طريقة عمل القلقاس بالسلق واللحم

مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
زهره الاسلام
القلقاس من الاكلات اللذيذه والمرتبطه بالشتاء وبتختلف طرق طهوه بس فى النهايه طعمه بيكون لذيذ جدا وشهى
القلقاس 0023.gif
المكونات
قلقاس 1 كيلوا ويفضل تكون قلقاسه واحده علشان تاخد وقت سواء واحد
كسبره خضراء
سلق
لحمة مسلوقه
زبده
ثوم

الطريقه
نقشر القلقاس وننظفه جيدا بفوطه جافه ونظيفه ولا نغسله
نقطعه مكعبات
نقوم بتحميره فى زبده وزيت لحد ما لونه يتغير ويبقى بمبى القلقاس icon11.gif
القلقاس 14154054351.jpg

نسلق اللحمه بالطريقه المعتاده
القلقاس 14154054364.jpg

نضع شوربة اللحمه على القلقاس ونتركه على النار لحد مايستوى
بعدها نضع الكسبره الخضراء على القلقاس ونضع ملح وفلفل اسمر ونتركه يغلى
القلقاس 14154054.jpg

نضع ثمرة طماطم صغير مبشوره على القلقاس ونتركه جانبا
القلقاس 14154056381.jpg

نقوم فى طاسه بوضع السلق بعد تقطيفه وغسله ونضع معه مسحه صغيره من الزيت
القلقاس 14154054363.jpg

ونستمر فى التقليب حتى يفقد المياه الموجوده فيه
ويتحمر وهنا نضع الثوم ونقلبه مع حتى يكون شبه احترق
نضعه بعد ذلك فى قليل من الشوربه ونخلطه فى الخلاط ثم نضعه على القلقاس حتى يغلى فقط
القلقاس 14154056382.jpg

فى النهايه :)
القلقاس 14154054362.jpg

جربوه وان شاء الله يعجبكم القلقاس wub.gif
القلقاس 0024.gif
مامت توتا
تسلمى زهورة يا قمر

احلى تقيي اليك انا بقى بحبة

مقلى زى البطاطس فقط طعمه روعه

بس بجد تسلم ايديك
ام يانيس
حلوة كثير الوصفة اختي
لكن ما هو القلقاس لو ممكن صورة له؟
ام يانيس
ممم بحثت عليه لا اعرفه صراحة وجديد بالنسبة الي
بارك الله فيك اذ رايته في السوق نجربوه لما لا
مرسي كثير
اغاريد & رجيم
ياسلاااام على الاكل الشتوي اللذيذ
تشلم ايدك زهورة قالولي ان الشتة بدأ عندكم
دفيلنا ايثوا كويس
ودي و حبي و بوسات لأيثوا

التالي
السابق