كشرى مصرى مشطشط

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : الاستاذة
-
السلام عليكم اخواتى يا ترى جربتوا الكشرى المصرى؟ اليكم طريقة سهلة وطعمة المقادير: كمية زيت كتيرة بصل مقطع طرنشات رفيعة - 2 كوب ارز منقى ومغسول- 1كوب عدس اسود منقوع لمدةساعة على الاقل- 1كوب شعرية - نصف كيلو مكرونة -راس ثوم متوسطة- قرن فلفلاخضر -حوالى كيلو طماطم او اقل بقليل -شطة مهروسة - خل . المقادير دى ممكن تقل او تزيد المهم الطريقة نيجى بقى للطريقة اولا اقدحى الزيت الكتير وحمرى فيه البصل (افركى طرنشات البصل بشوية ملح وفلفل عشان تقرمش)سيبى البصل فى الزيت لحد مايبقى لونه بنى فاتح ثم انشليه من الزيت فى طبق على جنب هاتى العدس المنقوع واسلقيه فى كمية كافية منالماء لكن لا تجعليه يتهرى لما يستوى العدس صفيه لكن لا ترمى ماء السليق لاننا سنسوى بها الارز ثم اسلقى المكرونة وصفيها ثم ناتى للارز هاتي شوية من الزيت اللى حمرتى فيه البصل وضعيه فى الحلة اللى حتسوى فيها الارز وحمرى الشعرية ثم ضعى عليها الارز المغسول وقلبيهم مع بعض ثم ضعى من ماء سليق العدس الكمية الكافيه وضعى الملح واتركيه يستوى بالطريقة المعتادة فى حلة اخرى ضعى شوية زيت من اياه وشبه شوحى فيه المكرونة مع العدس وضعى الملح والفلفل خلاص نيجى بقى للصلصة اضربى فى الخلاط كمية طماطم مع بصلة صغيرة مع قرن فلفل مع فصين ثوم وهاتى حلة صغيرة او طاسة عميقة ضعى فيها زيت من اياه ولما يسخن ضعى ثوم مهروس حتى يصير لونه ذهبى ثم ضعى عليه ربع كوب اواكثر من الخل ثم ضعى عليه الطماطم واتركيه يتسبك لا تنسى وضع الملح والفلفل وتوابلك المفضلة لحد هنا يعتبر جاهز للاكل بدون شطشطة خش على الشطشطة نضرب فى الخلاط كمية خل و شطة وتسخن على النار وعليها شوية زيت طبعا عند التقديم نضع الارز ثم المكرونة ثم الصلصة ثم البصل المقرمش ثم الشطة لمن يريد وبالهنا والشفا انا بحبه جدا انا واسرتى وبنفضل ناكل لحد ما الريجيم يبوظ
كتبت : سحر هنو
-
يسلموا يعطيك العافية
كتبت : noga sief
-
واااااااااااااااااااااااااااو جميل جدا
تسلمى حبيبتى
كتبت : honey
-
لذيذ جدا..
تسلم يديك حبيبتي...

التالي
السابق