الاكل بكمية زيادة اوعىىى ترميه

مجتمع رجيم / مسجات الجوال
كتبت : •° sara °•
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

للاسف معظمنا بيقع فى نفس المشكلة وهى رمى باقى الاكل فى الزبالة لاننا طبعا مش بنطبخ على ادينا ولاننا ديما بنحب الحاجة بزيادة . اية رأيكم نحاول نستفيد من باقى الاكل دة فى عمل وجبة جديدةاو زى ما يقال (اعادة تصنيع)

---------------------------

اولا: عندى رز باقى وبسلة ولحمة او فراخ
اغسلى البسلة واللحمة من الصلصة هاتى صينية ضعى اولا الرز ثم ضعى البسلة ثم ضعى اللحمة او الفراخ مقطعة طبعا لو مفيش مش مشكلة -اعملى كريمة بشاميل طبعا كلنا بنعرف نعملها ثم ضعيها فوق هذا الخليط ودخليها الفرن
والله طعمها جميل /مجربة.

ثانيا:المكرونة الاسباجتى
لو من غير صلصة كويس لو بصلصة اغسليها من الصلصة سخنيها ضعى عليها قطعة زبدة والمكرونة سخنة علشان تسيح رشة ملح وفلفل وبالف هنا/ مجربة.


ثالثا: الفراخ المتبقية
اخليها من العظم وقطعيها ضعيها فى العيش ضعى عليها جبنة رومى وزيتون دخليها الفرن لحد ما الجبنة تسيح وقدميها مع بطاطس محمرة.


رابعا: بعض من الخضروات
مثل الفاصوليا والبسلة ممكن توضع عليها ملعقة سكرصغيرة وكمية من المايونيز وتعد على انها سلطة وطعمها حلو/مجربة.


ديما قطعى العيش ربع او نص والمتبقى قطعية وحمصية فى الفرن واعملية بقصمات

الجبن الرومى او الشيدر جمعى الباقى منهم افرميهم خفيف واستخدميهم على الباشاميل اوعلى المكرونة او على السندوتشات اللى فى الفرن.

************************
الان بعض الوصفات المنقولة:

كفتة اللحمة أو الفراخ
المكونات: بواقى لحمة أو فراخ، ثمرة بطاطس مسلوقة، بصلة مفرومة، ٣ ملاعق بقدونس مفرى، ٣ بيضات، ملح، فلفل أسود.
طريقة الإعداد:
يفرم اللحم ويضاف إليه البطاطس المسلوقة والبقدونس والملح والفلفل والبصل وتعجن جيداً.
ـ أضيفى بيضة واحدة وامزجيها مع الخليط وشكليها أصابع.
ـ اخفقى البيض واغمسى الأصابع فيه وغطيها بالبقسماط وتحمر فى مقدار مناسب من زيت الذرة.
ـ تقدم ساخنة ويرش عليها البقدونس بعد تصفيتها من الزيت.

الشاورمة
بواقى لحم أو فراخ، بصلة متوسطة، فلفل رومى ألوان، حبتان طماطم، توابل الشاورمة، ملعقة صغيرة خل.
التحضير:
تقطع البصلة قطعاً صغيرة وتحمر فى ملعقتين زبدة حتى يصفر لونها، يضاف الفلفل الرومى إليها بعد تقطيعه ثم أضيفى بواقى اللحمة أو الفراخ وقلبى لمدة ١٠ دقائق.
أضيفى قطع الطماطم الصغيرة مع التوابل واستمرى فى التقليب ٥ دقائق ثم أضيفى الخل والملح والفلفل، وقدميها مع المكرونة أو البطاطس البيوريه او المحمرة.

المكونات: أرز مفلفل و صدر فراخ كان محمر عادي "كله بايت"
و خرط بصلة ، 2 طماطم ، فلفل أخضر ، زيتون شرائح "إذا توافر" و بقدونس
بس و حتة سمنة شوحت فيها البصلة مع الفراخ بعد تقطيعها و طبعا نحطلها التوابل "فلفل ، ملح ، قرفة ، بهار"
ثم الطماطم و الفلفلة و يدوب يدبلو نحط الأرز الابيض و نص كوباية مياه دافية كده و تحركيهم مع بعض كويسة و علي نار هادية و شطاطة و 5 د و تحطي الزيتون و البقدون "علشان الزيتون مع التسخين بيعمل مرارة و البقدونس مايدبلش فا حتطهم في الاخركده" و حمرت جنبه بطاطس.

بواقي الارز و اللحم المسلوق
افرمه مع بصله و بقدونس و بهارات علي مزاجك و اضرب معاهم بيضه حتي تكون عجينه لينه و احمرها بالبيض و البقسماط


شوربة من بقايا الفراخ والخضر
إذ كان لديك قطع من الفراخ قومي بتحضير شوربة الدجاج بلسان العصفور ثم قطعي الفراخ إلي قطع صغيرة وضعيها في الشوربة مع اضافة بعض الجزر والبسلة وضعيها علي النار حتي تنضج تماماً ثم تقدم ساخنة.. وهذه الشوربة تعتبر وجبة غذائية كاملة لاكتمال عناصرها من خضراوات ودهون ونشويات كذلك إذا كان لديك بعض قطع اللحم.


بقايا الأرز..
كشك إذا وجدت بعض الأرز متبقياً لديك فلا تتخلصي منه بل قومي بعمل بعض أطباق الكشك اللذيذ والذي يحبه الصغار والكبار فعليك وضع الأرز في الشوربة مع اضافة القليل من البصل المفري والملح والفلفل واتركيه حتي ينضج تماماً في الشوربة ثم أضيفي إليه الزبادي وخميرة بيرة ودعيها حتي تنضج وقطعي 3 وحدات متوسطة من البصل ثم حمريها جيداً في السمن وضعي ربع مقدار البصل المحمر في الكشك وقلبي جيداً ثم قومي بغرفه في أطباق التقديم مع توزيع البصل المحمر فوق الأطباق.


أرز مع السمك والسبيط والخضر..
يمكنك إذا كان لديك بقايا سمك أو سبيط وبقايا أرز أن تصنعي طاجناً شهياً ومغر في الفرن وذلك بأن تضيفي الأرز مع بقايا السمك والسبيط والخضر وضعيهما في طاجن وعلي الوجه بعض الزيت والصلصة ثم ادخليها الفرن.


---------------
الطعام دة نعمة من بنا لينا ولازم نحافظ عليها
*اتمنى الثبيت *
اتمنى الموضوع يعجبكم واشوف الردود وياريت اللى عندة واصفة يضيفها علشان كلنا نستفيد.


**************************
إنها القاعدة الصحية العريضة التي قررها الله عز وجل حين قال في كتابه العزيز
(يَا بَنِي آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ) صدق الله العظيم (لأعراف:31)

دى بعض النصائح المطبخية نقلتها لكم للافادة

1-لنزع قشر البطاطس و تسهيل نزع قشر البطاطس المسلوقة ، يتم وضعها فى ماء بارد بعد النضج مباشرة .

2-عند أحتراق الطعام ارفعى الحلة ( أو وعاء الطهى ) من على النار مباشرة واغمسيها فى ماء بارد
حتى لايحمل طعم الشياط او الحرق الى الاجزاء السليمة من الطعام ثم
يتم نقل الطعام السليم فى وعاء آخر وتستكمل عملية النضج.

3-لتنظيف النجف والثريات , يتم مسحها بقطعة قماش مبللة بماء دافىء مع أضافة الخل .

4-حتى لا يلتصق غطاء زجاجة طلاء الاظافر بعنق الزجاجة بعد الاستعمال يتم دهن الغطاء من الداخل عند فتحها أول مرة بطبقة خفيفة من الفازلين .

5-لعلاج المغص يستخدم مغلى الينسون ، أو مستحلب النعناع ، أو مستحلب أزهار البابونج .

6- للحفاظ على لمعان الفضة, ضعى أصبعا من الطباشير فى درج الملاعق والشوك والسكاكين الفضية ، اذ انه يساعد على تشرب الرطوبة .

6- لأزالة البقع والرواسب التى تظهر بين بلاطات القيشانى والسيراميك بالمطبخ والحمامات ، يتم تنظيفها بفرشاة اسنان قديمة بعد غمسها فى ماء التبييض ( الكلور ).

7-لعلاج الاجهاد و التخلص من الشعور به عليك بتناول فصين من الثوم مع ملعقتين من عسل النحل ، كذلك مستحلب النعناع المضاف اليه نقطة من منقوع الشوفان مع كوب ماء

8-للحفاظ على لمعان الادوات المنزلية المطلية بالكروم من التعرض للصدأ وذلك بمسحها بمادة الفازلين من وقت الى آخر .

9-للتخلص من أزعاج القطط الضالة على صندوق القمامة ويؤدى ذلك الى تناثرها أمام باب الشقة ، وللتخلص من ازعاجها يتم وضع قليلا من مادة النشادر بالقرب من فوهة الصندوق

منقوووووووووووول
كتبت : ,,,SAMAR,,,
-
[align=center]
كبري الخط مش واضح
[/align]
كتبت : oollaa
-
ما شاء الله عليكي
و الله فعلا اوقات كتير بنعمل اكل و نبقي مش عارفين نودي الباقي فين
خاصه لو عندك اطفال زي بناتي اكلهم بمزاج يعني يوم ياكلوا و عشرة لا هههههههههه

و العزايم
الله يغفر لنا

شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
كتبت : randoda
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كتبت : عين التسنيم
-
كتبت : دوللى
-
ما شاء الله أفكارك هايلة ومفيدة تسلمين عليها
موفق بإذن الله ... لك مني أجمل تحية .
الصفحات 1 2  3  4 

التالي
السابق