الكفتة المصرية من عند زهورة
مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت :
زهرة الليمون
-
نصف كيلو لحم
كوب ارز مصرى مطحون خشن
كزبرة خضراء
ثوم - بصل - بهرات - كمون - ملح - فلفل اسود
عصير طماطم
سمن او زبدة

الطريقة بالخطوات والصور
يطحن الأرز خشن
يفرم اللحم فى الكبة وتضاف اليه جميع المكونات ماعدا الطماطم
تشكل بعد الفرم على هيئة اصابع او كرات وتسوى قليلا على البخار بوضع حلة بها ماء وتغلى وتوضع اصابع الكفتة فى مصفاة وتوضع فوق الحلة وتغطى وتترك قليلا حتى تستوى نصف سواء

تسبك الطماطم مع بصلة مشوحة ويضاف اليها الماء والملح وشوية كمون وفلفل اسود وتترك حتى تغلى تضاف اليها الكفتة وتترك حتى تنضج تماما وجيدا وتقدم مع ارز بشعرية او سلطة وعيش وبالف هنا


