عجينة العشرة دقايق بحشوة مبتكرة << سهله و اقتصادية كمان...

مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت : كنت كربوووجة .. !!
آخر تحديث: 14 يونيو, 2021
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الحمد لله رب العالمين
تقريبا مشكلتي مع العجائن والتشكيل ليها بادية تنحل << اقتصادية كمان... thumbs-up.gif
بس شوية طولة بال ومرة على التانية بتطلع لك بشكل مرتب وحلو
وعندي اليوم صور لتطبيقي لعجينة العشرة دقايق

بجد العجين روووووووووووعة لكل الاستعمالات وميزته الكبيرة انه بدون بيض << اقتصادية كمان... clap2.gif


اقول لكم في الاول طريقة العجين

المقادير:

2 كوب ماء دافئ (المائ الدافئ هو بدرجة سخونة تقدري تحممي فيها طفلك عادي)
1/2 كوب حليب بودرة
2 م ك خميرة فورية
2 فنجان قهوة عربية سكر
ذرة ملح
2 كوب دقيق + 3 كوب دقيق
1/2 كوب زيت نباتي

الطريقة:
في خلاط الكاس او بالمضرب ضعي كل المقادير عدا الزيت و 3 كوب طحين
اخلطيها جيدا حتى تبدا الخميرة في الاختمار وتنتج فقاعات داخل العجين
اضيفي بقية الدقيق والزيت واعجني كثيرا حتى تتشكل عجينة كروية لا تلتصق باليد وطرية في نفس الوقت
غطيها ودعيها تختمر
استعمليها في اي معجنات ترغبين بها
دعيها تخمر مرة اخرى ثم اخبزيها حتى تحمر
للحصول على سطح لامع يمكنك دهن بيضة مع بضع نقاط من الخل او خليط من الحليب و السكر

................حشوتي اللي استعملتها................

المقادير:
1 كوب حليب
7 مثلثات جبن ( حسب الرغبة ممكن اقل او اكثر وممكن جبن سائل او كريمي)
3 م ك دقيق
ذرة ملح

الطريقة
ضعي الحليب والدقيق سويا في قدر استانلس ستيل على النار
قلبي باستمرار حتى يثخن المقدار
اضيفي مثلثات الجبن وقلبي حتى تذوب ويتشكل عجين متجانس
دعيها تبرد ثم استعمليها في الحشو

ميزة الحشو......
اقتصادي في استعمال الجبن
سهل الحشو والاستعمال
يمكن التحكم في طعم الجبن كما تحبين


تشكيلي للعجين:
بعد الاختمار اخذت من العجين كرات صغيرة وفردتها بين ايدي بشكل دائري بسمك حوالي نصف سنتيميتر
اخذت حوالي نصف ملعقة صغيرة من الحشو وحشيت بيها
جمعت اطراف الدائرة من تحت حتى صارت بشكل كرة
خليت الطررف المفتوح من اسفل
تركتها تختمر كمان
دهنت الوجه بالبيض مع شوية خل
رشيت حبة سوداء على الوجه بعدين خبزتها




الصور...........


هنا الحشو اللي استعملتها

<< اقتصادية كمان... n710733643_780831_30

شوفو كيف في الملعقة ثقيلة وثابتة

<< اقتصادية كمان... n710733643_780832_33

هذا عجيني بعد التخمير

<< اقتصادية كمان... n710733643_780833_36

هنا بعد ما حشيته ورصيته في الصينية متباعد طبعا عن بعضه

<< اقتصادية كمان... n710733643_780834_39

خليته يخمر مرة ثانية قبل اخبزه

<< اقتصادية كمان... n710733643_780835_43

هنا وهي مرصوصة في الطبق

<< اقتصادية كمان... n710733643_780844_75

وهنا من جوة شوفوها كيف تفتح النفس

<< اقتصادية كمان... n710733643_780845_79


مستنية رايكم في شغلي البسيط
وتجربو الحشو وتقولو لي
<< اقتصادية كمان... bad%20mood.gif




م/ل << اقتصادية كمان... icon10.gif
كتبت : دمعة وردة
آخر تحديث: 14 يونيو, 2021
شو ها الابداع
انشاء الله اجربها و اردلكى خبر
لكن في العجينة كتبت 2 كوب دقيق و 3 كوب دقيق كيف يعنى انواع مختلفة من الدقيق "الدقيق هو الطحين ة"
بالتوفيق
كتبت : حروف الهجاء
آخر تحديث: 14 يونيو, 2021
أجربها بعد الرجيم

سلمت يمينك
كتبت : lolo82
آخر تحديث: 14 يونيو, 2021
ايه الجمال دة
بجد شكلها يجنن
ولذيييييييييييذة
كتبت : سحر هنو
آخر تحديث: 14 يونيو, 2021
كتبت : rose angel
آخر تحديث: 14 يونيو, 2021
الصفحات 1 2  3  4 

التالي

كحك بطريقة شيف احمد القاضي

السابق

من اطيب وصفات الشكلاتة

كلمات ذات علاقة
؟؟؟