مجتمع رجيمالأطباق الرئيسية

طبخات مرام متنوعه غير منقوله يمي يمي

الماسه تحب الوناسه 07:12 AM 03-26-2014
[IMG][/IMG]

ذره
بطاطس تريتس الازرق
خس
ملح
ماينويز ايطالي متبل

تحرك مع بعض وتقدم


مره ججججججججججججميله انا مدمنه عليها
الماسه تحب الوناسه 07:16 AM 03-26-2014
[IMG][/IMG]


حلا شريطه

المقادير ...

سمبوسه سويتز ...

حليب نستله مركز نصف علبه ..

6 حبات جبن كيري ..

وقليل من الدارسين ..

وهيرشي ...

وتسكيره السمبوسه ..

طحين وشويه ماء ...

الطريقـــه ..

نقطع السمبوسه لنصفين

ونطويهاا النصف ع بعض ونسكرها من طرف بالطحين

وبعدها نقليهاا وبعد ماتتصفى من الزيت ..

نغمسها في دارسين مطحون+سكر مطحون

ونبدا نصف شرايح السمبوسه في الصينيه المتحركه

نحط عليه خلطه الجبن وحليب

ثم ندخله في الثلاجه لمده ساعه
وبعد ساعه نرفع الطبق المتحرك ونجيب الشريطه ونربطه
الماسه تحب الوناسه 07:21 AM 03-26-2014
[IMG][/IMG]
المقادير :


2 اكواب ماء دافئ
2 اكواب دقيق
2 ملاعق خميره وسط
رشة ملح

ربع كوب حق الشاهي سكر
2 ملاعق حليب بودره متوسطه حق الاكل

المقادير :

3 اكواب دقيق نفس القياس بالمرحله الاولى
وربع كاس زيت


الطريقه :

العجينه للعشر الدقائق للمرحله الاولى تكون سائله نخلط جميع مقادير المرحله الاولى ونتركه تتخمر لمدة 10 دقائق

سكبناها للمكان الي بنعجن فيه المرحله الثانيه ونضيف مقادير المرحله التاني للاولى .. هنا نعجن عادي باليد العجينه بتتلاصق باليد عادي مش مشكله اعملي دقيق او زيت عشان يساعدك بالعجن وتصير معك كره متماسكه وكل ماتعجني اكتر تكون ارطب واحسن اكتر .. هنا العجينه بعد ماعجنته تمام صارت كدا واتركه لمدة عشر دقائق او ربع ساعه على مبال تحضري الحشوات .. تكون صارت كدا تخمرت وارتفعت ..

طبعا طريقة خلية النحل ناخد كور صغيره باليد ونعمل فتحه صغيره فيها ونحط الجبنه ونغلقه باليد ونكورها ونرصهم بالصحن مدهون بشوية زيت ويكون الفرن مشعل مسبقا حار وقت مايتم دخوله ننقص الحراره على الاخر ونتركه فوق بعيد من الحراره وندهن الوش بالبيض بالفرشاه وبهد مايبدا ينجح تمام نشعل الفرن من الاعلى ونزل الصحن تحت بالاخر
الماسه تحب الوناسه 07:24 AM 03-26-2014
[IMG][/IMG]



4او 5 وحدات بطاطس
ملح
فلفل
كركم
2 ملعقة زعتر
تلت كوب زيت ذرة او زيتون
التحضير:تغسلى البطاطس كويس اوى وتقطعيهاارباع
الطبخ: وتضيفى عليها باقى المقادير
وتحطيها فى الفرن وتشغليه من فوق ومن تحت لحد ما تستوى
وتحمر
الماسه تحب الوناسه 07:26 AM 03-26-2014
[IMG][/IMG]




مكرونه صينيه




المقادير:
مكرونة اسبقاتي
ثلاث بصلات
صحن صدور دجاج
3جزر مقطع شرائح طولية
3فلفل اخضر"رومي" مقطع شرائح طولية
ملح + بهارات مشكلة
ملح اجي نو موتو "الملح الصيني" ملعقة كبيرة
زيت ثلاث ارباع كوب
بيالة شاي صلصة الصويا الحلوة

الطريقة:
اولا : تسلقين المكرونة الاسبقاتي بموية وملح وشوية زيت ثلث الكوب

ثانيا: في قدر اخر تحطين زيت نصف كوب والبصل المقطع طولي وتشوحينه على النار لين يصير لونه بني انتبهو يحترق
ثالثا: نضع مكعبات صدور الدجاج ونتركها ربع ساعة على النار مع التقليب المستمر عشان ماتلصق في قاع القدر واذا احتجتي موية زيدي بس شوي انا صراحة مازدت موية
رابعا: حطي الجزر والفلفل الاخضر وقلبيهم خمس دقايق مع البهارات المشكلة والملح الصيني
خامسا:نضع صلصة الصويا الحلوة
سادسا:ونصفي المكرونة ونضعها على خليط الدجاج وتقلب جيداااا
سابعا:ثم تطفئ النار و تقدم وبالهناء والعافية:!!::!!:
الماسه تحب الوناسه 07:28 AM 03-26-2014
ابي اشوف تقيمك
وردودكم الحلوه

اذا شفت تفاعل كملت باقي
طبخخخخخخخخخخخخخخخات بعد
اختكم مرام

1  2 3  4  5  6  ... الأخيرة
كلمات ذات علاقة
متنوعه , أراء , منقوله , حلى , غير , طبخات