- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب
وستظهر فوراالر ائحة الطيبه
- نخفض الحرارةبعدان يتغير لون الكبدة
- نضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل النضج مع الكبدة
-تترك ربع ساعة ثم نكشف الغطاء حتى تتشرب ماءها وتتحمر
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون وهو ضرورى
لمذاق الكبدة الاسكندرانى
- تقدم مع البطاطس المحمرة والعيش المصرى
او فى العيش الفينو ( الصامولى ) مع صلصة الطحينه .
وبالهنا والشـفا
عجبتني الطريقة وجربتها مع تقليل بسيط في كمية الثوم والخل.. وكانت لذيذة , فقلــت تجربوها وتقولوا لي رأيكم .. واللي بتعملها بطريقة أخرى ياريت تقول لنا عليها.
كتبت :
..نفحة الورد..
-
تسلمين حبوبه عالطريقه الحلوه وانشاالله اجربها...
كتبت :
عين التسنيم
-
تسلمى حبيبتى فعلا هى دى طريقة الكبدة الاسكندرانى -وانا بعملها مع اختلاف -بحط فى الزيت الفلفل وقليل من الثوم الاول شوية وبعدين احط الكبدة وباقى المكونات فى الاخر الليمون والخل