طبخات مرام متنوعه غير منقوله يمي يمي

مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت : الماسه تحب الوناسه
-
[IMG][/IMG]


كيك الجاهز الي بالكرتين اخبزيها وقليلي المويه
وبعطين صلحي صوص وزينيه بالهرشي


نص علبة حليب مركز مع 6 حبات جبن كيري اخلطيهم في الخلاط وبعدين حطيهم في قدر على ناااار الين مايسخن

بعدين صبيه
كتبت : الماسه تحب الوناسه
-
[IMG][/IMG]


هذه طريقة الدونات



المقاديروالطريقة

1/2 اصبع زبدة + 1/4 كاس سكر+ 1م ص فانيليا+ 1/4 كاس حليب بودرة + 3/4 كاس ماء دافيء + 3بيض + 1كأس دقيق + 1م ك خميرة +1م ص باكنج بودر + مقدار ربع ملعقه صغيره بشر ليمون ( هذه مني الاضافه ممكن تضيفي عصير برتقال او بشر برتقال تعطي نكهه حلوه خاصه لمن تنقلي )


توضع مع بعض وتخلط جيدا وتترك لتخمر لمدة ربع ساعة



ثم يضاف لها 2ونص كاس دقيق وتعجن مرة اخرى ولو احتاجت دقيق اضيفي مقدار 2م ك فقط


ثم تترك لتخمر مرة اخرى .




وتعجن مره اخرى وتترك لمدة عشر دقائق

.. ثم تشكل



ثم تترك لتخمر مرة اخرى شوفو كيف انتفخت العجينه




وتقلى في الزيت .....



هنا بعد ما قليتها بالزيت

نجي الحين للتزيين ويكون حسب رغبتك
راح اوريكم دوناتي هذه المجموعه



هذه زينتها بالتوفي الخفيف ورشيت عليها جوز محمص ومجروش



وهنا بسكر بودره




هنا بالشكولاته ورشيت عليها رقائق جوز هند
كتبت : الماسه تحب الوناسه
-
[IMG][/IMG]


لحمة مفرومة وهنفرم بصل كتيير ( بصلاية كبيرة او اتنيين صغيرين) وهنفرم طمطماية صغيرة
الطبخ: هنجهز اللحمة المفرومة هنجيب ربع كيلو لحمة مفرومة وهنفرم بصل كتيير ( بصلاية كبيرة او اتنيين صغيرين) وهنفرم طمطماية صغيرة
وبعدين على النار هنحط شوية زيت ذرة صغيرين او حتة سمنة صغيرة خالص علشان اللحمة اصلا بتنزل دهون كتير وهنشوح البصلة المفرومة لحد متصفر وبعدين هنحط اللحمة ونقلب عليها الطماطم وهنحط الملح والفلفل الاسود وباقى التوابل ( كمون ناعم و كسبرة وبهارات لحمة ورشة قرفة وجنزبيل وفلفل ابيض وقرنفل حاجه بسيطة وكركم وتوم بودرة وشوية صويا صغيرين ) وشوية ميه ونغطيها لحد متستوى
وبعدين هنعاير تلت الطاجن بس لسان عصفور لان حجمه هيزيد بعد كده
وشوية زيت ذر ة ونشوح فيهم لسان اعصفور على النار لحد ميحمر شوية يدوب ياخد لون
هنحط اللحمة المفرومة على لسان العصفور ونقلبه ونولع الفرن
هنحط لسان العصفور فى الطاجن ونساوى الوش بمعلقة ونحط حتة مستكة صغيرة خالص و2 حبهان وورقة لورا وحتة فلفل رومى على الوش
وبعدين 2 كوباية مية هندوب فيهم 2 معلقة كبيرة صلصة طماطم وشوية ملح وفلفل اسود ولو تحبو من غير الصلصة مفيش مشكلة لان فى طماطم مع اللحمة المفرومة وبالراحة خالص هنمسك الكبشة ونحط الشوربة من على الحرف لحد متغطى لسان العصفور ونغطى بالفويل ونحطة فى الفرن على الرف اللى بالوسط الاول على نار عاليه وبعد عشر دقايق نخليها على الهادى ونزودها بالمية اللى بالصلصة كل شوية زى مبنسوى الرز العادى
هنختبر السوا بتاعه عادى خالص بالشوكة ناخد حبيتن لسان عصفور ونشوفه استووا ولالا .....
ودى النتيجة
كتبت : الماسه تحب الوناسه
-
المقادير:
كوب شعيرية
4 ملاعق زيت نباتي
30 غرام زبدة
3 اكواب ماء
3/4 كوب سكر
للزينة: جوز هند + قرفة حسب الرغبة


الطريقة:
يتم تسخين الزيت النباتي في طنجرة
تحمص الشعيرية جيداً بالزيت حتى تصبح بنية اللون.
يضاف الماء للشعيرية وتترك على نار منخفضة حتى تمتص الشعيرية كامل الماء وتنضج.
يتم اصافة السكر ويقلب ويترك على النار حتى يذوب السكر تماماً ويختفي.
يتم اضافة الزبدة وتقلب ثم تسكب وتزين بجوز الهند او القرفة لمزيد من النكهة.
كتبت : الماسه تحب الوناسه
-

المقادير :
كرتون كبك بيتي كروكر بالشوكلاتة السوداء
زبدة ليوبارك صغيرة
علبة نستلة كبيرة
ملعقتان شوكلاتة
الطريقة
أقول ولا ماأقول
يالله استعين بالله وأقول
تعمل كيكة بيتي كروكر كما هو موضح خلف العلبة ثم توضع في صينية مقسمة إلى دوائر ( يمكن وضعها في صينية عادية ) ثم تخبز في الفرن حسب الوقت الموضح خلف العلبة
طريقة عمل الصوص :
تقدح الزبدة وترفع عن النار ثم يوضع الحليب النستلة والشوكلاتة وتقلب ثم توضع في حمام مائي وتقلب حتى تسخن
ثم يوضع الصوص على الكيك ويقدم
على فكرة هاذي الكيكة يحبوها الأطفال وتعجب الكبار
كتبت : الماسه تحب الوناسه
-
[IMG][/IMG]

عش بلبل بخبز ترتيلا

3 حبات خبز بين كل خبزه نحط جبن سايل
اخر طبقه بالوجه وضع لبنه ونكثرها شوي
وتدخل الفرن وتتحمر شوي

وتزين بالعسل او شيره
الصفحات الأولى ... 2  3  4  5  6 7  8  9  10  ... الأخيرة