النهارده يا جماعه قررت اعملكم لكم منيو ليوم كامل من مطبخى
تعالوو نشوف منيو النهارده ايه
الافطار :
توست بالبسطرمه وعصير جوافه باللبن
نبدء بالتوست تعالو اتفضلو
توست البسطرمه من اكتر السندويتشات اللى بيحبها كل الناس انا عملتها تعالو شوفوها المكونات: توست بسطرمه وجبن جوده او كوره بفرد التوست واحط عليه شرايح الجبنه بحط عليها شرايح البسطرمه
بحط طبقة التوست التانيه وادهنها بالزبده بحطها فى التوسترماشين بشغل الجهاز واسيبه يضغط السندويتش وبفتح ابص عليه اشوفه وده الشكل النهائى للسندويتش
عصير الجوافه باللبن مكوناته: جوافه ولبن
بقطع الجوافه بالنص واشيل البذر اللى فيها بالشكل ده
وبحلى اللبن يعنى باحط فيه سكر واقلبه كويس
وبحط الجوافه واللبن مع بعض فى الخلاط او العصاره واشغله وفى الاخر بيطلع احلى مشروب
روشانا3
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
دلوقتى وصلنا لوجبه الغدا وهى عباره عن دجاج محشى خضروات وسلطة حمص نبدء بالدجاج المكونات: بسله وجزر وبطاطس ودجاجه 2 كيلو الطريقه: بحط البسله والجزر المقطع قطع صغيره بحجم حبة البسله وبصله مفرومه و2 ملعقه سمن على النار واقلبه شويه وبعدين باضيف الملح والفلفل والبهارات اللى بحبها زى القرفه والقرنفل المطحون لحد ما يبدء الخضار يستوى ازود قطعالبطاطس الصغيره لانالبطاطس بتاخد سوى اقل من البسله والجزر واقلبه شويه قليله
باطفى النار واحشى الدجاجه بالخضار ده واحط الباقى فى الصينيه
بزود نص كوب ماء عليهم واخطيهم بالفويل واحطهم فى الفرن لمده 1ن دقائق بعدها اشيل الفويل واسيب الصينيه تكمل سوى وتتحمر فى الفرن وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن
بسخن ماء وملح واول ما يغلى احط الهوت دوج لمده 5 دقايق بس بشيله من الماء واسخن شوية زيت مش كتير واحط الهوت دوج واقلبه تقلبتين كده بفتح العيش من فوق بس واسيبه مقفول من الجوانب كده بحط فيه الكاتشب بالشكل ده
وده شكله لما حطيت الكاتشب وبعدين احط المسترد والمايونيز لو فيه بدخل الهوت دوج من فوق بالشكل ده
نص كوب لبن واضيف معلقتين الكاكاو على نص كوب اللبن وادوبه خالص واحط نص معلقة زبده فى طاسه على النارواول ما تسيح احط عليها الصوص اللى دوبته فى اللبن واهدى النارواقلبه لحد ما يزيد او يتماسك قوامهواسيه يبرد وكده بيكون جاهز
ثانيا نعمل الكريم شانتيه: بجيب بودره الكريم شانتيه واحطها فى طبق واسع وعميق اضيف عليها فنجان لبن مثلج
واضربهم بالمضرب الكهربائى على السرعه العاليه لمدة 5 دقائق
لحد ما يتماسك ويهيش واسيبه 10 دقائق فى التلاجه
واخيرا اعمل اشكال الكيك
بحط الكيك مع الصوص مع الكريمه واضربهم مع بعض فى الخلاط او بالمضرب او اعجنهم مع بعض واجيب قوالب اشكال صغيره انا بصراحه معنديش انا جبت علبه كنت جايبه فيها شيكولاته ومديه على اشكال شويه
بحط فيه الخليط اللى انا عملته بس مابيكونش سايح بيكون متماسك وانا باخد حته حته احطها فى كل شكل كده
واسيبه فى التلاجه ساعه اتنين قولى تلاته واخرجه من التلاجه وابدأ اخرج الكيك من القوالب
وده شكلها النهائى
Hayat Rjeem
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
يم يم يم شهيتينى والله الاكل شكله يجنن وعملتى كل اللى بحبه يسلمو ايدينك يا قلبى مجهود رائع ومتميز
احلى تقييم واعجاب و5 نجوم لعيونك روشانا
روشانا3
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة 3een el7yat: يم يم يم شهيتينى والله الاكل شكله يجنن وعملتى كل اللى بحبه يسلمو ايدينك يا قلبى مجهود رائع ومتميز
احلى تقييم واعجاب و5 نجوم لعيونك روشانا
تسلمى يا قمر اتمنى اكون عند حسن ظنك
|| (أفنان) l|
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
يمي يمي يمي روووووووووووووووووووووووعة سلمت يمنآك لذيذة ومشهية لروحك الود العذب ودمتي بكل ود وسعآدة...... بانتظار جديدك بكل شوق