أطباق مميزة لرجيم دشتي....

مجتمع رجيم / أطباق متنوعة للحمية
كتبت : فيونا
-
المنضـــــــــــوم

المقادير:
5 باذنجان مقطع حلقات
4 كوسا مقطع حلقات(طبعا في الكتاب مكتوب بطاطس بس بما انه ممنوع برجيم دشتي استبدلته بالكوسا)
5 طماطم مقطع حلقات

(أ)

لحم هبر مقطع مكعبات (في الكتاب صحن دجاج مفروم وطبعا مسموح هذا وهذا )
+1 بصل مفروم (اذا كنتي بتستخدمين الدجاج المفروم)+ ملعقة بهارات صغيره +رشة فلفل اسود + ملح

الصلصه:
2 بصل مفروم يحمس في زيت ويضاف له ملعقة بهارات ثم 2 كأس طماطم مطحون ومكعب ماجي وملح ويترك ليتسبك.

الطريقه:
- يحمر الباذنجان والكوسا في الزيت ويترك على ورق نشاف ليمتص الزيت.

- تجمع مقادير (أ) (اذا كنت استخدمت صحن دجاج مفروم فاخلطيهم وكوني أقراص دائريه) اما انا فقطعت اللحم الهبر الى مكعبات وسلقته وحطيت عليه رشة الفلفل الأسود والملح فقط.

- نحضر صينيه مستديره ونضع المقادير صفوفا دائريه وراء بعضها ( يعني نضع حبة باذنجان ثم حبة كوسا ثم حبة طماطم ثم قرص الدجاج او قطعة اللحمه وهكذا حتى تنتهي الكميه) ان شالله يكون واضح

ثم تسكب عليها الصلصه ثم يوضع بالفرن حتى ينضج مدة نصف ساعه تقريبا.

وبالعااااااافيه
كتبت : بحر الجود
-
كتبت : فيونا
-
تسلمين على مرورك بحر الجود
كتبت : ياسمينة البحرين
-
يعطيج العافية اختي والله يوفقج يارب
كتبت : فيونا
-
منوره حبيبتي
كتبت : فيونا
-
هذا الطبق للأمانه نقلته من منتدى آخر الله يجزاها خير

- حطيت معلقة كريمة خفق فى البايركس على النار (صورة 1) =( 1 كارب )


[/URL]


- بعدين حطيت شوية ماشروم ما يتعدوا ربع كوب وحمستهم فى الكريمة (صورة 2) = ( 2 كارب )

[/URL]

- حطيت قطع الفراخ المخلية وحمستهم من الناحيتين مع الماشروم والكريمة دقيقة بس (صورة 3) = (0 كارب)
بعدين رصيتهم فى البايركس مظبوط

[/URL]


- حطيت شرايح الجبنة الرومي (4) وخفقت بيضتين (1) وصبتهم على الوجه (صورة 4) = (5 كارب)
ملحوظة / تقدروا تحطوا بدل الجبنة الرومي شيدر بس حيتطلب تحطوا شوية ملح صغيورين جداااااا على البيض
اما الرومي فمملحة ما تحتاج
[/URL]

ودخلتها الفرن متوسط حوالى 45 دقيقة وحسب ما يحمر الوجه

وبعدين طلعتها من الفرن ( صورة 5 ) تطلع طبقات من فراخ ومشروم وجبنة وبيض والطعم تحفة

الكمية لفردين يعني كل واحد ما حيتعدي 4 جرام كارب بس بتشبع جداااااا مكنتش قادرة اكمل الطبق
ممكن يتزين الطبق وقت التقديم بشوية بقدونس او جرجير او خس


[/URL]



طبعا انا جربتها على جبن كرافت مش رومي والصراحه لذيذه
الصفحات 1  2  3  4 5  6  7  8  ... الأخيرة