ارز معمر
مجتمع رجيم / قسم الاطباق المنقولة
كتبت :
سحر هنو
-
فى عمل ( الارز المعمر)
وان شاء الله تعجبكم
استخدمى صينية او فخار او بيرام او
بيركس بس الصينية متكونش تيفال
واهم شئ يكون سور الصنية عالى
المقادير
كوب ونصف لبن
كوب ارز مصرى
قطعة قشطة عبوة كوب زبادى
ملح
ضعى على كل1- كوب ارز مصرى
وطبعا مغسول ومصفى من الماء
علية1.5 كوب و نصف حليب
بمعنى لو عملتى 2كوب ارز
يبقى حتضعى عليهم 3 كوب لبن
وبعدين رشة ملح صغيرة والافضل تتزوقية
واعملى حسابك انة بيكون احدق ما
بتتزوقية بعد السواء بعدين تضعى
قطعة كبيرة قشطة مجمدة
من الفريز و فكة شئ بسيط
ولا توزعيها وضعيها فى وسط الصينية
وضعيها فى الفرن لحد ماتستوى
وبتعرفى السواء لشربها للبن ووجه الصينية
بيكون لونة محمر و مايل لبنى فاتح
و بالهنا والشفاء
وياريت تقولو لى رايكم