سارقة لكم اكلة مصرية طحن **************** كوارع ومبمار

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : سحر هنو
-
بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
**************** hanan_mutmaiz.gif





اخواتى الاحباء جيت ليكم النهارده
باااااااااااااااااكله مصريه كااااااااانت شعبيه
بسبب انها رخيصه الثمن وسعرارتها الحراريه مرتفعه جداااااا
الا وهى الكوارع او المقادم

ويوجود منها انواع اشهرها الكندوز

(تكون كبيره) والبتلو)(بتكون صغيره)

ويفضل البتلو لانها بتاخد وقت اقل فى

التسووويه واكلها الذ يوجد لها مواسم فى

مصر فى شهر ديسمبر ويناير تعمل على تدفئه

الجسم بشكل كبير وفى شهر يوليو واغسطس

مع السياحه لان معظم السواح يطلبها لذا

ابتتدت المطاعم الشهيره على ادخلها ضم

وجبتها



(((ومن فوائد الكوارع ))))

تعطى طاقه عاليه بسبب ارتفاع سعراتها الحراريه

تقويه العظام

(المفاصل والساقين والركبتين وخصوصا اللى عندهم خشووونه)

اسفه يا بنات طولت عليكم يله نشوف الوجبه

الكواااارع وفتته الكوارع
**************** mkani-fe8f3d7546.jpg
ده شكل الكوارع مقطعه وليسته مفصوله وبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
بضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه

الطريقه
نضع الحله على نار بداخلها ماء لد الغليان

وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل

التوابل السابقه


**************** mkani-c3e4937dc5.jpg
تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى

ثلاثه ساعات حسب الحجم
تعالو نجهز الفته

انا بحمص العيش البلدى المقطع مع ملعقه

سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمص

اما على النار او فى الفرن

**************** mkani-eb59ee22a0.jpg
معلش نسيت اصوره الصلصه علشان اليوم

كان شاق جدا بس هقولكم على الطريقه

بالضبط
نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين

الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه


حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل

وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين

حتى تتسبك

ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش

المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه

الكوااااارع

**************** mkani-0177b0d362.jpg
نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى

يتشرب العيش من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض


وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)

نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز


الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون

لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين

نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى

وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم
**************** mkani-643595e23b.jpg


دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الاعمااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل

الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما

تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه

مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه

مكعبات
انما فى اللمبار البقرى

خليط من الطماطم المسبكه او صلصه

بصل مقطع

شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر

ارز مصرى غير منقوع

طماطم مقطعه مكعبات صغيرة زيت

شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على

خلطه المحشى


(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))
**************** mkani-27700f0680.jpg
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى

حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب



انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى

الماء بيقفل من الاطرااااف

**************** mkani-d86ccaa5a1.jpg
طبعا ده جزء من الممبار

نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
**************** mkani-9ac6ec4e2e.jpg


نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حت
ى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير


**************** mkani-687866239e.jpg

نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى
ا
**************** mkani-dd7e66fa14.jpg


وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل

**************** mkani-52e6811ea0.jpg
وبالهنا والشفا على قلبكم

وعايزة اقولكم اللى بتعمل رجيم

تاكل الاكلة دة اليوم الفرى (الحر)

وتقعد تعمل رجيم بعدها شهرين

هههههههههههههه
كتبت : "حلم سعادة"
-
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية . [imgr]http://up.qatarw.com/u/files/1hi3xu8omb0k0jk39njc.gif[/imgr]
كتبت : الراجيةلعفوه
-
هى الصراحه اكله جااااااااااامده جدااااااااااا وانا مش بعرف اقاومها بس انا بعمل الكوارع في صلصة التوم وبدخلها الفرن جربيها حتلاقيها تحفه بس طبعا بعد مابخليها من العظم الاول والتوم يكون كتير في الصلصه وتتسبك وبعدين تترش على الكوارع في صنيه وتدخل الفرن حاجه بسيطه تغلى من تحت وتتحمر بزياده من فوق
كتبت : عين التسنيم
-


حررررررررررررررررام عليكى يا سحورة اللى بتعمليه فيه ده
انتى وحماتى علية هههههههههه
كل ما بدأرجيم تعملى الاكلة دى وتعزمنى ولو جدعة وما تكليش يبقى يووم هههههههه
بس تسلملنا سرقتك العسل دى اللى تفتح النفس
كتبت : white rose
-
يسلمووووووووو ايديكي سحوره على الاكله الظريفه
هيه فعلا عاوزه شغل وتعب
لكن للاسف ما اقدر اعملها لانه صعبه عليه
شكلها يشهي اشكرك جدا
كتبت : سحر هنو
-
الصفحات 1 2  3 

التالي

فيليه السمك المشوي بالفرن مع الأرز

السابق

شوربة الجنبري واو

كلمات ذات علاقة
مصرية , لكل , اكلة , سارقة , ومبمار , طين , كوارع