بيتزا سريعه وكانيلونى بالصور
مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت :
زهره الاسلام
-
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اهلا حبيباتى
قمت امس بعمل بيتزا سريعه وكانيلونى ويارب يعجبوكم
مقادير الكانيلونى
كوب الا ربع دقيق
كوب وربع لبن
بيضه
معلقه كبيره زبده
رشه ملح
الطريقه تخلط كل هذه المكونات فى الخلاط
ويتم وضع طبقه رقيقه من الخليط فى طاسه بعد مسح الطاسه بزيت قليل جدا
وبعد ذلك يتم عمل الخليط الذى سيوضع فى الكانيلونى وانا عملت لحمه مفرومه
نضع طبقه بسيطه من الباشاميل فى البايركس
وطريقه الباشاميل كالتالى
4 ملاعق كبار زبده ونضع عليهم 4 ملاعق كبار دقيق ونضعهم على النار ونحمر الدقيق ومن ثم نضع اللبن
ويرص الكانيلونى ويوضع فوقه الصلصه
وطريقه الصلصه كالتالى
يحمر ثوم فى الزيت ونضع عليه صلصه وكاتشب وزعتر ويترك على النار قليلا
ومن بعدها باشاميل ومودزريلا وتوضع فى الفرن
فى النهايه
عجينه البيتزا
2ونصف كوب دقيق
5 ملاعق زيت كبيره
3 ملاعق حليب بودره
3 ملاعق صغيره سكر
معلقه طعام خميره فوريه
نصف معلقه بيكنج باودر
رشه ملح-زعتر
ماء للعجن
نقوم بوضع المكونات الجافه اولا وبعد ذلك نضع الزيت وبعده الماء الدافىء حتى تتشكل العجينه
نتركها تتخمر نصف ساعه ومن ثم نقوم بفردها فى الصينيه بعد دهن الصينيه بالزيت ونضع عليها المكونات المفضله لدينا
وانا وضعت عليها طماطم وفلفل وزيتون ولم اجد لحم مدخن فوضعت بسطرمه وفرانكفورتر بقرى وجبنه مودزريلا
بعد خروجها من الفرن
اهلا حبيباتى
قمت امس بعمل بيتزا سريعه وكانيلونى ويارب يعجبوكم
مقادير الكانيلونى
كوب الا ربع دقيق
كوب وربع لبن
بيضه
معلقه كبيره زبده
رشه ملح
الطريقه تخلط كل هذه المكونات فى الخلاط
ويتم وضع طبقه رقيقه من الخليط فى طاسه بعد مسح الطاسه بزيت قليل جدا
وبعد ذلك يتم عمل الخليط الذى سيوضع فى الكانيلونى وانا عملت لحمه مفرومه
نضع طبقه بسيطه من الباشاميل فى البايركس
وطريقه الباشاميل كالتالى
4 ملاعق كبار زبده ونضع عليهم 4 ملاعق كبار دقيق ونضعهم على النار ونحمر الدقيق ومن ثم نضع اللبن
ويرص الكانيلونى ويوضع فوقه الصلصه
وطريقه الصلصه كالتالى
يحمر ثوم فى الزيت ونضع عليه صلصه وكاتشب وزعتر ويترك على النار قليلا
ومن بعدها باشاميل ومودزريلا وتوضع فى الفرن
فى النهايه
عجينه البيتزا
2ونصف كوب دقيق
5 ملاعق زيت كبيره
3 ملاعق حليب بودره
3 ملاعق صغيره سكر
معلقه طعام خميره فوريه
نصف معلقه بيكنج باودر
رشه ملح-زعتر
ماء للعجن
نقوم بوضع المكونات الجافه اولا وبعد ذلك نضع الزيت وبعده الماء الدافىء حتى تتشكل العجينه
نتركها تتخمر نصف ساعه ومن ثم نقوم بفردها فى الصينيه بعد دهن الصينيه بالزيت ونضع عليها المكونات المفضله لدينا
وانا وضعت عليها طماطم وفلفل وزيتون ولم اجد لحم مدخن فوضعت بسطرمه وفرانكفورتر بقرى وجبنه مودزريلا
بعد خروجها من الفرن