبه فى الليمون و نسيبة 10 دقائق ثم غسلة
ثم يترك يتصفى وبعد كده يوضع فى الاكياس علي كسب كمية الطبخة
ثم يحفظ في الفريزر علطول






طريقة تخزين خضرة القلقاس



نغسل اوراق السلق ثم نقطعها ثم نضعها فى طاسة على النار
ونقلبها لحد ما الماء اللي بينزل منها ينشف وبعد كده نحط ثوم مفروم
والكزبرة الخضراء و نحمرهم مع التقليب لحد ما نلاقى اللون غامق والماء جف
نسيبة يبرد وبعد كده نحطهم فى الخلاط و ثم نقسم كمية السلق علي حسب كمية القلقاس و نعبيه في اكياس و نحتفظ بكل كيس داخل كيس القلقاس و نخزنهم في الفريزر و بذلك نخرج كيس القلقاس و بالسلق بتاعة علطول وقت الطبخ و القلقاس نحطة في الشوربة علطول بعد خروجة من الفريزر ومش نستني يفك

كتبت : محبة رسول الهدى
-
مشكورة ياقمر على موضوعك الجميل
كتبت : زهره فلسطين
-
موضوع جميل
وطريقة رائعة للحفظ
متميزة دائما عزيزتي

التالي

افكار روعه لك وللمنزل

السابق

طائرة لبنتي من صنعي

كلمات ذات علاقة
القلقاس , تنظيف , وتحسين , طريقة