طرق عديدة لعجينة الفطائر بالصور
مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت :
&ملكة الورد&
-
السلام عليكم حبيبات قلبى
كتير منا بيعمل عجينة الفطائر وبيحتار فى المقادير
طيب اية رئيكم نتعلم مع بعض طرق عديدة للعجنة ونعرف ازى نعمل اكتر من حاجة من نفس العجنة
يالا بينا هنشوف الطالبات اية وهنعمل منها اية
المقادير:
3اكواب دقيق ابيض ويمكن اكثر شوي حسب الدقيق
2م ك خميره فوريه
م ك بيكنج بودر
م ص ملح
فنجان القهوه سكر
فنجان الشاي زيت
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
الطريقه:
نخلط جميع المقادير في الخلاط عدا الدقيق والبيكنج بودر
ثم نضيفها الى الدقيق والبكنج بودر
ونعجنها زيييييين اقل شيء 5دقائق
بعدها نغطيها ونتركها تخمر في مكان دافئ مدة 20 دقيقه فقط
بعدها قسمتها 3 اقسام قسمين عملت منها كورسان وهذي الصور توضح
ومهم جدا تترك بعد التشكيل ترتاح اقل شيء 5دقائق
ثم نخبزها في فرن حار على 200 درجه وما تاخذ اكثر من ربع ساعه في الفرن
هنا لما طلعتها شوفوا
شوفوا من جوه هشه وجميلة بالهنا
الان نجي للحشوه خلطة كتير لذيذه جربوها
المقادير:
حبه طماطم
حبه بصل
حبه فلفل بارد صغير
حبه فلفل حار صغير
حبة جزر
شوية ملح
شويه فلفل ابيض
3ملاعق كبيره مايونيز
الطريقه:
نضع جميع المقادير في القدر عدا المايونيز
نقلبها على النار بدون اي اضافات حتى تنشف شوي بس ما تذبل
ثم نضيف المايونيز ونقلب
بعدها نبدا بشق الكورسان بهذا الشكل ونحشيه
هذي الكميه بعد ما خلصنها
الف هنا
تااااااااااااااااابع
كتير منا بيعمل عجينة الفطائر وبيحتار فى المقادير
طيب اية رئيكم نتعلم مع بعض طرق عديدة للعجنة ونعرف ازى نعمل اكتر من حاجة من نفس العجنة
يالا بينا هنشوف الطالبات اية وهنعمل منها اية
المقادير:
3اكواب دقيق ابيض ويمكن اكثر شوي حسب الدقيق
2م ك خميره فوريه
م ك بيكنج بودر
م ص ملح
فنجان القهوه سكر
فنجان الشاي زيت
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
الطريقه:
نخلط جميع المقادير في الخلاط عدا الدقيق والبيكنج بودر
ثم نضيفها الى الدقيق والبكنج بودر
ونعجنها زيييييين اقل شيء 5دقائق
بعدها نغطيها ونتركها تخمر في مكان دافئ مدة 20 دقيقه فقط
بعدها قسمتها 3 اقسام قسمين عملت منها كورسان وهذي الصور توضح
ومهم جدا تترك بعد التشكيل ترتاح اقل شيء 5دقائق
ثم نخبزها في فرن حار على 200 درجه وما تاخذ اكثر من ربع ساعه في الفرن
هنا لما طلعتها شوفوا
شوفوا من جوه هشه وجميلة بالهنا
الان نجي للحشوه خلطة كتير لذيذه جربوها
المقادير:
حبه طماطم
حبه بصل
حبه فلفل بارد صغير
حبه فلفل حار صغير
حبة جزر
شوية ملح
شويه فلفل ابيض
3ملاعق كبيره مايونيز
الطريقه:
نضع جميع المقادير في القدر عدا المايونيز
نقلبها على النار بدون اي اضافات حتى تنشف شوي بس ما تذبل
ثم نضيف المايونيز ونقلب
بعدها نبدا بشق الكورسان بهذا الشكل ونحشيه
هذي الكميه بعد ما خلصنها
الف هنا
تااااااااااااااااابع
كتبت :
&ملكة الورد&
-
بنفس العجينه تقدرى تعملى
توست اسمر وصامولي اسمر
وبعض الاشكال للاطفال
وطبعا حبيباتى
الدقيق الاسمر افضل بكثير من الابيض واحب اضيف للخبز الاسمر م ك شمر مطحون
3اكواب دقيق ابيض ويمكن اكثر شوي حسب الدقيق
2م ك خميره فوريه
م ك بيكنج بودر
م ص ملح
فنجان القهوه سكر
فنجان الشاي زيت
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
واحيان حبه سوادء
شكليها وخليها تخمر 5 دقائق او اكثر بعده ادهنيها بحليب كثيف وادخليها الفرن
القطع الصغيره تاخذ يمكن 25دقيقه لان الدقيق الابيض مش زي الاسمر في سرعة الاستواء
تسوية التوست على نار وسط تقريبا 40 دقيقه عشان يستوي من جوه
هنا اول ما طلعت
وهذي البيتزا بنفس العجينه
اتمنى للجميع الاستفادة زى ما انا استفدت
توست اسمر وصامولي اسمر
وبعض الاشكال للاطفال
وطبعا حبيباتى
الدقيق الاسمر افضل بكثير من الابيض واحب اضيف للخبز الاسمر م ك شمر مطحون
3اكواب دقيق ابيض ويمكن اكثر شوي حسب الدقيق
2م ك خميره فوريه
م ك بيكنج بودر
م ص ملح
فنجان القهوه سكر
فنجان الشاي زيت
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
واحيان حبه سوادء
شكليها وخليها تخمر 5 دقائق او اكثر بعده ادهنيها بحليب كثيف وادخليها الفرن
القطع الصغيره تاخذ يمكن 25دقيقه لان الدقيق الابيض مش زي الاسمر في سرعة الاستواء
تسوية التوست على نار وسط تقريبا 40 دقيقه عشان يستوي من جوه
هنا اول ما طلعت
وهذي البيتزا بنفس العجينه
اتمنى للجميع الاستفادة زى ما انا استفدت
كتبت :
صفاء العمر
-
تسلم الايادي
شغل حلو وعجينه رائعه
لا حرمك الله الاجر
شغل حلو وعجينه رائعه
لا حرمك الله الاجر