طرق عديدة لعجينة الفطائر بالصور

مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت : &ملكة الورد&
-
السلام عليكم حبيبات قلبى

الفطائر 287826.gif

الفطائر 287827.gif



كتير منا بيعمل عجينة الفطائر وبيحتار فى المقادير
طيب اية رئيكم نتعلم مع بعض طرق عديدة للعجنة ونعرف ازى نعمل اكتر من حاجة من نفس العجنة

يالا بينا هنشوف الطالبات اية وهنعمل منها اية


الفطائر 287827.gif


المقادير:

الفطائر 287829.jpg



3اكواب دقيق ابيض ويمكن اكثر شوي حسب الدقيق
2م ك خميره فوريه
م ك بيكنج بودر
م ص ملح
فنجان القهوه سكر
فنجان الشاي زيت
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ

الفطائر 287827.gif



الطريقه:
نخلط جميع المقادير في الخلاط عدا الدقيق والبيكنج بودر

الفطائر 287831.jpg

ثم نضيفها الى الدقيق والبكنج بودر
الفطائر 287832.jpg

ونعجنها زيييييين اقل شيء 5دقائق

الفطائر 287833.jpg

بعدها نغطيها ونتركها تخمر في مكان دافئ مدة 20 دقيقه فقط

الفطائر 287834.jpg

بعدها قسمتها 3 اقسام قسمين عملت منها كورسان وهذي الصور توضح

الفطائر 287835.jpg

الفطائر 287836.jpg

الفطائر 287837.jpg


ومهم جدا تترك بعد التشكيل ترتاح اقل شيء 5دقائق
ثم نخبزها في فرن حار على 200 درجه وما تاخذ اكثر من ربع ساعه في الفرن
هنا لما طلعتها شوفوا

الفطائر 287838.jpg



شوفوا من جوه هشه وجميلة بالهنا


الفطائر 287839.jpg


الفطائر 287827.gif



الان نجي للحشوه خلطة كتير لذيذه جربوها


الفطائر 287827.gif



الفطائر 287842.jpg


الفطائر 287827.gif


المقادير:
حبه طماطم
حبه بصل
حبه فلفل بارد صغير
حبه فلفل حار صغير
حبة جزر
شوية ملح
شويه فلفل ابيض
3ملاعق كبيره مايونيز
الطريقه:
نضع جميع المقادير في القدر عدا المايونيز


الفطائر 287827.gif



الفطائر 287845.jpg


نقلبها على النار بدون اي اضافات حتى تنشف شوي بس ما تذبل

الفطائر 287846.jpg
ثم نضيف المايونيز ونقلب

الفطائر 287847.jpg



بعدها نبدا بشق الكورسان بهذا الشكل ونحشيه

الفطائر 287848.jpg



هذي الكميه بعد ما خلصنها

الفطائر 287849.jpg

الفطائر 287850.jpg

الفطائر 287827.gif


الف هنا
تااااااااااااااااابع
الفطائر 287852.gif
كتبت : &ملكة الورد&
-
بنفس العجينه تقدرى تعملى
توست اسمر وصامولي اسمر
وبعض الاشكال للاطفال
وطبعا حبيباتى
الدقيق الاسمر افضل بكثير من الابيض واحب اضيف للخبز الاسمر م ك شمر مطحون




3اكواب دقيق ابيض ويمكن اكثر شوي حسب الدقيق
2م ك خميره فوريه
م ك بيكنج بودر
م ص ملح
فنجان القهوه سكر
فنجان الشاي زيت
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
واحيان حبه سوادء





شكليها وخليها تخمر 5 دقائق او اكثر بعده ادهنيها بحليب كثيف وادخليها الفرن
القطع الصغيره تاخذ يمكن 25دقيقه لان الدقيق الابيض مش زي الاسمر في سرعة الاستواء
تسوية التوست على نار وسط تقريبا 40 دقيقه عشان يستوي من جوه





هنا اول ما طلعت






وهذي البيتزا بنفس العجينه









اتمنى للجميع الاستفادة زى ما انا استفدت
كتبت : صفاء العمر
-
تسلم الايادي
شغل حلو وعجينه رائعه
لا حرمك الله الاجر
كتبت : ♥♥♥..تـرتيـل ..♥♥♥
-
كتبت : يالذيذ يا رايق
-
بتجنن تسلم ايدك ياجميل
بجد حاجه تجنن
تسلم ايدك
استفدت كتير
ودى وتقييمى
كتبت : ام ناصر**
-
موضوع في قمة الروعه
لا عدمنا روعه التميز
دمت لنا ودام تالقك الدائم
ننتظر مزيدكم
يعطيك الف الف عافيه
الصفحات 1 2  3 

التالي
السابق