مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

الطعميه والباذنجان المخلل المصرى لذييييييييذ جدا

عين الحياة 07:46 PM 07-31-2007
بسم الله الرحمن الرحيم
في هذا الجزء سوف اتناول بعض الاكلات الشعبية المصرية
اولا: الطعمية البيتي:


المقادير:
bleh1/2 كيلو فول مقشر ومنقوع طوال الليل (8) ساعات.
خضرة متنوعة(كرات-جذور البصل الاخضر الخضراء-شبت-كزبرة بقدونس)
حوالي راس ثوم(مالا يقل عن 10 فصوص متوسطة).
بصلة متوسطة الحجم.
حوالي ربع كيلو حمص (شامي)منقوع نفس وقت نقع الفول.
توابل(ملعقتين كبار ملح-شطة حسب الرغبة-نصف ملعقة فلفل اسمر-ملعقتين كزبرة مطحونة-اربع ملاعق صغيرة كمون مطحون-نصف ملعقة كاري)
الطريقة:
يؤخذ الفول والحمص وتصفي الماء منهما ويغسلا مرة واحدة وتصفي الماء ثانية ثم يضربا في الكبة او علي المفرمة اليدوية حتي يصبحا كالعجينة معا.(فترة حوالي نصف ساعة متقطعة وتختلف حسب قوة الكبة).
تاخذ الخضرة وتنظف وتقطع قطع صغيرة وايضا تقطع البصلة ارباع .
يوضع كل من(الخضرة+البصلة+الثوم+التوابل)في الكبة وحدهما ويضربا حتي يصبحا مثل العصير.
يوضع الخليط السابق علي الفول والحمص المضروبان ثم يعاد ضربهما معا من جديد حتي يتجانسا تماما.
يوضع العجينة في اكياس صغيرة كل كيس حسب عدد افراد الاسرة وكفايتهم ويوضع في الفريزر(ليس الثلاجة حتي لايحمض)بل يتم اخراج كيس بكيس.
عند قلي الطعمية يتم اخذ بيضة متوسطة الحجم(لكل عشرة ملاعق كبيرة عجينة طعمية) ويوضع عليها قليل من الملح والفلفل ويضربان سويا (العجينة+البيض+الملح والفلفل) حتي يتجانسا تماما بالمضرب اليدوي.
ويمكن اخذ القليل من السمسم وخلطه علي العجينة
يسخن زيت غزير للقلي ثم تستخدم ملعقة طعام ويؤخذ من العجينة قدر هذه الملعقة وتوضع في الزيت حتي تمتلي الاناء وتترك حتي تحمر من الجانبين.
تخرج من الزيت وتنشف علي ورق نشاف ثم تقدم مع فول مدمس وبطاطس محمرة ومخلل البذنجان المصري وعيش بالردة.

ثانيا:مخلل البذنجان المصري

المقادير:
نصف كيلو باذنجان رفيع وطويل.(اي لون ابيض او اسود وممكن عمل تشكيلة من اللونين)
عشر فصوص ثوم.
ثلاث قرون شطة حمراء وثلاثة شطة خضراء(يمكن استبدالها بفلفل احمر واخضر لعدم محبي الشطة)
توابل(ملح+كمون+بهارات عامة)
نصف كوب خل ابيض
الطريقة:
تقطع راس الباذنجان ويقشر واذا كان متوسط الطول او قصير يترك كما هو اما اذا كان اطول من 20سم فيتم عمله انصاف.
يسلق الباذنجان في مياه لمدة 10 دقائق او حتي ينضج ولكن يكون متماسك.
تجهز الخلطة بتقطيع الفلفل قطع صغيرة ووضعه مع الثوم والتوابل والخل في كبة الخلاص ويضربا لكن بدون ان يهترا يظهر الفلفل والثوم(ضرب غير شديد)
يصفي ماء الباذنجان ثم يفتح فيه بالطول فتحات بالسكينة ويحشي بالخلطة السابقة حتي تنهتي كل الكمية من الباذنجان والخلطة.
يرص الباذنجان في طبق واذا تبقي جزء من الخلطة توضع فوقه عند التقديم ويقدم باردا او ساخنا
honey 04:34 PM 08-01-2007
ما فيه أطيب و لا ألذ من الأكلات المصرية ..
تسلم يديكي يا عين يا قمر...
بوسى الحديدى 05:14 PM 08-19-2007
ايوه كده الاكلات المصريه بدات تظهر وتبان
ميرسى ياعين ياقموره على الوصفه السهله اوى دى
تسلم ايدك ياحبيبتى
وياريت تقبلى ردى ومرورى
وتقبلى تحيااااااااااااااااااتى
سلااااااااااااام ياعسسسوله
براكين بارده 09:25 PM 08-21-2007
مشكوره تسلم يديكي
سحر هنو 12:22 AM 09-12-2007
شوقتينى لمصر وطعمية مصر واكل مصر كلة تعيشى وتسلم ايدك
مسلمة 05:25 PM 11-03-2007
1 2 
كلمات ذات علاقة
لذييييييييذ , الأجمل , المصري , الطعميه , جدا , والباذنجان