موضوع مميز( 10 طرق لطهي الجمبري روووعه )

مجتمع رجيم / وصفات اللحوم
كتبت : jannah1
-
بسم الله الرحمن الرحيم
نبدأ.....
(1)..الجمبري بالزيت والليمون:
-جمبري حجم كبير مقشر ومنظف
-للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون)
-ملعقتين زيت
......
-قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه
الجمبري qT8iXK12051118.jpg
الجمبري tWXYMW12051120.jpg

-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...




الجمبري wol_error.gifتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 77KB.
الجمبري lO4rcz12051205.jpg



(2)كفته الجمبري:
-جمبري حجم صغير
-دقيق أرز حسب كميه الجمبري
-بصله متوسطه+4فصوص ثوم
-بقدونس وشبت
-ملح وفلفل وكمون
.........
الجمبري s9gu1312051227.jpg
-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات
-بمدق اللحم أو في الهونالجمبري smile.gif..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وده علشان يتماسك مع خليط الدقيق)
-في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه

الجمبري 47VxVF12051245.jpg

- امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر
-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي

الجمبري wol_error.gifتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 91KB.
الجمبري jmYcsk12051246.jpg



(3)كفته الجمبري بالصلصه


-يؤخذ مقدار من الكفته المقليه

-عصير طماطم

-3فصوص ثوم

-ملح وبهارات

..........

-في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت

-ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي

- ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل

-أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن

....انا اسفه الطريقه دي صورتها مش موجوده



(4)الجمبري المشوي 1:

-المقادير موضحه بالصوره وطريقه العمل أيضا



الجمبري yByWPA12051123.jpg



الجمبري tx8FGI12051132.jpg



الجمبري NC8hAT12051201.jpg




الجمبري wol_error.gifتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 74KB.الجمبري eLV5n212051207.jpg






(5)الجمبري المشوي2:

-جمبري متوسط الحجم

-مياه للتمليح عباره عن (ملح +ليمون+شطه+2ك مياه)

..........

-علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه

-بعد النضج يتم مباشره اضافه الجمبري لمياه التمليح

-يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل



الجمبري T5YDMA12051248.jpg



الجمبري wol_error.gifتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 73KB.الجمبري 2rbHZi12051254.jpg



align="right"> (6)الجمبري المسلوق:



-جمبري حجم كبير



-طماطم حلقات



-فلفل رومي حلقات



-بصل حلقات



-فلفل وكمون وملح



.........



تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج






الجمبري 93ib4A12051210.jpg





الجمبري wol_error.gifتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 75KB.الجمبري EDXQAX12051212.jpg





(7)شوربه الجمبري:




-جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره



-2كابوريا منظفه ومقطعه



-نص كوب لبن



-مستكه



-ملح وفلفل



.........



-في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه



-ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء



-اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار.




الجمبري sIAfxc12051257.jpg





الجمبري zyS7Zn12051300.jpg





الجمبري wol_error.gifتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 63KB.الجمبري DQFU0K12051301.jpg






(8)الجمبري الصياديه بالارز:




-جمبري وسط أو صغير



-بصله متوسطه



-أرز مصري مغسول



-شبت أو بقدونس



-حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا



-ملح فلفل كمون



..........



-حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني



-ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي



-ضيفي الارز المغسول +الماء



-بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا




الجمبري nWT9wg12051223.jpg




الجمبري wol_error.gifتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 73KB.الجمبري KrsfUd12051304.jpg




...علي فكره هو مش غامق أوي كده..ده من الاضاءه




(9)طاجن الجمبري في الفرن:




-جمبري حجم صغير



-بصله مفرومه



-عصير طماطم



-بقدونس مفروم



-ملح وفلفل وكمون



..........



-حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي



-أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي



-ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب



-أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن




الجمبري pa2cvN12051218.jpg




الجمبري wol_error.gifتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 66KB.الجمبري xJXgqJ12051222.jpg





(10)الملــــــوخيه بالجمبري:




-عصير طماطم



-ملوخيه خضراء مخروطه طبعا



-جمبري حجم صغير



-ثوم مفروم +كسبره ناشفه



-2م زيت



......



-في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب



-ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق ثم ارفعيه من علي النار



-في الزيت حمري الكسبره +الثوم ثم ضيفيها للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا




الجمبري wol_error.gifتم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 61KB.الجمبري XMEs7U12051247.jpg







كتبت : دلوععع2009ههه
-
واااااااااو ايش هذا بصراحه لازم تعزميني؟ماقدر اشوف بعد ابي اذوقه ههههههههه تسلمين يالغاليه والله يعطيك الف عافيه؟؟دمتم
كتبت : white rose
-
كتبت : قويق
-
امممممممممممممممممممممممم
همهمهمهمهمهمهم
انا هاكل معاكى ياام تارة ممكن
ماشاء الله وصفات جميلة اوى
انا حفظت الصفحة عشان اعملها ان شاء الله
ميرسى ليكى ياام تارة
كتبت : jannah1
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة دلوععع2009ههه:
واااااااااو ايش هذا بصراحه لازم تعزميني؟ماقدر اشوف بعد ابي اذوقه ههههههههه تسلمين يالغاليه والله يعطيك الف عافيه؟؟دمتم


كتبت : jannah1
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة white rose:



شكرا لمرورك الغالي

:4e5dd44a::4e5dd44a::4e5dd44a:
الصفحات 1 2  3 

التالي

لحمه بالخضروات وصوص الصويا

السابق

لفائف الدجاج بالخضروات (^_^) من مطبخي + خطوات مصورة

كلمات ذات علاقة
10 , مميز , موضوع , لطهي , الجمبرى , روووعه , طرق