مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

خلطة تتبيلة المشاوي

jannah1 08:28 AM 11-17-2008
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اخواتي في الله
اقدم لكم تتبيلة المشاوي
هذه التتبيله توضع على انواع اللحوم والاسماك
ويمكن تخزينها من 6اشهر الى سنه في الثلاجه
المقادير=3-بصل مثروم ناعم
1-راس ثوم كبير ومهروس او مثروم ناعم
1-كوب من زيت الزيتون
ملعقه واحده كمون+ملعقه صغيره كركم+ملعقه صغيره هيل مطحون+ملعقه صغيره فلفل اسود+5 مسمار قرنفل مطحون+1-ملعقه قرفه(دارسين)+1- كوب خل+ملعقه كبيره من الببريكه+2-ملعقه كبيره من الملح-الشطه توضع حسب الرغبه(اذا كنتي من عشاق الطعم الحامي)
توضع كل المواد مع بعض الا الزيت
نختار علبه زجاجيه تكون نظيفه وذات غطاء محكم
تخلط المواد جيدا وتوضع في العلبه ويصب الزيت اخيرا فوق المحتويات وتوضع في الثلاجه لحين الاستعمال
ماذا يحدث بعدها
سوف تنحل المواد بفعل الخل وتخرج النكهه المطلوبه وتضل محافظه على هذه النكهه بفعل الزيت
يمكن استعمال هذه الخلطه بدهن اللحم او الدجاج او السمك قبل الشواء
وستجدين نكهه خاصه وطعم ولا احلى
والف عافيه وهنا انشاء الله
لاتنسونا من صالح دعاكم--- اختكم في الله
بشاير الليل 11:09 AM 11-17-2008
مشكوره حبيبتي
دلع الكون 02:31 PM 12-05-2008
الف شكر لك حبيبتي
kanas 03:30 PM 12-05-2008
تسلمى حبيبتى بس فعلا تقعد 6 شهور

وهى فيها بصل .. معلش سؤال كمان لو معنديش ببريكا احط بدالها ايه ؟؟؟؟

علشان مش بيكون متوافر على طول

على العموم ان شاء الله هجرب اعملها قبل العيد واستعملها

على المشاوى خلال ايام العيد

جزاكى الله خيرا
عين التسنيم 03:05 AM 12-27-2008
سحر هنو 01:08 PM 12-28-2008
تسلم الايادى على الوصفة الرائعة

ربنا يبارك لك
1 2  3  4  ... الأخيرة
كلمات ذات علاقة
المشائخ , تتبيلة , خلطة