كيف استخدم باتنجان مر بحث لا يظهر المرار بالطعام
مجتمع رجيم / عندي سؤال
كتبت :
مناية الجنة
-
مرحبا حبايبي
زوجي احضر صندوق كبير من الباتنجان بس ياخسارة طلع مــــــــــــر وحرام اكبه
في حل لمثل هذه المشكلة
سويت منهم محشي والحمد لله ما ظهر المرار
اذا حدا بعرف بوصفة ثانية
اليوم ناوية اسوي مقلوبة في طريقة تخلصني من مرار الباتنجان
والف شكر للجميع
تحياتي
كتبت :
Hayat Rjeem
-
ممكن تخلليه
تعملى شق من الجنب وتسلقيه فى مية بملح وبعد ما يتسلق لكن اوعى تهريه
اتركيه يبرد وبعد جهزى له حشوة عباره عن فصوص ثوم مقشور وملح وشطه خضرا وشطه حمرا بودره
اطحنيهم فى الكبه لكن مش ناعم اوى واحشى بيه الباتنجان (فى الشق اللى عملتيه قبل السلق ) ورصصيهم فى علبه بلاستيك واقفليه وحطيه فى الثلاجة حيبقى طعمه حلو ومقبل رائع
وممكن تحطيه فى الفريزر وتطلعيه وقت الاستخدام لو حتغيبى عليه
بابا غنوج
ممكن كمان بعد السلق تحطيه فى الكبه ناعم وتحطى عليه نفس الخلطة وشوية طحينه وكده بقى بابا غنوج
وبالهنا ليكو :)
تعملى شق من الجنب وتسلقيه فى مية بملح وبعد ما يتسلق لكن اوعى تهريه
اتركيه يبرد وبعد جهزى له حشوة عباره عن فصوص ثوم مقشور وملح وشطه خضرا وشطه حمرا بودره
اطحنيهم فى الكبه لكن مش ناعم اوى واحشى بيه الباتنجان (فى الشق اللى عملتيه قبل السلق ) ورصصيهم فى علبه بلاستيك واقفليه وحطيه فى الثلاجة حيبقى طعمه حلو ومقبل رائع
وممكن تحطيه فى الفريزر وتطلعيه وقت الاستخدام لو حتغيبى عليه
بابا غنوج
ممكن كمان بعد السلق تحطيه فى الكبه ناعم وتحطى عليه نفس الخلطة وشوية طحينه وكده بقى بابا غنوج
وبالهنا ليكو :)
كتبت :
|| (أفنان) l|
-
عزيزتي
السبب مرارة الباذنجان
الباذنجان الجيد أوالممتاز لازم يكون لون قشره اسود يعني باذنجاني غامق كتير ويكون وزن الباذنجانة خفيف بإيديك
هذا معناه أنه اللون الاسود وخفة الوزن دليل على أن الباذنجان أبيض من الداخل وما فيه بذور كثير لأن المرارة تجي من البذر
وعند شراء الباذنجان أحرصي على أن تكون السيقان بشكل مائل وليس أفقي ( الجزاء الذي يلي القمع الأخضر)
لإن الباذنجان الذي يكون ساقة أفقي عادة يكون مر لإنه ذكر الباذنجان
هناك طرق مفيدة للتخلص من مرارة الباذنجان وجربيها
* للتخلص من مرارة الباذنجان قطعيه وملحيه بملح ناعم واتركيه نصف ساعة ثم اقليه.
* للتخلص من مرارة الباذنجان والحد من نسبة امتصاصه للدهون قطعيه شرائح وانقعيه في ملح ممزوج بكوب حليب لمدة ساعتين ثم امسحيه بفوطة نظيفة قبل طهيها !
* كذلك يمكنك عزيزتى نقع الباذنجان بعد تقطيعه بالماء وسكر للتخلص من المرار ثم غسله واستخدامه
وبامكانك تذوق القليل منه قبل تحضيره للتاكد اذا لازال مر
* للتخلص من مرارة الباذنجان قطعيه وينقع بخل أبيض مخلوط الماء بالنسبة ملعقة طعام لكل كوبان ماء لمدة ربع ساعة ثم يستخدم حسب ماتحبي.
واتمنى إني افدتك يالغلا