صينية الجمبرى والسبيط من مطبخى

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : noga sief
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

النهاردة جيبتلكم صينية خفيفة جدا لمحبى الاسماك

المقادير :

كيلو جمبرى متوسط - كليو سبيط او كلمارى متوسط - 2 بصلة - 2 حبة طماطم - 2 حبة فلفل اخضر رومى - ملح - فلفل اسود - 4فصوص ثوم صحيح - عصير 2 حبات ليمون - بهارات ( هيل - جوزة الطيب - ورق لورو - زعتر - عود قرفة - واى اضافة حسب رغبتك ) - 1/4 كوب ماء - 1/2 كوب زيت زيتون

الطريقة :

- ينظف الجمبرى جيدا ويقشر

- ينظف السبيط جيدا ويقطع الى شرائح متوسطة

- تقطع كلا من البصل والطماطم والفلفل الرومى الى حلقات او شرائح حسب الرغبة

- يوضع الجمبرى والسبيط فى صينية بيركس ويضاف لها خليط الخضروات السابق ويتبل بالملح والفلفل

الاسود والبهارات وفصوص الثوم ويمزجوا باليد معا

- يضاف الزيت والماء وتقلب المقادير مرة اخرى

- تغلف الصينية بورق القصدير تغليف جيد وتوضع بالفرن مدة لا تقل عن ساعة تقريبا على درجة حرارة

180ْ ويحمى الفرن قبل وضع الصينية مدة لا تقل عن ربع ساعة

تقدم الصينية مع ارز السمك وسلطة طحينة وسلطة خضراء وبالهنا

اتمنى ان تنال اعجباكم
كتبت : قاهره العذال
-
رائع
يعطيك الف عافيه حبيبتي
كتبت : noga sief
-
تسلمى حبيبتى على المرور
كتبت : didi21
-
كتبت : عين التسنيم
-
مممممممممممم
اموت انا فى الجمبرى
تسلم اديكى يا قمر
كتبت : سحر هنو
-
اسة بس الجمال دة

دة اكلة اسكندرانى طحن

وبموت فيها تسلم الايادى يا قمر


الصفحات 1 2 

التالي

رز مع الدجاج بالفرن _بالطريقة المصووورة

السابق

كــبــسه باللـــــــــبن

كلمات ذات علاقة
مطبخى , الجمبرى , صينية , والسبيط