أشهى وأطعم كريم كراميل بدون زفاره للبيض من مطبخ نور الهدى بالخطوات المصوره

مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت : diable_blue
-
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
18_251.gif

اخواتى فى المنتدى الكريم
هل علينا الصيف ولابد من وصفات تبرد عالقلوب
11_210.gif

واليوم اقدم لكن باذن الله حلى جميل ورائع انا شخصيا بعتبره الحلى المفضل لى صيفا وشتاءا وخريفاا وربيعا كمان الا وهو

الكريم كراميل

ان شاء الله سأوافيكن بالطريقه المثلى له والبعيده عن رائحه الببض لكل ما تعانى من رائحته فى الكريم كراميل
المقادبر بسيطه للغايه وحتى لا تغلبى نفسك
فلكل كوب حليب كبير
ببضتان كبيرتان
ملعقتان كبيرتان سكر
ملعقتان صغيرتان فانيليا
الطريقه
انا استخدمت ثلاث اكواب حليب
و6 بيضات
6 ملاعق سكر
6 ملاعق صغبره فانيليا
لا تنزعجى من كميه الفانيلبا ولكن لاحظى ان البيض كببر

وللكراميل
كوب سكر
الطربقه
نضع السكر عالنار فى طاسه ونقلب

52L7RI03270208.jpg

فى البدايه ستشعرى انه تيجمد ويلتصق ولكن مع التقليب سيذوب وعندما يتحول للون الذهبى اطفأى النار وتأكدى من عدم وجود اى تكتلات للسكر

FglzWN03270209.jpg

هذه العملبه تستغرق دقائق فقط وانتبهى حتى لا يحترق منك السكر
صبى الكراميل فى القوالب المعده للدخول فى الفرن او فى صينيه

Y9JBYQ03270209.jpg

انا استخدمت الصينيه وقوالب ايضا

ثم نترك الصينبه جانبا وستلاحظى ان الكرامبل تجمد جدا واصبح صلب وكأنه زجاجى لا تنزعجى
وجانبا نذوب السكر فى الحلبب وعالبارد بدون تسخبن ونتركه جانبا

JxL8ZR03270210.jpg

ونضع الببض فى طبق واسع ومعه الفانيليا
ونضرب بالمضرب اليدوى او شوكه جيدا

وبعدها نضع على البيض نصف كميه الحلبب المذاب فبه السكر ونقلب

VeXPGV03270210.jpg

ثم نصب الخليط عالكميه المتبقيه من الحليب

MmrOGy03270211.jpg

ثم نعود ونصفى الخليط فى مصفاه للتخلص من اى تكتلات فى البيض

KcqNFn03270214.jpg

ونصب الخليط عالكراميل فى الصينيه أواالقوالب

i6kH3V03270211.jpg

ونضع الصينيه ذاتها او القوالب فى صينيه اكبر بها ماء
كحمام مائى وندخلهم الفرن لمده ساعه على حراره 180 فى الرف المتوسط
ونختبر النضوج بعود خشبى زى الكيكه بالظبط

ونترك القوالب تهدأ وندخلها التلاجه مده ثلاث ساعات ممكن اكتر وليس اقل
وعند التقديم نمشى بجانب الحواف بعود خشبى حتى نتخلص من الالتصاق ونقلب القالب فى صينيه التقديم ويقدم
بسم الله ماشاء الرحمن

qSBXPc03270214.jpg

eaoDI503270215.jpg

dOTgDZ03270216.jpg


52gDRI03270217.jpg
349cajo.gifلمشاهده مزيد من الحلويات المميزة وبالصور من مطبخى .. من هنا349cajo.gif

349cajo.gifالمسخن الفلسطينى الرائع مع الخبز البيتى بالصور من مطبخى .. من هنا349cajo.gif

349cajo.gifطريقة عمل عصير ليمون بالنعناع بالصور من مطبخى .. من هنا349cajo.gif
ان شاء الله يكون عجبكن
ملحوظه مهمه
لن تشعرى بزفاره الببض نهائبا لسببين
اولا كميه الفانيليا كافيه
ثانبا ان الكراميل سيمتص اى رائحه للبيض
ودائما لو عندى سمك او جمبرى وللتخلص من زفارته أقوم بحرق كميه من السكر فى طاسه وامشى بيها فى المطبخ والشقه وتختفى نهائيا اى رائحه غير مستحبه
أكملت موضوعى على خير
معذره حرف الىاء عندى خربان نور بنتى أكلته ههههههههه
ودمتن بود يا غاليات
كتبت : jannah1
-
كتبت : white rose
-
[align=center]
يسلمووووووووووو الايادي الحلوه حبيبتي
طريقه رووووووعه
وسهله كمان لا تحلرمينا من جديدك
[/align]
كتبت : بسمه امل
-
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
كتبت : diable_blue
-
يارب يكوت عجبكم الموضوع
كتبت : سمرا مصر
-
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
الصفحات 1 2  3 

التالي
السابق