منيو اليوم مع روشانا

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : روشانا3
-
السلام عليكم


النهارده يا جماعه قررت اعملكم لكم منيو ليوم كامل من مطبخى


تعالوو نشوف منيو النهارده ايه

PIC-703-1351746616.g


الافطار :


توست بالبسطرمه وعصير جوافه باللبن


نبدء بالتوست
تعالو اتفضلو

توست البسطرمه من اكتر السندويتشات اللى بيحبها كل الناس انا عملتها تعالو شوفوها
المكونات:
توست
361000.jpg
بسطرمه وجبن جوده او كوره
361001.jpg
بفرد التوست واحط عليه شرايح الجبنه
361002.jpg
بحط عليها شرايح البسطرمه


361003.jpg


بحط طبقة التوست التانيه وادهنها بالزبده
361004.jpg
بحطها فى التوسترماشين
361005.jpg
بشغل الجهاز واسيبه يضغط السندويتش
وبفتح ابص عليه اشوفه
361006.jpg
وده الشكل النهائى للسندويتش
361007.jpg


عصير الجوافه باللبن
مكوناته:
جوافه ولبن
361008.jpg

بقطع الجوافه بالنص واشيل البذر اللى فيها بالشكل ده
361009.jpg

وبحلى اللبن يعنى باحط فيه سكر واقلبه كويس
361010.jpg

وبحط الجوافه واللبن مع بعض فى الخلاط او العصاره واشغله وفى الاخر بيطلع احلى مشروب
361011.jpg
كتبت : روشانا3
-
دلوقتى وصلنا لوجبه الغدا
وهى عباره عن دجاج محشى خضروات وسلطة حمص
نبدء بالدجاج
المكونات:
بسله وجزر وبطاطس ودجاجه 2 كيلو
الطريقه:
بحط البسله والجزر المقطع قطع صغيره بحجم حبة البسله وبصله مفرومه و2 ملعقه سمن على النار
واقلبه شويه وبعدين باضيف الملح والفلفل والبهارات اللى بحبها زى القرفه والقرنفل المطحون
لحد ما يبدء الخضار يستوى ازود قطعالبطاطس الصغيره لانالبطاطس بتاخد سوى اقل من البسله والجزر واقلبه شويه قليله



باطفى النار واحشى الدجاجه بالخضار ده واحط الباقى فى الصينيه



بزود نص كوب ماء عليهم واخطيهم بالفويل واحطهم فى الفرن لمده 1ن دقائق بعدها اشيل الفويل واسيب الصينيه تكمل سوى وتتحمر فى الفرن وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن



وده الخضار فى الدجاجه استوى جدا


وده طبق لفرد واحد



سلطة الحمص

المقادير:

كوب حمص جاف +4ملاعق مايونيز +4ملاعق طحينه +ربع كوب عصير ليمون +معلقة ملح صغيره + علبة زبادى




الطريقه :
بنقع الحمص لمدة سا عتين وبعدها بسلقه واصفيه

بحط الحمص مع كل المقادير اللى عندى فى الخلاط واطحنهم كويس وبعدين بحطه فى الاطباق ويتقدم


كتبت : روشانا3
-

دلوقت بى ميعاد العشا


وهو عباره عن سندويتشات هوت ودج



انا عامله سندويتشات هوت دوج يا بقى تعالو نتعشى سوا يلالالالالالالالالالالالالا

المقادير:

هوت دوج وكاتشاب ومسترد ومايونيز بس بصراحه انا خلص من عندى المايونيز




واكيد طبعا العيش الفينو الجامد اوى
الطريقه:

بسخن ماء وملح واول ما يغلى احط الهوت دوج لمده 5 دقايق بس
بشيله من الماء واسخن شوية زيت مش كتير واحط الهوت دوج واقلبه تقلبتين كده

بفتح العيش من فوق بس واسيبه مقفول من الجوانب كده

بحط فيه الكاتشب بالشكل ده


وده شكله لما حطيت الكاتشب

وبعدين احط المسترد والمايونيز لو فيه

بدخل الهوت دوج من فوق بالشكل ده



وده الشكل النهائى للساندويتش



وده وقت الحلو وهو عباره عن
كيك اشكال

انا هاعملكم النهارده حاجه من اختراعى بس بجد تحححححححححححححححفه وجربوه وهتصدقونى
يلا بينا

المقادير:
كيك يكون عندك من فتره بدل ما ترميه هنعمل منه حاجه جديده حلوه
صوص شيكولاته وهاقلكم بنعمله ازاى
كريم شانتيه وباردو هاقلكم بنعمله ازاى


الطريقه:

اولا نقول طريقة صوص الشيكولاته هنجيب 2 معلقه كاكاو بودره بس محلى يعنى مسكر

نص كوب لبن واضيف معلقتين الكاكاو على نص كوب اللبن
وادوبه خالص واحط نص معلقة زبده فى طاسه على النارواول ما تسيح احط عليها الصوص اللى دوبته فى اللبن واهدى النارواقلبه لحد ما يزيد او يتماسك قوامهواسيه يبرد وكده بيكون جاهز



ثانيا نعمل الكريم شانتيه:
بجيب بودره الكريم شانتيه واحطها فى طبق واسع وعميق اضيف عليها فنجان لبن مثلج

واضربهم بالمضرب الكهربائى على السرعه العاليه لمدة 5 دقائق


لحد ما يتماسك ويهيش واسيبه 10 دقائق فى التلاجه

واخيرا اعمل اشكال الكيك

بحط الكيك مع الصوص مع الكريمه واضربهم مع بعض فى الخلاط او بالمضرب او اعجنهم مع بعض
واجيب قوالب اشكال صغيره انا بصراحه معنديش انا جبت علبه كنت جايبه فيها شيكولاته ومديه على اشكال شويه


بحط فيه الخليط اللى انا عملته بس مابيكونش سايح بيكون متماسك وانا باخد حته حته احطها فى كل شكل كده




واسيبه فى التلاجه ساعه اتنين قولى تلاته واخرجه من التلاجه وابدأ اخرج الكيك من القوالب



وده شكلها النهائى

كتبت : Hayat Rjeem
-
يم يم يم شهيتينى والله الاكل شكله يجنن وعملتى كل اللى بحبه يسلمو ايدينك يا قلبى مجهود رائع ومتميز
احلى تقييم واعجاب و5 نجوم لعيونك روشانا

كتبت : روشانا3
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة 3een el7yat:
يم يم يم شهيتينى والله الاكل شكله يجنن وعملتى كل اللى بحبه يسلمو ايدينك يا قلبى مجهود رائع ومتميز
احلى تقييم واعجاب و5 نجوم لعيونك روشانا


تسلمى يا قمر اتمنى اكون عند حسن ظنك
كتبت : || (أفنان) l|
-
يمي يمي يمي
روووووووووووووووووووووووعة
سلمت يمنآك لذيذة ومشهية


لروحك الود العذب
ودمتي بكل ود وسعآدة......
بانتظار جديدك بكل شوق

الصفحات 1 2 

التالي

فوائد لحم الأرنب واهميتها لااجسامنا

السابق

مسابقة وصفات وطبخات لاحلى الابتكارات

كلمات ذات علاقة
لندن , اليوم , روشانا