مولتن كيك بالكابوتشينو بالشوكولاتة البيضا والقهوة للشيف سالي فؤاد

مجتمع رجيم / النقاش العام
كتبت : عبير ورد
-
[FT=Traditial Arabic]هنقدملكم طريقة عمل مولتن كيك بالكابوتشينو بالشوكولاتة البيضا والقهوة بخطوات سهلة وبسيطة ووممكن تعمليها في الحفلات واعياد الميلاد وسوف تشرفك امام ضيوفك .[/FT]
[FT=Traditial Arabic]بالكابوتشينو بالشوكولاتة images1.jpeg?resize=[/FT]

[FT=Traditial Arabic]المقادير :[/FT]

  • [FT=Traditial Arabic]110 جرام زبدة.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]110 جرام شيكولاتة بيضاء مبشورة.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]50 جرام سكر.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]2 بيضة كاملة.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]2 صفار بيض.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]فانيليا سائلة.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]رشة ملح.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]2 ملعقة كبيرة اسبرسو بودرة.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]4 ملعقة كبيرة دقيق.[/FT]
[FT=Traditial Arabic]للزينة:[/FT]


  • [FT=Traditial Arabic]ايس كريم فانيليا وصوص كراميل جاهز.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]
    [/FT]
[FT=Traditial Arabic]بالكابوتشينو بالشوكولاتة dsc09420.jpg?resize=[/FT]

[FT=Traditial Arabic]الطريقة :[/FT]

  • [FT=Traditial Arabic]تسيح الزبدة على النار،ثم ترفع من على النار ويضاف الشيكولاتة البيضاء وتقلب جيدا حتى تسيح تماما.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]في بولة يخلط البيض والسكر والفانيليا ويقلب جيدا، ثم يضاف الاسبرسو البودرة ورشة الملح ثم يضاف الدقيق ويقلب جيدا.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]ثم يضاف خليط الزبدة لخليط البيض والسكر والدقيق ويقلب جيدا.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]يبطن قالب المولتن كيك بالسمنة والدقيق او الزيت والدقيق، ثم يصب فيه خليط الكيك.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]تدخل الفرن على 190 او 200 مدة حوالي 12 دقيقة حسب حجم القالب وتقدم ساخنة وعليها ايس كريم الفانيليا [/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]وصوص الكراميل الجاهز.[/FT]
[FT=Traditial Arabic]ملحوظة:[/FT]


  • [FT=Traditial Arabic]يراعى ان يكون المنتصف مازال طري.[/FT]
  • [FT=Traditial Arabic]لو طولت الوقت في الفرن ستتحول الي كيك عادي وليست مولتن.[/FT]
[FT=Traditial Arabic]بالكابوتشينو بالشوكولاتة 27337076_18102945090[/FT]

[FT=Traditial Arabic]بالكابوتشينو بالشوكولاتة download.jpg?resize=[/FT]



التالي
السابق